Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
mieszkania,domy Lomza |
Czy te miasto to? Nomy York,Paryz, Berlin,Londyn,ceny po 3000 tys m2 sadze ze to jest chore,zadnej pracy,przemyslu itd.Sadze ze jeszcze 2-3 lata i ceny spadna beda normalne.Mieszkania po 2000 tys max w nowym budownictwie,domy po 200000-300000 tys max ale zadbane i z duza dzialka.Tak bedzie poczekajmy jeszcze pare dni.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: mieszkania,domy Lomza |
niedlugo z tymi nowymi blokami to to będzie miasto widmo :)
|
|
Masz rację--często przeglądam oferty i bawią mnie ogłoszenia typu,,po remoncie,cena 4200 zł za m2,,--a kto powiedział,że ma mnie się podobać ??każdy chu...robi na swój strój,,--czy nie tak?? Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
Ci co ze wsi maja dobre obroty , to bez problemu przyjadą kupią i się osiedlą w tych nowych blokach. Łomzyniaka tam nie znajdziesz ;)
|
|
Teraz tylko Ci ze wsi kupują i wynajmują za kosmiczne odstępne;/ Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
Już spadają. Ceny podaży są dużo wyższe od ceny popytu. Ponad to realne ceny nabywcze są mniejsze od cen w ogłoszeniach. Ponad to długotrwałe ogłoszenia z wysokimi cenami nieruchomości nie zwracają się w czasie. Poza tym niezmienne ceny wiszą w tych samych ogłoszeniach po kilkanaście miesięcy a następnie są zmieniane po korekcie cenowej i przeszacowaniu wartości na niższą - dużo niższą. Ci którzyż będą trzymać wysokie ceny mogą stracić ponieważ w tedy kiedy będzie to konieczne nie znajda nabywców rynek ponownie się nasyci i znów trzeba będzie czekać na koniunkturę ale nie wiadomo jak będzie się kształtować realna wówczas wartość rynkowa osiągniętych korzyści w stosunku do posiadanych obecnie.
|
|
spokojnie już ceny spadają najszybciej w dużych miastach nawet o 30procent unas jest sztucznie podtrzymywana cena ale jak ktoś chcę szybko sprzedać to cena z tej proponowanej jest o 30 procent niższa skończył się bum na mieszkania banki ją naciągały żeby ludzi wpuścić w maliny na franku stąd ludzie co nabrali kredytów w niskiej cenie franka teraz plują sobie w brodę i ich koszt metra wrósł gitara gra
|
|
To o czym pisze przedmówca stało się w Polsce podobnie jak w stanach USA. i stanie się w Polsce to co w Hiszpanii jak będzie rynkowa korekta tych cen nieruchomości.
|
|
odezwały się biedaki... wasze teksty są życzeniowe... dlaczego jednych stać a was nie? zastanówcie się nad tym... może jesteście nieudolni, wasze rodziny są nieudolne i pora to zmienić a nie się ślinić w dziale ogłoszeń.
|
|
ceny działek i mieszkań w mieście są sztucznie podbijane przez duży pobyt na nie ze strony mieszkańców. Mrzeniem każdego z nich jest byc miastowym i swego syna lub córkę koniecznie umnieścić w mieście. Dochody na wsiach po wstapieniu do uni europejskiej uległy znacznemu zwiększeniu i w chwili obecnej wieś ma sporo kasy którą własnie inwestuje w ten spsosób. Nie uważam więc aby cos w najbliższym okresie się zmieniło bo pobyt z tej strony będzie nadal duży. Santreo
|
|
Ojciec R biedak to ty jestes,moze nie biedak ale frajer jesli placisz za cos co jest duzo tansze,miedzy innymi mieszkania,domy,dzialki.
|
|
Moim zdaniem aktualne ceny są zblizone od przeszło 2-3 lat. Wszystko zależy od tego jak szybko ktoś chce daną nieruchomość sprzedać i czy jest ona atrakcyjna dla kupującego. Ceny 700 - 800 tys. za nieruchomośc w stanie surowym w Zosinie lub Starej Łomzy to rzeczywiście przegięcie, ale te oferty są ciągle aktualne i cena się nie zmienia, więc i sprzedający się nie spieszy. Rynek nieruchomości w Łomży jest malutki i znalezienie czegoś ciekawego po okazyjnej cenie jest bardzo trudne. Myślę że aby ceny naprawdę spadły o ok. 30 % będzie trzeba poczekać. Ale zawsze jest rozwiązanie na wysokie ceny, po prostu nie kupować :)
|
|
wpm Wyobrażam sobie że masz 3 mieszkania, 2 domy i działke na opylenie. Przeglądasz ogłoszenia i ze zgrozą stwierdzasz że ceny sa za wysokie, z kosmosu.
|
|
Czekajcie aż ceny spadną to se poczekacie. Inflacja dziś 4,8%, euro ledwie zipie, na dolarze tez trudno zarobić więc w co zainwestować jeśli nie w nieruchomości ?!
|
|
Wasze kamienice nasze ulice albo odwrotnie ?
|
|
ceny z pewnościa nie spadną jak juz pisałem dzisiaj kase posiada tylko wieś . W mieście nieliczni mają kasę co widać nawet bo lokalch gdzie wieś siedzi miastowych udaje a miastowe nadstawiaja pyski aby wieś im fundowała bo w kieszeniach mają pusto. Dzisiaj tatuś rolnik wspierany dotacjami z uni wysyła synusia i córeczke do miasta funduje mu autko i stanacje tak aby się wyksztalcił i było mu w zyciu leżej. A on pie-doli to i żadzi na mieście. Tak więc kupe kasy wieś inwestuje w zakup mieszkań , domów czy nawet działek pod miastem. Efekt jest taki jaki jest ceny te bez uzasadnienia idą w górę. Kasa uni nie idzie w modernizowanie i unowoczesniaie produkcji rolnej tylko jest przejadana. Santreo
|
|
Ojciec.R --a kto Ci powiedział,że ich nie mamy??Nieudolny to Ty jesteś w swojej wypowiedzi.Każdy wydał swoją opinię na temat cen mieszkań,a nie o jego braku.Masz problemy w czytaniu ze zrozumieniem.Ileż Twoi rodzice musieli mieć pola,że wyhodowali takiego buraka??teraz wiem skąd Twoja reakcja--jesteś wieśniakiem;] Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
Ceny rzeczywiście są u nas przerażające, jednak jakoś to ludzi nie odpędza. Bardzo dużo ludzi kupuje działki budowlane, buduje się i nie narzekaja za bardzo, że pieniążków brak. Osobiście, gdybym miała wydać prawie 200 tysięcy na większe mieszkanie, to też bym wolała pobudować dom. Może i koszt większy ale jednak to już zupełnie inny standard. Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
ojciec r pewnie ma ze dwa mieszkania ichciałby je opylić za wysoką cenę i dlatego dupek się oburza jak unas będą tak wysokie ceny to młodzież będzie miała w dupie Łomże i wybieże większe miasto np.białystok bo ceny są poruwnywalne -u nas sztucznie trzymają ceny wystarczy dziś wejść na stronę o2 na samym początku artykuł mieszkania w duł o 30 procent ojciec splajtujesz gitara gra
|
|
Banki to systemowa gigantyczna finansowa pompa ssąco tłocząca do przepompowywania kasy. W ostatnich latach najpierw kasę zassała z rynku przez wysokie kredyty na wywindowane do góry ceny nie tylko kupowanych na kredyt nieruchomości (prawie wszyscy maja kredyty na prawie wszystko) a teraz koniunktura się pomału odwraca (popyt, podaż popchnięte kijem medialnej nagonki) i nadwyżka kasy zostanie w bankach (?) ale na kontach prywatnych w garści spekulantów którzy tą pompą manipulują na światowej gospodarce. To taki Janosik co zabiera biednym i "oddaje" bogatym to co zabrały im światowe rewolucje i zmiany społeczne anty "feudalne"
|
|
oburzonamama i inne biedaki z "miasta" nie rozumiecie praw rynku, cenę reguluje popyt, wystarczy zobaczyć jak mieszkania nowe rozchodzą się w spółdzielniach, ludzie kupują dziurę w ziemi i nie narzekają jak wy... jasne aby usprawiedliwić swoją nieudolność i niezaradność waszych rodzin, twierdzicie że wszystko wykupują ludzie ze wsi, ale to jest jakieś 30% i to chyba przesadziłem, bo u mnie na klatce raptem jedna dziewczyna ze wsi mieszka.
|
|
znajomy88--młodzież już ma w ,,pani na cztery litery,, Łomżę.Wystarczy rozejrzeć się na ulicy i kogo widzimy? staruszków,albo styranych ludzi,którzy czekają biednych emerytur i dalszej wegetacji. Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
Ojcec R--po raz kolejny czytam,,nieudolność,, czy masz jakiekolwiek pojęcie o znaczeniu tego słowa ?? piszesz o dyrdymałach.Tobie kupili za buraki,które sadzili,a inni zakasali rękawy i sami sobie kupili.To nazywasz nieudolnością?? Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
Niech kupują jak najwięcej aby ich trumna była większa i to wszystko zmieściła w sobie i w ich grobie.
|
|
oburzonamama, to ty piszesz o dyrdymałach, bo jak inaczej nazwać narzekanie że nie stać ciebie na mieszkanie? od tego biadolenia na ceny, pieniędzy ci nie przybędzie, ceny nie spadną... więc moja propozycja, zarób jak inni albo zamilcz i się nie ośmieszaj obrażając ludzi ze wsi, do których mam dużo sympatii, wszak w Łomży 99% ludzi wywodzi się ze wsi, twoja rodzina zapewne z warszawy się tu sprowadziła...
|
|
Na wsi są i wieśniacy i gospodarze przy czym gospodarze są często wieśniakami i nie chodzi tu o pracę przy świniach ale ze świniami. Kto z kim przystaje... . Jaka tu wieś takie tu wielkie gumno ( miasto )
|
|
Parafialne miasto jak parafialna wieś
|
|
Ojciec...a masz rację,dokładnie tak--z Wawy.Strzał w dziesiątkę.Powtarzam Ci kolejny raz ćwoku,że tutaj nie piszemy o braku mieszkań,ale o ich cenach--kosmicznych.Rozczaruję Cię--mam mieszkanie,o jakim Ty styrany ojczulku możesz tylko pomarzyć.Pewnie Twoje to z zasobu spółdzielni i wykupione w latach 80-tych za 1600 zł na własność--ot Panisko z Pociejewa;/ Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
albo Pniewa hahaha
|
|
A skąd wiesz może on w pałacu mieszka ?
|
|
Kiedy dochodzi do zakupu cena zawsze jest dobra dla obu stron inaczej nie było by umowy kupna sprzedaży przy zakupie kontrolowanym.
|
|
Burak zamilkł;] ceni sobie ludzi ze wsi.Ja tez ich szanuję,ale nie trawię gburów,którzy pozjadali wszystkie rozumy,a siedzą na czynszówkach Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
oburzonamama, nie zamilkł, tylko zarabia pieniądze a nie siedzi na kuroniu i bąki zbija przed kompem jak ty... z wawy ale chyba z tej pod Olsztynem... fajnie że się pochwaliłaś mieszkaniem i tym że jesteś z wawy, wylazły wszystkie twoje kompleksy-jak słoma z butów...
|
|
Ojciec...rozpakowując Twoja pustą mózgownicę należy zachować szczególną ostrożność ze względu na nieszczelności i charakterystyczne wycieki oraz oburzające wady konstrukcyjne typowe dla Ciebie. Usuwanie opakowania z Twojego CKM-u przez niewykwalifikowane osoby może okazać się zajęciem wyjątkowo niebezpiecznym, pozostawiającym na długo uraz....nie będę;] Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
oburzonamamo, czasem warto wyładować frustrację w necie, prawda? lepiej tak niż na dzieciach czy mężu...
|
|
Ojciec...mam niezły ubaw z mężem,czytamy Twoje wypociny i się śmiejemy.Jak tam żona polewkę podała po przyjściu ,,zapracowanego,,?? :P Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
Łomża się wyludnia i tak się bedzie działo a ceny też będą spadać! http://londonay.com/LM4949 http://www.20dollars2surf.com/?ref=480529 http://MixReq.com?ref=1247262 www.abantonino.blog.onet.pl
|
|
oburzonamama, skąd pomysł że mam żonę? Cieszę się że możesz się pośmiać z mężem, choć w to szczerze wątpię... mi natomiast jest przykro że musicie mieszkać w wynajętym mieszkaniu albo u rodziców... A no tak, ty dział ogłoszeń oglądasz tylko dla jaj...
|
|
Oburzona kiedyś tak do mnie wyskoczyła. Ze jakieś zapomogi biorę czy zasiłki.. Ni z gruszki ni z konia :O Chyba faktycznie mamuśka ma nielatwo
|
|
też zauważyłem , że mieszkania tanieją, dobrze bo przy tych zarobkach, to jakaś paranoja onaion
|
|
każdy człowiek powinien mieć swój kąt niemożna całe życie spłacać mieszkania to podstawa życia jak jedzenie ilu tak naprawdę z naszej pensji pracując we dwoje -mąż żona zarabiając np.4000zł miesięcznie stać na mieszkanie-startując od zera kiedyś kwaśniewski obiecywał dużo nowych mieszkań ale niedodał za ile każde małżeństwo zarabiając 4000zł powinno go spłacić wciągu 10lat oddając połowe ich pensji a nie 30 lat----------poprostu dno gitara gra
|
|
Kościół tu w europie trzęsie religijnym rynkiem nieruchomości od wieków realizując chrześcijańska politykę miłości. Chyba lansuje krypto pojecie miłości homoseksualnej - bezpłodnej albo samouwielbieńczej miłości narcystycznej wzajemnych masturbacji tak egoistycznych i egocentrycznych jak religia katolicka gdzie wyjątki potwierdzają tą smutną regułę nad która słychać głos biskupa wzywającego do radości. Takie egoistyczne i egocentryczne owoce tej "katolickiej miłości" tu nam na religijnej Ziemi Łomżyńskiej wyrosły ze szkoda gadać. Jak ktoś ma odwagę cywilną może się tym dobrem pochwalić.
|
|
poczekajmy jeszcze 1-2 lata wszyscy sie osraja a mieszkania i domy beda o 50% tansze.
|
|
Będą sprzedawali tak szybko jak kupowali żeby zdążyć z osiągnięciem korzystnej ceny. Jeszcze trochę i zwolni się termin związany z podatkiem od przedterminowej sprzedaży nieruchomości mieszkaniowych. Po każdej hossie jest bessa również na rynku nieruchomości.
|
|
W USA i Hiszpanii ceny nieruchomości nagle spadły tak samo szybko jak nagle rosły. Wywindowane ostatecznie spadły sporo poniżej kwoty kredytu z które były masowo kupowane. Teraz wielu jest nieruchomościowymi bankrutami.
|
|
Mr_Andrzej hee wielu polaków zainwestowało kasę na hiszpańskiej riwierze i nie żałują swej inwestycji:))) poczytaj sobie o cenach dumpingowych polskich cementowni.... Jak bym miął sąsiada za Ciebie cena nieruchomości drastycznie by spadła:)))))
|
|
Ktoś stracił ktoś zyskał - stracili ludzie zyskały świnie które spekulują tak jak w znanej książce i filmie pod tym samym tytułem " Folwark zwierzęcy "
|
|
w Łomzy ceny są całkiem przystępne i jak ma spaść cena mieszkań to w dużych miastach i to tez nie wiadomo ile. Gdyby w łomży miał się załamac rynek nieruchomości to developerzy nie licytowali by się tak o działki pod bloki.
|
|
A mało to deweloperów a raczej ich klientów,pracowników i dostawców poszło z torbami. hahaha
|
|
i jaki z tego morał? że są nieuczciwi i naiwni ludzie?
|
|
Że są złodzieje. Są też okradzeni z dorobku z życia ludzie. Złodzieju nawet w czarnej sutannie albo innym habicie czy garniturze nie kradnij - nie zabijaj życia w ograbionej rodzinie które niszczysz cudzołożąc z ojcem kłamstwa czyniąc - płodząc złodziejskie owoce. nie cudzołóż - ze złem którego owocem jest egoistyczny brak społecznego dobra złodziejski egocentryzm albo coś podobnie "kanibalskiego". Jeśli to nie dotyczy ciebie to nie zwracaj na to uwagi.
|
|
Ceny mieszkań spadną,ale na pewno nie o połowę(no chyba,że będziemy mieli to samo co w Grecji,ale wtedy już wszyscy będziemy bankrutami).Łomża jest zbyt atrakcyjnym miejscem dla emerytów z Wawy(blisko ich ukochane mazury), po za tym dużo ludzi siedzi za granicą i tu kupują mieszkania dla siebie,pod wynajem.Zobaczcie,że w Łomży ceny nowych mieszkań nie spadają,ale tyci tyci rosną. Ja obstawiam spadek cen góóóóóra 10-15% od ceny najwyższej na rynku nowych mieszkań,no chyba,że zbankrutujemy.
|
|
Nie zabijaj w sensie nie kradnij - nie odbieraj życia ludziom. Nie cudzołóż w sensie ni współżyj ze złem - nie bądź złodziejem spekulantem religijnym w obojętnie jaki biznesie w sutannie czy w garniturze budującym swój nieruchomościowy przybytek. Tradycyjnie pojmowany Dekalog doprowadził do zaszczucia Jezusa i tak samo tradycyjne rozumowanie Ewangelii doprowadziło zdeprawowania nauki Jezusa. [b[Jaka odwieczna nauka Kościoła nie tylko na ziemi łomżyńskiej taki odwieczny Kościół Rzymskokatolicki nie tylko w Europie - Pan z wami jak z Żydami. Do jednych należą kamienice a do innych ulice. Historia kołem się toczy i lubi się powtarzać. Rewolucja jest jak efekt jojo wraca w każdym społeczeństwie jak w znanej książce i filmie pod tym samym tytułem "Folwark zwierzęcy"
|
|
One już spadły ponad 15 %. nie mówię o cenach z ogłoszeń a o cenach zakupu.
|
|
albo cen dokonanych sprzedaży jak kto woli dla mnie to ta sama styczna cenowa
|
|
Z tymi waszymi cenami to jak z jasnowidzeniem i nie oszukujmy się zbyt wiele niewiadomych składa się na ceny. Ci piszący że nie spadną w 99% są albo właścicielami nieruchomości albo agentami biur. Przecież oni nie chcą stracić inwestują w tą i wkładają prace dlatego tak muszą mówić. Ci piszący że ceny spadną w 99% ludźmi których albo nie stać na zakup mieszkania albo brakuje im mało i chcą szybciej kupić te mieszkania. Dlatego cały ten temat uważam za sf. Bo nikt nie wie co będzie jutro typu jakie nr padną w lotka, można przewidzieć mniej więcej jaka cena nieruchomości będzie za dzień czy tydzień ale o roku czy kilku można zapomnieć.
|
|
Z punktu A przez punkt B biegnie prosta gospodarcza do punktu C. wiadomo co było widać co jest. widać w jakim kierunku to zmierza. Ceny były wysokie jest kryzys ceny spadły na świecie ceny spadają w Polsce ( obecnie są niższe w stosunku do minionych ) nie zanosi się na bum gospodarczy i stabilizację rynku (również nieruchomości) nie zanosi się też na wzrost cen w najbliższym czasie które obecnie spadają w tendencji perspektywy zmierzającej do "zaciskania pasa". O ile nie będzie cudu gospodarczego albo zewnętrznego "planu marshalla"* to nic się w tej tendencji nie zmieni. Wcześniejsza hossa na rynku nieruchomości powoli przejdzie w szaleństwo bessy.
|
|
Mr_Andrzej przewidywać można ale pewnym można być jak na razie tylko podatkom i śmierci jak mawiał mój nauczyciel.
|
|
Tendencja to nie przewidywanie. Jak coś spada to spada chyba że stanie się cud i grawitacja przestanie działać.
|
|
Z punktu C do punktu B biegnie krzywa umysłowa, która dociera do punktu A. dotrzeć musiała widać efekty nie wiadomo w jakim kierunku podąży dalej Założenia programowe były zupełnie inne za wysokie wymagania spowodowały pewne luki niewydolność umysłowa powoduje braki w realnym myśleniu nie zanosi się na polepszenie sytuacji i uregulowania systemu myślenia nie zanosi się też na wzrost potencjału w najbliższym czasie, który nie jest rozwojowy, a w perspektywie zatrzyma się na ,,groszku w mózgu". O ile nie wydarzy się nagłe olśnienie, albo zewnętrzna ,,ingerencja w świadomość" to nic się w tej tendencji nie zmieni. Wcześniejszy zapał do wiedzy i tajników nauki powoli przejdzie w zwykłe szaleństwo debila. :)
|
|
No to czym według Ciebie jest ,,Tendencja”
|
|
Może być i krzywa po łacinie to CURVA CURVA wiara CURVA nadzieja CURVa miłość i cała ta CURVA religia suwerennie od blisko 20 lat krzewiąca na nowo miłość na Ziemi Łomżyńskiej swoją katolicką miłość samouwielbieńczą której owocem jest .... co ? Co tu jest owocem tego Kościoła - co ten Kościół tu przez te lata spłodził i co on tu urodził - wychował ?
|
|
Jak to co?, takiego idiotę jak Mr_Andrzej :)
|
|
Kim są ojcowie duchowni tego Kościoła kto jest jego pasterzem ? Do czego ten pasterz używał pastorału ? Jakie interesy załatwiała tu kuria z ratuszem i analogicznie po parafiach ? Tylko świątynnych interesów tu przybyło i trudne relacje w społeczeństwie się pogłębiły.
|
|
Produkować się dalej a w tym czasie http://www.youtube.com/watch?v=BbfkXNYJaeE
|
|
Możesz mnie nazywać idiotą jeśli to poprawia Tobie nastrój świąteczny pomyśl o tym w wigilię patrząc na tradycyjnie puste miejsce przy rodzinnym stole.
|
|
Już jak Ci w Łomży świątynnych interesów brakuje, to Ty z Łomży nie jesteś, jest ich więcej niż stacji paliw :)
|
|
taa Autor: Figa (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 16-12-11 23:12 Już jak Ci w Łomży świątynnych interesów brakuje, to Ty z Łomży nie jesteś, jest ich więcej niż stacji paliw :) ____________________________________________________________ Gdzie ja napisałem że mi brakuje ? Dlaczego kłamiesz ? Dlaczego dyskredytujesz to co piszę i sugerujesz ludziom to czego twoim zdaniem mi brakuje skoro mnie nie znasz ?
|
|
Andrzeju,Twoja agresja to niemy krzyk o trochę ciepła.
|
|
A po co ma być puste, jak masz ochotę, to chętnie udostępnię Ci ten wolny talerzyk :) bo po co zmywać potem czysty talerz? i tak nikt nigdy nie przyszedł, oprócz Mikołaja :)
|
|
Zaproś kokoś bezdomnego z ulicy. Daj skuteczne ogłoszenie w odpowiednim miejscu.
|
|
No toż właśnie zapraszam, a po co ogłoszenie, jak się sam zgłosił:) Aż się dziwię, że na Dwornej tak długo pozwalają siedzieć na necie. :)
|
|
Jeśli masz mnie na myśli to w tym dniu mam robotę a w pozostałe jestem też zajęty.
|
|
Praca jak praca, hahaha, wiem, że to ciężkie dni, ale wiara wymaga poświęceń:)
|
|
W odniesieniu jak wyżej cytat poniżej. Autor: Omania (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 16-12-11 23:24 Andrzeju,Twoja agresja to niemy krzyk o trochę ciepła. ___________________________________________________________ To nie jest agresja i to nie jest niemy krzyk o trochę ciepła - skąd to pomówienie. Skąd w Tobie relatywizm deprawujący prosty przekaz - komu i czemu deprawacja przekazu ma służyć - czyżby twoim celem było zdyskredytować trudną do akceptacji sytuację religijnie niewygodną dla narcystycznych katolików Ziemi Łomżyńskiej. To może jest głos wołającego na Łomżyńskiej religijnej "pustyni" a przecież tylu księży w Łomży mieszka. Ciekawa była by proporcja ilu tu ich razem z klerykami przypada na jednego mieszkańca. I ile tu ich betonowych straganów zwieńczonych krzyżykami przypada na jedną stację benzynową. Jak komuś styl mojej wypowiedzi nie pasuje to niech go sobie poprawi.
|
|
To nie wiara wymaga poświeceń. Jaki durny ksiądz zaorał tobie głowę co za ziarno tam kiełkuje. Co to za wiara ?
|
|
Minie tam styl Twojej wypowiedzi pasuje, bo lubię rozmawiać z ludźmi, którzy nie mają pojęcia o czym mówią :)
|
|
Dają Wam teraz neta, żeby owieczki przygarniać, zgodnie z techniką, bo coraz mniej się garnie?
|
|
W odniesieniu jak wyżej cytat poniżej: Autor: Figa (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 17-12-11 00:07 Minie tam styl Twojej wypowiedzi pasuje, bo lubię rozmawiać z ludźmi, którzy nie mają pojęcia o czym mówią :) _________________________________________________________ Mówię o tym czego doświadczyłem na własnej skórze od ludzi, którzy mieszkają na tradycyjnie katolickiej parafialnej Ziemi Łomżyńskiej, włażąc w kapłańskie dupy za przeproszeniem jak .... szczury * w dziury. Mówię o tym czego doświadczyłem i doświadczam bo nic się nie zmienia a doświadczenie moje jest bolesne i rzeczywiste. * odniesienie do powiedzenia powszechnie znanego "wyścig szczurów"
|
|
Jeśli pytanie kierujesz do mnie to precyzyjnie to określ. Kto lub co i do kogo do czego coraz mniej się garnie ?
|
|
To zrezygnuj, wszędzie jest konkurencja, a myślałeś, że tak łatwo polecisz? bez problemów? Najlepiej zostać księdzem i robić wszystko inne na boku :)
|
|
A po co jak i tak wiesz, że to do Ciebie:)
|
|
Z czego mam zrezygnować twoim zdaniem ? Konkurencja (? ) Kanibalizm gdzie człowiek człowiekowi wilkiem. Dlatego niema dialogu i współpracy nie ma komunii - niema prawdziwego Kościoła w kościele tylko złodzieje Bożej tożsamości Jezusa i ich tradycyjne religijne pozory kultywowane od wieków przez kapłanów jak przez strażników "wielkiej tajemnicy wiary" *. * Odniesienie do sprawowanej przez kapłanów Rzymskokatolickiej okultystycznej czarnej mszy ofiarnej pod hasłem "Oto wielka tajemnica wiary"
|
|
Kolejny biskup jeśli nic się nie zmieni wybuduje zapewne w Łomży kolejną kościelną nieruchomość ani jego Bogu ani ludziom stającym przed tym swoim Bogiem tak naprawdę nie potrzebną i zbędna.
|
|
Masz zrezygnować z tego, co do Ciebie nie trafia. A czy długo mi zajęła analiza Twojej osoby i mądrości przez Ciebie wygłaszanych? Zejdź na Ziemię i jak chcesz tak bardzo błysnąć wiedzą, to zacznij od Platona:)
|
|
hahaaa Analiza ? hahahaha Przestań analizować bo coś wydumasz i "urodzisz" * nie daj boże zanalizujesz i wyciągniesz błędne wnioski tworząc swoją "naukową" fantazję rzeczywistości podanej wprost po prostu na tacy jak głowa Jana jak kawa na ławę. Kto cię tego pokrętnego analizowania nauczył kobieto kto cie w tym utwierdził a raczej pogrzebał (no chyba że to twoje "zboczenie" zawodowe - consuetudine humana cute i teraz do niego wszystko podstawiasz). * W odniesieniu do ciąży urojonej występującej tylko u dążących do niej kobiet.
|
|
Nikt mnie nie uczył, ważne, że Ciebie przeanalizowałam i popadłeś w kłopoty twórco przemyśleń:) Zawsze mogę zadać pytanie? ale nie ma komu, od kiedy to ksiądz chce mieć dziecko?
|
|
Platon haha zacznij od Platona haha czyli wróć się do Platona Nie będę się cofał aby nie stać się zacofanym. Jaskinia Platońska minęła tak samo jak jego "jaskiniowa" cywilizacja.
|
|
Ty nie musisz się uczyć, zawsze będziesz głupi")
|
|
Nie jestem twórcą przemyśleń - nic nie tworzę. Twórcami są tu raczej parafialni katolicy których ta chrześcijańska rzeczywistość bezpośrednio dotyczy. Jestem człowiekiem który ma coś do powiedzenia w Kościele mówią na to "świadectwo". Jestem człowiekiem który ma bolesne doświadczenie Kościoła na Ziemi Łomżyńskiej który stał się zdeprawowany zakłamany przez świńskich liderów jak " Folwark zwierzęcy " opisany w książce i filmie pod tym samym tytułem.
|
|
W odniesieniu jak wyżej cytat poniżej: Autor: Figa (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 17-12-11 01:26 Ty nie musisz się uczyć, zawsze będziesz głupi") _______________________________________ Jak Platon ? Czy Jezus ? A może jak Ty ? Nie ważne kto jest głupi ważne że podąża we właściwą stronę.
|
|
A Ty wiesz w jaką stronę podążasz? Myślę, że nie. Pokaż kierunek, którędy warto iść? :)
|
|
Mr_Andrzej ile dziś wpiłeś?:)))))
|
|
hahah, a gdzie Twój kumpel?
|
|
Nigdy nie pójdziesz we właściwą stronę, to Ci gwarantuję, ale na pewno będziesz miał dziecko :)
|
|
Figa jak chcesz to możesz zostać moją kumpelą ?:)
|
|
Do Pani podpisującej się "Figa" Przestań myśleć nade mną co ja myślę. Pomyśl nad sobą i swoją przyszłością - nad przyszłością swojej rodziny. Na pewno nie można iść drogą zakłamania kapłanów za cenę utrzymania swojej dotychczasowej tradycyjnej religii. Nie da się bez religijnego odkłamania oczarowania "wyznawców" budować cywilizacji życia - płodnej owocującej dobrami cywilizacji "miłości" rodzącej jak kobieta - dającej godne życie ludziom a nie odbierającej to życie pozostającym w "kanibalskiej" "komunii" wyścigu religijnych szczurów gdzie człowiek człowiekowi "wierzącym" podstępnym wilkiem tak edoistycznym i egocentrycznym jak jego kapłani i ich religia.
|
|
Nie sorry, ja jak kot, zaufaj, hahaha.
|
|
Kim jest kot ? "Folwark zwierzęcy"
|
|
Spytajmy ludzi, jaki jest kot, no jeśli ksiądz mnie o to pyta, to gratuluje wykształcenia:)
|
|
Kot jest sobkiem - zazwyczaj. Nie życzę tobie tak egoistycznego i egocentrycznego męża z drapieżną naturą łowcy czyniącego czasem pozory przytulności. A zresztą kot to myszołap nie człowiek. Mój kot znęca się nad myszami dla zabawy i nie zawsze je zjada zostawiając je porozrywane musie strzępy na chodniku.
|
|
PRZEPRASZAM za Zmianę tematu który spowodowała "krzywa umysłowa" zawarta w treści wypowiedzi pani podpisującej się tu "Figa" WRACAJĄC DO TEMATU w odniesieniu jak wyżej cytat poniżej. Autor: RysiekZbronowa (---.202.clients.serverdeals.org) Data: 16-12-11 22:59 No to czym według Ciebie jest ,,Tendencja” _________________________________________ Tu jest wyjaśnienie pojęcia które Pana interesuje. http://pl.wikipedia.org/wiki/Tendencja_rozwojowa
|
|
Mr_Andrzej uważaj z kim zadzierasz bo Ryszard ma kasę i umie włamać się na czyjeś komputery:)))))))))))) ten matołek ma 20 parę lat bo zachwyca się nasza klasa i fotka pl. Ryszard nie pij specyfików z delaval/a bo skończysz tak jak paviel z navarryyyy
|
|
noooo, kolejny temat rozwalony przez "mundrych" a naprawde jest ciekawy i moglby przyniesc wiele wiadomosci. nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
rzepicha mnie Twoja opinia nie interesuje pisz co chcesz myśl co chcesz..... Nigdy nie możemy brać odpowiedzialności za emocje innych ludzi.
|
|
rzepicha jeśli bierzesz uwag i opinie wirtualnych do siebie to wyłącz kompa i idź do psychologa?
|
|
rzepicha jeśli bierzesz uwag i opinie wirtualnych osób do siebie to wyłącz kompa i idź do psychologa?
|
|
Andy C~ najpierw poczytaj bez emocji siebie ,co napisales a potem osadzaj.zegnam. nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Autor: rzepicha (---.elomza.pl) Data: 17-12-11 13:21 noooo, kolejny temat rozwalony przez "mundrych" a naprawde jest ciekawy i moglby przyniesc wiele wiadomosci. Rzepicha najpierw poczytaj siebie co napisałaś a potem osadzaj !!!!!
|
|
OjciecR. mam kolegów co pracują u deweloperów jako sprzedawcy. Sami mówią żeby coś sprzedać trzeba nieźle się na pracować czyli trzeba umieć kłamać ...... ich interesuje prowizja a sumienie jest na drugim miejscu ...
|
|
w 1975 roku (kiedy stawala sie miastem wojewodzkim) lomza miala niespelna 30 tys. mieszkancow. teraz ma ponad 2 razy wiecej. naprawde myslicie ze to rodowici lomzyniacy tak sie rozmnozyli przez te trzydziesci kilka lat????????????????????????????????? spytajcie ojca albo dziadka skad tu przyjechali i dopiero siemadrzcie o 'miastowosci'. moj dziadek na pewno byl lomzyniakiem ale za pradziadka glowy nie dam bo juz nie mam kogo o to spytac. zaraz po II wojnie bylo lomzyniakow podobno okolo 13 tys. to skad nagle tyle ich sie narobilo?????????????????? ____________________________________________- ... & vice versa!
|
|
Myślę ,że to problem w tym ,że zarabiamy za mało, a ceny są w miarę normalne . Ogólnie mówiąc ceny są dokładnie takie jak dyktuje rynek i nic tu nikt więcej powiedzieć nie może .(prawa rynku).Ktoś tu pisał ,że mieszkania kupują ludzie ze wsii i bardzo dobrze bo miasto się wzbogaca.
|
|
Rynek to znaczy kto - spekulanci nakręcający koniunkturę nie tylko za pomocą instrumentów finansowych. Rynek to znaczy kto (?) za pomocą różnych ujemnych sprzężeń zwrotnych steruje finansową pompą ssąco - tłoczącą kasę w światowym "krwiobiegu" finansowym. Rynek to znaczy kto jest dyktatorem totalnego systemu finansowego ? Rynek to znaczy kto ustala jego prawa kim czym jest ta mądra ekonomiczna głowa ? A miasto o co się wzbogaca na in plus czy in minus ? A wieś o co się wzbogaca in plus czy in minus ? taa Rolnicy w mieście ma asfalcie posadzą buraki a mieszczuchy w wsiowej roli posieją trawę ? Ok. Docelowo chleb będzie importowany z księżyca ?
|
|
Mr_Andrzej = Alex Jone/s :)))) Ekonomiści, politycy i naukowcy zaliczani do grona „światowej elity” postulują zmniejszenie liczby ludności na ziemi aż o 90 proc. Jak podaje portal PiotrSkarga.pl, na łamach serwisu endoftheamericandream.com ukazał się artykuł analizujący wypowiedzi czołowych światowych ekonomistów, polityków i naukowców, którzy opowiadają się za zmniejszeniem liczby ludności o 90 proc, aby Ziemia liczyła jedynie 500 mln mieszkańców. W kontekście propagowania pomysłu zmniejszenia liczby ludności coraz częściej mówi się o konieczności „zrównoważonego rozwoju”. Jest to kluczowe słowo-wytrych, którym posługuje się radykalny ruch ochrony środowiska nawołujący do kontroli urodzin poprzez upowszechnienie antykoncepcji i aborcji. Autorzy artykułu na endoftheamericandream.com podkreślają, że możni tego świata coraz śmielej postulują wprowadzenie drastycznych rozwiązań w celu ograniczenia populacji. Coraz więcej sympatyków zyskuje nawet pomysł powszechnego wdrożenia znanej z Chin „polityki jednego dziecka”, która przez „światową elitę” uważana jest za „optymalne wyjście”.
|
|
Przerażające! http://londonay.com/LM4949 http://www.20dollars2surf.com/?ref=480529 http://MixReq.com?ref=1247262 www.abantonino.blog.onet.pl
|
|
niech zaczna zmniejszanie zaludnienia od wyeliminowania siebie. z pozytkiem dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ________________________________________ ... & vice versa!
|
|
W odpowiedzi jak wyżej cytat poniżej; Autor: Andy C (176.31.202.---) Data: 18-12-11 11:03 Mr_Andrzej = Alex Jone/s :)))) __________________________________________________________ Czy w Polsce zawsze coś lub ktoś musi być drugie: druga Japonia, ....itp. "Non possumus ! " A jednak to taka narodowa tradycja a raczej mentalność. Otóż Mr_Andrzej = Mr_Andrzej = Chrześcijanin zaszczuty przez moherowych "chrześcijan" z parafii pw. Św. Andrzeja Boboli w Łomży której proboszczem jest arcy Kapłan ks. Andrzej Popielski wysługujący się swoimi parafialnymi judaszami.
|
|
Panie Andy C. Ja nie kwestionuję rzeczywistości ja ją dostrzegam ponieważ doświadczyłem jej konkretnie na własnej skórze.
|
|
Mr_Andrzej Panie robisz z siebie męczennika walki o "Prawdę" a najbardziej jęczą Ci co chcieli innych oszukani a sami zostali oszukani. Człowiek uczciwy z honorowy nie skamle w każdym "poście" tylko wyciąga wnioski ze swej porażki .
|
|
W odniesieniu jak wyżej cytat poniżej : Autor: Andy C (176.31.202.---) Data: 19-12-11 18:43 Mr_Andrzej Panie robisz z siebie męczennika walki o "Prawdę" a najbardziej jęczą Ci co chcieli innych oszukani a sami zostali oszukani. Człowiek uczciwy z honorowy nie skamle w każdym "poście" tylko wyciąga wnioski ze swej porażki . _________________________________________________________ Taa Czy Paradoks Kłamcy w Kościele Rzymskokatolickim jest możliwy na przykład na Podlasiu ? Jaki tu Kościół taka tu "Jego" Prawda i takie tu Jego nie tylko moje bolesne donośne wyraźne. Widać tu skamlenie "w każdym poście" nie tylko moim aby cały Kościół na Ziemi Łomżyńskiej wyciągnął wnioski ze swojej niewątpliwej porażki / sukcesu * * Niepotrzebne skreślić skreślone leczyć. Czy Paradoks Kłamcy w Kościele Rzymskokatolickim jest możliwy na przykład na Podlasiu ? 1) Kapłani ukrzyżowali Jezusa i Apostołów i sami głoszą Ewangelię. Przez wieki głoszenie prze kapłanów tej Ewangelii było nieewangeliczne. Kościół * został rozerwany na strzępy a ludzie zaczynają odwracać się od Kapłanów. Kapłani rozpoczynają Nową Ewangelizację (?) [b/] A co ze starą ewangelizacją ? Zmieniła się Ewangelia - Jej interpretacja ? Wobec tego czym była poprzednio i czym jest obecnie skoro nie jest tym samym i ma inne "nowe" cele, metody itp. itd. * Kościół głoszony jest jako mistyczne ciało Jezusa gdzie On jest Głową a katolicy członkami. O czym świadczy kiedy ciało postępuje nie zgodnie z zamysłami głowy (nauką Jezusa - Ewangelią) ? (ciało ma nie poklei w głowie czy jest sterowane jak kukła przez inne Ewangelizacyjne Kapłańskie głowy ) 2) Podobna sytuacja z komunią w Sokółce. Biały komunikant podczas konsekracji staje się w cudowny eucharystyczny sposób przeistoczony w Prawdziwe Ciało Jezusa. Pod tym wezwaniem kapłan udziela ludziom komunii a raczej ją im przynosi. Nagle w Sokółce cud. Komunikant który już raz stał się najświetniejszym sakramentem - Ciałem Jezusa staje się nim ponownie (?) i całkowicie różnym i odmiennym od pozostałych Prawdziwych Ciał Jezusa (Komunikantów) oraz od tego Prawdziwego Ciała Jezusa którym sam był wcześniej. Albo coś czymś - kimś jest albo nie jest. Bo jeśli staje się czymś - kimś, czym nie było wcześniej to czym było wcześniej skoro nie było Tym czym się stało.
|
|
och, czemu was nie kładą, fajne te wasze studia:)
|
|
taa Człowiek całe życie uczy się na błędach którzy wszyscy popełniają jak efekt domina powielając ciągle te same akty zdeprawowanej wiary przed którymi nikt już nikogo nie ostrzega poza Jezusem i Jego świadectwem autentycznej Prawdy wiary. Dobrze się uczyć na cudzych błędach a nie na swoich. Gdybym nie był wychowany w ślepym posłuszeństwie kapłanom Rzymskokatolickim to od samego początku nauczony przykładem Jezusa i apostołów omijał bym podstępnych Kapłanów z daleka. Oni nie mają Boga w sercu i stają się Ludźmi bez Bożego serca i rozumu dla Kościoła któremu przewodzą na swoja modłę.
|
|
W odniesieniu jak wyżej. "Kościół naszym domem" To obecne hasło Nowej Ewangelizacji lansowane i wmawiane ludziom przez biskupów w Polsce. Według Starej Ewangelizacji Kościół był uważany za mistyczne ciało Jezusa. Przez wielu uważany był za Bożą rodzinę ustanowioną pod krzyżem w ostatnich słowach Jezusa dotyczącego jego matki i ucznia. "Kościół naszym domem" - Kto wymyślił to hasło kalecząc właściwą konotację Ewangelii. O jakim Kościele - kościele, jakim czyim domu to hasło stanowi komu i czemu tak naprawdę biskupi służą niosąc wypaczające Oryginalną Ewangelię krypto treści arcykapłańskiego relatywizmu religijnego budowane na nauce Jezusa którego zaszczuli. Kim czym jest Kościół sprowadzony do "ukrzyżowanej" Nieruchomości - głównym bohaterem - aktorem - postacią religijnego pogrzebu celebrowanego przez arcykapłanów Komu i czemu Jezus przynosi zmartwychwstawanie tej również Łomżyńskiej Kościelnej umartwionej na modlitwie powalonej krzyżem - ukrzyżowanej "nieruchomości" ( Zwłok Kościoła na Ziemi Łomżyńskiej )
|
|
Wyobraźcie sobie, że nie tylko "wieśniaków" jest stać na mieszkania i domy. I wyobraźcie sobie, że są tutaj ludzie, którzy mieszkali w Warszawie i wrócili z uśmiechem do małego miasta. I pracują i cieszą się z życia. Korzystają z uroków miasteczka a stolicę odwiedzają dla rozrywki i przyjemności. Już jestem zmęczona tym ciągłym narzekaniem na forum... Widocznie jednym życie się już ułożyło, a innym jeszcze nie- poszukują swojego szczęścia i dlatego marudzą. Może w innych miastach będzie Wam lepiej? Po co tutaj siedzieć i marudzić? Życzę powodzenia w szukaniu swojego miejsca na ziemi - i nie ma w tym nic złośliwego:) Ludzie! Uśmiechu, radości, Wasze życie jest w Waszych rękach! "Nie mam po co być złośliwa i obrażona na cały świat, bo jestem szczęśliwa. Ot co."
|
|
W odniesieniu jak wyżej cytat poniżej: "... Widocznie jednym życie się już ułożyło, a innym jeszcze nie- poszukują swojego szczęścia i dlatego marudzą ... " __________________________________________________________ Może ma Pani ograniczoną świadomość rzeczywistości która jest w ten sposób dla pani niedostępna więc poszerzę pani horyzonty o nowe trendy dotyczące mieszkających tu ludzi. Życie nikomu samo się nie układa ludzie nie poszukują tu swojego szczęścia i nie dlatego marudzą. Ci ludzie są okradani z tego szczęścia które im się odbiera i niszczy jak w znanej książce i filmie pod tym samym tytułem "Folwark zwierzęcy". Jedni szukają szczęścia np. na emigracji, drudzy budują to szczęście wokół własnych rodzin, inni nastawieni na siebie kradną szczęście tym którym w ten sposób odbierają życie - zdrowe, szczęśliwe, zwykłe, normalne życie społecznoekonomiczne.
|
|
W odniesieniu jak wyżej. To złodziejskie postępowanie jest typowe dla egoistycznych katolików egocentrycznych jak ich kapłani i wykreowana przez nich religia.
|
|
„Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest i nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.” papież - Jan Paweł II "KOŚCIÓŁ - KLER jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest i nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi z ruchomości i nieruchomości które gromadzi przez wieki." alter ego - Jezus
|
|
Mhm czyli połowa mieszkańców Łomży jest okradana, a połowa nie?
|
|
Katolicka demokracja: Religijna Rzymskokatolicka większość tu rządzi i dzieli nie tylko strefy swoich wpływów (łupów).
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |