Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Śliczna sunia do adopcji |
Szukam domu dla ślicznej ok. 2 letniej suni, Ami to malutki piesek, ale o wielkim choć nieszczęśliwym serduszku. Ami mieszka w schronisku dla zwierząt w Radysach, rozpaczliwie szuka kontaktu z człowiekiem i czeka aż ktos ją pokocha i zabierze ze sobą do domu. Psinka jest malutka, ma ok 30-40 cm wzrostu i jej potrzeby też sa niewielkie, będzie wdzięczna za garstkę karmy dziennie. Jesli znajdzie sie ktoś, kto zechcialby przygarnać ślicznotkę, chętnie przywiozę ją na miejsce. Kontakt : moni.13@wp.pl GG 36116107
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Śliczna sunia do adopcji |
ach, jak ładnie wyczesana:) ja bym nie oddała:).
|
|
Sunia jest cudowna, nie rozumiem jak mogła trafić do schronu
|
|
starość nie radość, wiele rzeczy może być zepsute, nawet pies.
|
|
Śliczny piesek, mam nadzieję że ktoś ją weźmie.
|
|
Czarmon, podaj proszę numer telefonu. Oczywiście jeśli się jeszcze nikt nie zgłosił.
|
|
Hej. I co, ktoś zdecydował się na adopcję??? ;)
|
|
ja też jestem ciekawa,piesek adoptowany?
|
|
Ilość chętnych do adopcji suni przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Wybrałam już potencjalny nowy domek i jak wszystko dobrze pójdzie, to sunia już po świętach tam zamieszka. Bardzo się z tego cieszę. Dziękuje Wszystkim za maile i telefony... bardzo dziękuję :)))
|
|
Świetnie.
|
|
Czy masz jakiś regularny kontakt z Radysami? Podobno tam bywają takie psie perełki, a praktycznie nikt nie wie o istnieniu tego schronu. Jakie są tam warunki i ile jest zwierząt? Tylko psy, czy inne też?
|
|
Owszem, w Radysach jest cała masa perełek, husky - ok. 15szt., spaniele, onki, boxery, benki, foxsy - do koloru, do wyboru... osatatnio przywieziono biszkoptową labradorkę. Psów nieustannie przybywa i końca nie widać, właściciele cały czas dostawiają boksy. Jeszcze w kwietniu było ok. 1000 psów, w tej chwili jest ponad 1400. Do Radysów zabierane sa też psy z okolic Łomży... Same warunki bytowe nie sa najgorsze, przynajmniej tam gdzie byłam (niestety nigdy nie pozwolono mi zapuścić sie na tyły schronu). Psy mają co jeść. I to wszystko. Psy nie sa sterylizowane ani kastrowane, suki regularnie sa kryte, bo przedstawiciele obu płci przebywaja razem w boksach, nie sa sprawdzane pod względem obecności tatuażu ani czipa... Swego czasu wyciągałam stamtąd goldena, jak się okazało z rodowodem, nikt nawet nie pomyslał aby sprawdzić nr tatuażu, a tym samym dotrzeć do hodowcy. To jest prywatne schronisko, właściciele skutecznie gaszą w zarodku jakąkolwiek chęć pomocy im. Przeganiają wolontariuszy. Sami tez nie robia nic aby zwiększyć adopcje. Udaja tylko, że chca coś zmienić, ale jak masz konkretna propozycję i chęć pomocy (tak było w moim przypadku) to mają to gdzieś. Atmosfera jest miła i przyjemna pod warunkiem, że chcesz adoptować konkretnego psa (np. jak wiesz, że jest akurat pies w jakimś typie) jazda zaczyna się jak pojawiaja się pytania, albo np. poszukiwanie jakiegoś psa, wtedy mówią :wynocha... i tyle. Ręce opadają:( Nic nie mozna zrobić. Jedno jest pewne, psy które tam trafią maja zapewnione dozywonie, chyba, że przyjadą takie "głupie" jak ja i wyciągna jakąś Duzo informacji na ten temat jest na dogo.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |