poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Inna forma protestu ??

Witam.
Wiele negatywnych komentarzy na temat naszego protestu skłoniło mnie do myślenia co można by było zmienić w działaniu, żeby akcja odniosła jakiś skutek. I tak sobie pomyślałem, że to nie jest głupie, żeby odstawić samochody na bok. A konkretniej:
Jakby było już trochę cieplej i uzbierała się odpowiednio duża liczba chętnych, proponowałbym zebranie się w miejscu ostatniej zbiórki i przejście się pieszo przy ratuszu i w stronę ronda. I powiedzmy pół godziny marszu przez przejścia dla pieszych wkoło ronda, jednocześnie blokując ruch. Z każdą sekundą na wszystkich drogach dojazdowych do ronda będzie przybywało samochodów, co spowoduje zablokowanie tej części miasta. Pojazdy uprzywilejowane będą miały możliwość przejazdu, gdyż na każdej z ulic jeden pas będzie "wolny". Liczę się z krytyką odnośnie mojego pomysłu, ale chciałem podzielić się pomysłem i czekam na odpowiedzi i Wasze zdanie na ten temat. A powodów do takiego protestu jest mnóstwo, gdyż nasz kochany rząd z dnia na dzień robi coraz większe bagno. Na koniec mogę przytoczyć śmieszne, ale niestety prawdziwe hasło, które wpadło mi w oko w czasie przeglądania Internetu:

" Dziś rano Donald Tusk ogłosił ambitny plan dla IV RP, plan dostał kryptonim AKCJA WISŁA. Akcja ma polegać na pogłębianiu dna i trzymaniu się koryta."

Pozdrawiam

lysy89

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Inna forma protestu ??

A u nas mamy akcję NAREW

Ja jestem nawet za tym aby jechać na Warszawę

Ja mogę się dołączyć.

Po co czekać aż się ociepli? Przecież czym zimniej to lepiej bo na znak protestu lub na złość mamie możesz się przeziębić. ( jak będziesz chodził jak głupek wkoło ronda to komu zrobisz na złość?)

Najprosciej to kłapać dziobem i nic nie robić.

jak masz ochotę chodzić przy -20 stopni to proszę bardzo, ja podchodzę do tego problemu na poważnie. Taka akcja na pewno coś by dała bo blokując ul: Zjazd, Wojska Polskiego, Al. Legionów i Rządową nawet przez powiedzmy 5 minut doprowadzimy do niejakiego zamieszania, na co raczej władza miasta musi zwrócić uwagę a media trochę nagłośnią tę akcję i może inne miasta też wezmą z nas przykład. Uważam, że musimy próbować cokolwiek działać, nie tylko Łomża ale cała Polska musi się sprzeciwić aktualnej sytuacji bo nasz rząd czuje się bezkarny.. Robi co chce a ludzie trochę pogadają pokrzyczą na forach i nic, za jakiś tydzień kolejna afera, znowu "wielkie internetowe poruszenie" i dalej nic. Nie wiem ile osób popiera moje zdanie ale raczej siedzeniem przed monitorem i głupimi komentarzami niczego nie osiągniemy. A chyba nie chcemy żyć w kraju, gdzie na nic nas nie stać a oprócz tego nasza wolność jest z dnia na dzień ograniczana.. No chyba że macie inne zdanie?

lysy89

...

Najbardziej wkurwiające jest to że jak by coś się zmieniło, jak by protesty przyniosły jakie kolwiek skutki chodź wątpię że tak będzie to skorzystają również wszyscy pierdoleni darmozjady co nic w tym kierunku nie robię tylko potrafią krytykować i wyśmiewać protestujących. Ja mimo że wątpię to ruszam dupę i dołączam do protestujących a was wyszydzających *******ę.

Amen P@wcio ! :):)
Niech siedzą na dupskach i dalej myślą że niczego nie można zmienić :):)

takim protestem to nie tuska wk*rwiacie, tylko ludzi, którym blokujecie przejazd

niech się jeden poleje i podpali, zawsze musi być jakaś ofiara żeby coś się zmieniło

A ci co się wku..ją na tych co protestują nie sami sie polewają i wołają jak mamy żyć Premierze !!!!!!!!!!!!

Nam to bimba że się wkur..cie :):)

klakier cie w dupal trzepał

Czesiu przefarbuj się na czarno :):):):)
Bo nie dosyć że jesteś głupi to i wredny jak ruda suka :):):)

ssiesz gargamelom

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org