Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Druskienniki |
Witam! Wybieram się z rodziną do Druskiennik. W necie jest pełno informacji, ale często piknie to tak wszystko wygląda na www. A chciałem zapytać, jak jest w praktyce. Czy trudno jest tam dojechać (przejście Ogrodniki) , jak sytuacja wygląda z noclegiem, czy trzeba rezerwować, czy nie. Itp. Za wszelką okazaną pomoc będę b. wdzięczny.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Druskienniki |
zadzwoń, mówią też po polsku polecam i z noclegiem i bez, zabawa dla całej rodziny :) dojazd nie jest skomplikowany onaion
|
|
jaki może być problem z przejazdem jeśli jest Shengen i są wolne granice ?
|
|
Łukasz spokojnie, wszędzie po polsku dojdziesz do porozumienia, jeżeli nie to po angielsku z domieszką rosyjskiego :) Dojazd prosty, droga również dobra. Ceny podobne, różnica ok 15% na niekorzyść Litwy. Noclegów znajdziesz mnóstwo również bez rezerwacji, wokół aqua i nie tylko, odwiedź park linowy, świetna sprawa :) http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g
|
|
Biuro Turystyczne Nad Narwia organizuja wyjazdy do Druskiennik .
|
|
jeśli chcesz jechać do hotelu w którym jest aquapark, to nie jechałabym w ciemno tylko wcześniej rezerwowała miejsce, jeśli nie to na miejscu napewno coś znajdziesz bo hoteli, kwater jest dużo... droga jest prosta, zaraz za granicą lubią stać z radarem więc warto jechać przepisowo. Przez granice przejeżdżasz normalnie. Jedziesz cały czas główną drogą aż do stacji statoil, koło niej skręcasz w prawo i dalej znowu prosto zgodnie ze znakami. Dojedziesz bez problemu. Pieniądze dobrze wymienić w kantorze po prawej stronie tuż przed granicą. Z dogadaniem się też nie ma większego problemu ;)
|
|
polecam karczmę nad stawem, mają tradycyjne smaczne jedzenie. Noclegów możesz poszukać przez booking.com wystarczy wpisać miejscowość i wyskoczą Ci wolne miejsca. Będziesz miał szybkie spojrzenie gdzie, co i za ile.
|
|
basen zajebisty ale jedzenie w tej karczmie zjebane ostatnio byłem masakra
|
|
Masakra ...
|
|
Polecam hotel który przylega do aquaparku, wtedy normalnie latasz sobie w szlafroczku:) W hotelu jest bankomat, tam wypłacaj kasę a za pobyt płać kartą, to sie najbardziej opłaca. Biorąc nockę w hotelu masz śniadanie i obiadokolację w cenie, oraz dwie strefy basen i sauny w cenie. Polecam tez dyskotekę wstęp ok 25 zł za osobę, muzyka dance, techno, telebimy, striptis itp:) Ogólnie świetne miejsce. Polecam też do spróbowania jedzenie w tej restauracji na samym środku:)
|
|
polecam rodzine, która wynajmuje u siebie w domu pokoje. warukni ok cena też niska, do basenu jest 5 minut drogi spacerkiem. dodatkowo daja zniżke na aquapark 15% w tygodniu a 10 % w weekend. I mozna sie bez problemu dogadac po polsku. kontakt moge przesłać na @. bigi2004
|
|
Dziękuję Wam wszystkim za opinię, i porady. Bo nie ma to jak zapytać kogoś, kto był i może coś na ten temat powiedzieć. Bigi, podeślij mi namiary majowy7@o2.pl
|
|
Dodam jeszcze ze jesli chcecie korzystać rodzinnie z basenu to wybralabym aqua medunę hotel przy basenie. Po pierwsze nie musisz się porządnie suszyć po kapieli, idziesz w szlafroku do pokoju (co szczególnie zimą jest istotne) Po drugie wybierając pakiet sniadanie-obiadokolacja korzystasz z basenu bez ograniczeń. Czyli nie zerkasz na zegarek ile miut Ci zostało by się wyrobić i nie dopłacić.
|
|
O proszę to chyba pierwszy post konkretnie i na temat, bez uszczypliwości :-) Popieram, najlepiej wybrać pakiet w hotelu Meduna. Tym bardziej jak jedzie się z dziećmi. Droga ok, ale najlepiej jeździć przepisowo, bo litewska policja może pojawić się z nienacka ;-) W weekendy jest drożej.
|
|
A ja mam pytanie ogólne co do wyjazdu na Litwę, jadąc tam na parę dni ile trzeba mieć gotówki? Uwzględniając fakt że można płacić kartą.
|
|
Co do Druskiennik to nie wiem czym się ludzie "podniecają". W Gołębiewskim w Mikołajkach tylko zjeżdżalnie mają gorsze,a tak jest taniej,bliżej, w Polsce i wszystko co trzeba aby się zrelaksować i pobawić.
|
|
Cytat: Może stówę na bieżące wydatki. Jeśli nie zamierzasz robić zakupów liczonych w tysiące to nie bierz na zapas, bankomaty są częstym widokiem a kartą nie zapłacisz jedynie w małych sklepach. Ostatecznie po przeliczeniu okazuje się że bank nie nalicza za dużo. Byłem na majówkę na Litwie i po powrocie sprawdziłem rozliczenie - np wypłata w bankomacie 100Lt "kosztowała" mnie 5 zł prowizji. Nie warto dla kilku złotych wozić przy sobie pliku banknotów.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |