niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
mieszkania,domy Lomza

Czy te miasto to? Nomy York,Paryz, Berlin,Londyn,ceny po 3000 tys m2 sadze ze to jest chore,zadnej pracy,przemyslu itd.Sadze ze jeszcze 2-3 lata i ceny spadna beda normalne.Mieszkania po 2000 tys max w nowym budownictwie,domy po 200000-300000 tys max ale zadbane i z duza dzialka.Tak bedzie poczekajmy jeszcze pare dni.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: mieszkania,domy Lomza

niedlugo z tymi nowymi blokami to to będzie miasto widmo :)

Masz rację--często przeglądam oferty i bawią mnie ogłoszenia typu,,po remoncie,cena 4200 zł za m2,,--a kto powiedział,że ma mnie się podobać ??każdy chu...robi na swój strój,,--czy nie tak??

Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...

Ci co ze wsi maja dobre obroty , to bez problemu przyjadą kupią i się osiedlą w tych nowych blokach. Łomzyniaka tam nie znajdziesz ;)

Teraz tylko Ci ze wsi kupują i wynajmują za kosmiczne odstępne;/

Już spadają.
Ceny podaży są dużo wyższe od ceny popytu.
Ponad to realne ceny nabywcze są mniejsze od cen w ogłoszeniach.
Ponad to długotrwałe ogłoszenia z wysokimi cenami nieruchomości nie zwracają się w czasie.
Poza tym niezmienne ceny wiszą w tych samych ogłoszeniach po kilkanaście miesięcy a następnie są zmieniane po korekcie cenowej i przeszacowaniu wartości na niższą - dużo niższą.

Ci którzyż będą trzymać wysokie ceny mogą stracić ponieważ w tedy kiedy będzie to konieczne nie znajda nabywców rynek ponownie się nasyci i znów trzeba będzie czekać na koniunkturę ale nie wiadomo jak będzie się kształtować realna wówczas wartość rynkowa osiągniętych korzyści w stosunku do posiadanych obecnie.

spokojnie już ceny spadają najszybciej w dużych miastach nawet o 30procent
unas jest sztucznie podtrzymywana cena ale jak ktoś chcę szybko sprzedać
to cena z tej proponowanej jest o 30 procent niższa
skończył się bum na mieszkania banki ją naciągały żeby ludzi wpuścić w maliny
na franku stąd ludzie co nabrali kredytów w niskiej cenie franka teraz
plują sobie w brodę i ich koszt metra wrósł

gitara gra

To o czym pisze przedmówca stało się w Polsce podobnie jak w stanach USA.
i stanie się w Polsce to co w Hiszpanii jak będzie rynkowa korekta tych cen nieruchomości.

odezwały się biedaki... wasze teksty są życzeniowe... dlaczego jednych stać a was nie? zastanówcie się nad tym... może jesteście nieudolni, wasze rodziny są nieudolne i pora to zmienić a nie się ślinić w dziale ogłoszeń.

ceny działek i mieszkań w mieście są sztucznie podbijane przez duży pobyt na nie ze strony mieszkańców. Mrzeniem każdego z nich jest byc miastowym i swego syna lub córkę koniecznie umnieścić w mieście. Dochody na wsiach po wstapieniu do uni europejskiej uległy znacznemu zwiększeniu i w chwili obecnej wieś ma sporo kasy którą własnie inwestuje w ten spsosób. Nie uważam więc aby cos w najbliższym okresie się zmieniło bo pobyt z tej strony będzie nadal duży.

Santreo

Ojciec R biedak to ty jestes,moze nie biedak ale frajer jesli placisz za cos co jest duzo tansze,miedzy innymi mieszkania,domy,dzialki.

Moim zdaniem aktualne ceny są zblizone od przeszło 2-3 lat. Wszystko zależy od tego jak szybko ktoś chce daną nieruchomość sprzedać i czy jest ona atrakcyjna dla kupującego. Ceny 700 - 800 tys. za nieruchomośc w stanie surowym w Zosinie lub Starej Łomzy to rzeczywiście przegięcie, ale te oferty są ciągle aktualne i cena się nie zmienia, więc i sprzedający się nie spieszy. Rynek nieruchomości w Łomży jest malutki i znalezienie czegoś ciekawego po okazyjnej cenie jest bardzo trudne. Myślę że aby ceny naprawdę spadły o ok. 30 % będzie trzeba poczekać. Ale zawsze jest rozwiązanie na wysokie ceny, po prostu nie kupować :)

wpm
Wyobrażam sobie że masz 3 mieszkania, 2 domy i działke na opylenie. Przeglądasz ogłoszenia i ze zgrozą stwierdzasz że ceny sa za wysokie, z kosmosu.

Czekajcie aż ceny spadną to se poczekacie. Inflacja dziś 4,8%, euro ledwie zipie, na dolarze tez trudno zarobić więc w co zainwestować jeśli nie w nieruchomości ?!

Wasze kamienice nasze ulice albo odwrotnie ?

ceny z pewnościa nie spadną jak juz pisałem dzisiaj kase posiada tylko wieś . W mieście nieliczni mają kasę co widać nawet bo lokalch gdzie wieś siedzi miastowych udaje a miastowe nadstawiaja pyski aby wieś im fundowała bo w kieszeniach mają pusto. Dzisiaj tatuś rolnik wspierany dotacjami z uni wysyła synusia i córeczke do miasta funduje mu autko i stanacje tak aby się wyksztalcił i było mu w zyciu leżej. A on pie-doli to i żadzi na mieście. Tak więc kupe kasy wieś inwestuje w zakup mieszkań , domów czy nawet działek pod miastem. Efekt jest taki jaki jest ceny te bez uzasadnienia idą w górę. Kasa uni nie idzie w modernizowanie i unowoczesniaie produkcji rolnej tylko jest przejadana.

Santreo

Ojciec.R --a kto Ci powiedział,że ich nie mamy??Nieudolny to Ty jesteś w swojej wypowiedzi.Każdy wydał swoją opinię na temat cen mieszkań,a nie o jego braku.Masz problemy w czytaniu ze zrozumieniem.Ileż Twoi rodzice musieli mieć pola,że wyhodowali takiego buraka??teraz wiem skąd Twoja reakcja--jesteś wieśniakiem;]

Ceny rzeczywiście są u nas przerażające, jednak jakoś to ludzi nie odpędza. Bardzo dużo ludzi kupuje działki budowlane, buduje się i nie narzekaja za bardzo, że pieniążków brak.
Osobiście, gdybym miała wydać prawie 200 tysięcy na większe mieszkanie, to też bym wolała pobudować dom. Może i koszt większy ale jednak to już zupełnie inny standard.

Sprzedam akwarium, sprzęt akw.
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka
Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków:
https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013

ojciec r pewnie ma ze dwa mieszkania ichciałby je opylić za wysoką cenę
i dlatego dupek się oburza jak unas będą tak wysokie ceny
to młodzież będzie miała w dupie Łomże i wybieże większe miasto
np.białystok bo ceny są poruwnywalne -u nas sztucznie trzymają ceny
wystarczy dziś wejść na stronę o2 na samym początku artykuł
mieszkania w duł o 30 procent
ojciec splajtujesz

gitara gra

Banki to systemowa gigantyczna finansowa pompa ssąco tłocząca do przepompowywania kasy.

W ostatnich latach najpierw kasę zassała z rynku przez wysokie kredyty na wywindowane do góry ceny nie tylko kupowanych na kredyt nieruchomości (prawie wszyscy maja kredyty na prawie wszystko) a teraz koniunktura się pomału odwraca (popyt, podaż popchnięte kijem medialnej nagonki) i nadwyżka kasy zostanie w bankach (?) ale na kontach prywatnych w garści spekulantów którzy tą pompą manipulują na światowej gospodarce.

To taki Janosik co zabiera biednym i "oddaje" bogatym to co zabrały im światowe rewolucje i zmiany społeczne anty "feudalne"

oburzonamama i inne biedaki z "miasta" nie rozumiecie praw rynku, cenę reguluje popyt, wystarczy zobaczyć jak mieszkania nowe rozchodzą się w spółdzielniach, ludzie kupują dziurę w ziemi i nie narzekają jak wy... jasne aby usprawiedliwić swoją nieudolność i niezaradność waszych rodzin, twierdzicie że wszystko wykupują ludzie ze wsi, ale to jest jakieś 30% i to chyba przesadziłem, bo u mnie na klatce raptem jedna dziewczyna ze wsi mieszka.

znajomy88--młodzież już ma w ,,pani na cztery litery,, Łomżę.Wystarczy rozejrzeć się na ulicy i kogo widzimy? staruszków,albo styranych ludzi,którzy czekają biednych emerytur i dalszej wegetacji.

Ojcec R--po raz kolejny czytam,,nieudolność,, czy masz jakiekolwiek pojęcie o znaczeniu tego słowa ?? piszesz o dyrdymałach.Tobie kupili za buraki,które sadzili,a inni zakasali rękawy i sami sobie kupili.To nazywasz nieudolnością??

Niech kupują jak najwięcej aby ich trumna była większa i to wszystko zmieściła w sobie i w ich grobie.

oburzonamama, to ty piszesz o dyrdymałach, bo jak inaczej nazwać narzekanie że nie stać ciebie na mieszkanie? od tego biadolenia na ceny, pieniędzy ci nie przybędzie, ceny nie spadną... więc moja propozycja, zarób jak inni albo zamilcz i się nie ośmieszaj obrażając ludzi ze wsi, do których mam dużo sympatii, wszak w Łomży 99% ludzi wywodzi się ze wsi, twoja rodzina zapewne z warszawy się tu sprowadziła...

Na wsi są i wieśniacy i gospodarze przy czym gospodarze są często wieśniakami i nie chodzi tu o pracę przy świniach ale ze świniami.

Kto z kim przystaje... .
Jaka tu wieś takie tu wielkie gumno ( miasto )

Parafialne miasto jak parafialna wieś

Ojciec...a masz rację,dokładnie tak--z Wawy.Strzał w dziesiątkę.Powtarzam Ci kolejny raz ćwoku,że tutaj nie piszemy o braku mieszkań,ale o ich cenach--kosmicznych.Rozczaruję Cię--mam mieszkanie,o jakim Ty styrany ojczulku możesz tylko pomarzyć.Pewnie Twoje to z zasobu spółdzielni i wykupione w latach 80-tych za 1600 zł na własność--ot Panisko z Pociejewa;/

albo Pniewa hahaha

A skąd wiesz może on w pałacu mieszka ?

Kiedy dochodzi do zakupu cena zawsze jest dobra dla obu stron inaczej nie było by umowy kupna sprzedaży przy zakupie kontrolowanym.

Burak zamilkł;] ceni sobie ludzi ze wsi.Ja tez ich szanuję,ale nie trawię gburów,którzy pozjadali wszystkie rozumy,a siedzą na czynszówkach

oburzonamama, nie zamilkł, tylko zarabia pieniądze a nie siedzi na kuroniu i bąki zbija przed kompem jak ty... z wawy ale chyba z tej pod Olsztynem... fajnie że się pochwaliłaś mieszkaniem i tym że jesteś z wawy, wylazły wszystkie twoje kompleksy-jak słoma z butów...

Ojciec...rozpakowując Twoja pustą mózgownicę należy zachować szczególną ostrożność ze względu na nieszczelności i charakterystyczne wycieki oraz oburzające wady konstrukcyjne typowe dla Ciebie.
Usuwanie opakowania z Twojego CKM-u przez niewykwalifikowane osoby może okazać się zajęciem wyjątkowo niebezpiecznym, pozostawiającym na długo uraz....nie będę;]

oburzonamamo, czasem warto wyładować frustrację w necie, prawda? lepiej tak niż na dzieciach czy mężu...

Ojciec...mam niezły ubaw z mężem,czytamy Twoje wypociny i się śmiejemy.Jak tam żona polewkę podała po przyjściu ,,zapracowanego,,?? :P

Łomża się wyludnia i tak się bedzie działo a ceny też będą spadać!

http://londonay.com/LM4949
http://www.20dollars2surf.com/?ref=480529
http://MixReq.com?ref=1247262
www.abantonino.blog.onet.pl

oburzonamama, skąd pomysł że mam żonę? Cieszę się że możesz się pośmiać z mężem, choć w to szczerze wątpię... mi natomiast jest przykro że musicie mieszkać w wynajętym mieszkaniu albo u rodziców... A no tak, ty dział ogłoszeń oglądasz tylko dla jaj...

Oburzona kiedyś tak do mnie wyskoczyła. Ze jakieś zapomogi biorę czy zasiłki..
Ni z gruszki ni z konia :O
Chyba faktycznie mamuśka ma nielatwo

też zauważyłem , że mieszkania tanieją, dobrze bo przy tych zarobkach, to jakaś paranoja

onaion

każdy człowiek powinien mieć swój kąt niemożna całe życie spłacać
mieszkania to podstawa życia jak jedzenie
ilu tak naprawdę z naszej pensji pracując we dwoje -mąż żona
zarabiając np.4000zł miesięcznie stać na mieszkanie-startując od zera
kiedyś kwaśniewski obiecywał dużo nowych mieszkań ale niedodał za ile
każde małżeństwo zarabiając 4000zł powinno go spłacić wciągu 10lat
oddając połowe ich pensji a nie 30 lat----------poprostu dno

gitara gra

Kościół tu w europie trzęsie religijnym rynkiem nieruchomości od wieków realizując chrześcijańska politykę miłości. Chyba lansuje krypto pojecie miłości homoseksualnej - bezpłodnej albo samouwielbieńczej miłości narcystycznej wzajemnych masturbacji tak egoistycznych i egocentrycznych jak religia katolicka gdzie wyjątki potwierdzają tą smutną regułę nad która słychać głos biskupa wzywającego do radości.

Takie egoistyczne i egocentryczne owoce tej "katolickiej miłości" tu nam na religijnej Ziemi Łomżyńskiej wyrosły ze szkoda gadać.
Jak ktoś ma odwagę cywilną może się tym dobrem pochwalić.

poczekajmy jeszcze 1-2 lata wszyscy sie osraja a mieszkania i domy beda o 50% tansze.

Będą sprzedawali tak szybko jak kupowali żeby zdążyć z osiągnięciem korzystnej ceny.
Jeszcze trochę i zwolni się termin związany z podatkiem od przedterminowej sprzedaży nieruchomości mieszkaniowych.

Po każdej hossie jest bessa również na rynku nieruchomości.

W USA i Hiszpanii ceny nieruchomości nagle spadły tak samo szybko jak nagle rosły. Wywindowane ostatecznie spadły sporo poniżej kwoty kredytu z które były masowo kupowane. Teraz wielu jest nieruchomościowymi bankrutami.

Mr_Andrzej hee wielu polaków zainwestowało kasę na hiszpańskiej riwierze i nie żałują swej inwestycji:))) poczytaj sobie o cenach dumpingowych polskich cementowni.... Jak bym miął sąsiada za Ciebie cena nieruchomości drastycznie by spadła:)))))

Ktoś stracił ktoś zyskał - stracili ludzie zyskały świnie które spekulują tak jak w znanej książce i filmie pod tym samym tytułem " Folwark zwierzęcy "

w Łomzy ceny są całkiem przystępne i jak ma spaść cena mieszkań to w dużych miastach i to tez nie wiadomo ile. Gdyby w łomży miał się załamac rynek nieruchomości to developerzy nie licytowali by się tak o działki pod bloki.

A mało to deweloperów a raczej ich klientów,pracowników i dostawców poszło z torbami. hahaha

i jaki z tego morał? że są nieuczciwi i naiwni ludzie?

Że są złodzieje.
Są też okradzeni z dorobku z życia ludzie.
Złodzieju nawet w czarnej sutannie albo innym habicie czy garniturze nie kradnij - nie zabijaj życia w ograbionej rodzinie które niszczysz cudzołożąc z ojcem kłamstwa czyniąc - płodząc złodziejskie owoce.
nie cudzołóż - ze złem którego owocem jest egoistyczny brak społecznego dobra złodziejski egocentryzm albo coś podobnie "kanibalskiego".

Jeśli to nie dotyczy ciebie to nie zwracaj na to uwagi.

Ceny mieszkań spadną,ale na pewno nie o połowę(no chyba,że będziemy mieli to samo co w Grecji,ale wtedy już wszyscy będziemy bankrutami).Łomża jest zbyt atrakcyjnym miejscem dla emerytów z Wawy(blisko ich ukochane mazury), po za tym dużo ludzi siedzi za granicą i tu kupują mieszkania dla siebie,pod wynajem.Zobaczcie,że w Łomży ceny nowych mieszkań nie spadają,ale tyci tyci rosną.
Ja obstawiam spadek cen góóóóóra 10-15% od ceny najwyższej na rynku nowych mieszkań,no chyba,że zbankrutujemy.

Nie zabijaj w sensie nie kradnij - nie odbieraj życia ludziom.
Nie cudzołóż w sensie ni współżyj ze złem - nie bądź złodziejem spekulantem religijnym w obojętnie jaki biznesie w sutannie czy w garniturze budującym swój nieruchomościowy przybytek.

Tradycyjnie pojmowany Dekalog doprowadził do zaszczucia Jezusa i tak samo tradycyjne rozumowanie Ewangelii doprowadziło zdeprawowania nauki Jezusa.

[b[Jaka odwieczna nauka Kościoła nie tylko na ziemi łomżyńskiej taki odwieczny Kościół Rzymskokatolicki nie tylko w Europie - Pan z wami jak z Żydami.

Do jednych należą kamienice a do innych ulice.
Historia kołem się toczy i lubi się powtarzać.
Rewolucja jest jak efekt jojo wraca w każdym społeczeństwie jak w znanej książce i filmie pod tym samym tytułem "Folwark zwierzęcy"

One już spadły ponad 15 %.
nie mówię o cenach z ogłoszeń a o cenach zakupu.

albo cen dokonanych sprzedaży jak kto woli dla mnie to ta sama styczna cenowa

Z tymi waszymi cenami to jak z jasnowidzeniem i nie oszukujmy się zbyt wiele niewiadomych składa się na ceny. Ci piszący że nie spadną w 99% są albo właścicielami nieruchomości albo agentami biur. Przecież oni nie chcą stracić inwestują w tą i wkładają prace dlatego tak muszą mówić. Ci piszący że ceny spadną w 99% ludźmi których albo nie stać na zakup mieszkania albo brakuje im mało i chcą szybciej kupić te mieszkania. Dlatego cały ten temat uważam za sf. Bo nikt nie wie co będzie jutro typu jakie nr padną w lotka, można przewidzieć mniej więcej jaka cena nieruchomości będzie za dzień czy tydzień ale o roku czy kilku można zapomnieć.

Z punktu A przez punkt B biegnie prosta gospodarcza do punktu C.
wiadomo co było
widać co jest.
widać w jakim kierunku to zmierza.
Ceny były wysokie
jest kryzys ceny spadły na świecie
ceny spadają w Polsce ( obecnie są niższe w stosunku do minionych )
nie zanosi się na bum gospodarczy i stabilizację rynku (również nieruchomości)
nie zanosi się też na wzrost cen w najbliższym czasie które obecnie spadają w tendencji perspektywy zmierzającej do "zaciskania pasa".

O ile nie będzie cudu gospodarczego albo zewnętrznego "planu marshalla"* to nic się w tej tendencji nie zmieni. Wcześniejsza hossa na rynku nieruchomości powoli przejdzie w szaleństwo bessy.

Mr_Andrzej przewidywać można ale pewnym można być jak na razie tylko podatkom i śmierci jak mawiał mój nauczyciel.

Tendencja to nie przewidywanie.

Jak coś spada to spada chyba że stanie się cud i grawitacja przestanie działać.

Z punktu C do punktu B biegnie krzywa umysłowa, która dociera do punktu A.
dotrzeć musiała
widać efekty
nie wiadomo w jakim kierunku podąży dalej
Założenia programowe były zupełnie inne
za wysokie wymagania spowodowały pewne luki
niewydolność umysłowa powoduje braki w realnym myśleniu
nie zanosi się na polepszenie sytuacji i uregulowania systemu myślenia
nie zanosi się też na wzrost potencjału w najbliższym czasie, który nie jest rozwojowy, a w perspektywie zatrzyma się na ,,groszku w mózgu".

O ile nie wydarzy się nagłe olśnienie, albo zewnętrzna ,,ingerencja w świadomość" to nic się w tej tendencji nie zmieni. Wcześniejszy zapał do wiedzy i tajników nauki powoli przejdzie w zwykłe szaleństwo debila.
:)

No to czym według Ciebie jest ,,Tendencja”

Może być i krzywa po łacinie to CURVA
CURVA wiara CURVA nadzieja CURVa miłość i cała ta CURVA religia suwerennie od blisko 20 lat krzewiąca na nowo miłość na Ziemi Łomżyńskiej swoją katolicką miłość samouwielbieńczą której owocem jest .... co ?

Co tu jest owocem tego Kościoła - co ten Kościół tu przez te lata spłodził i co on tu urodził - wychował ?

Jak to co?, takiego idiotę jak Mr_Andrzej :)

Kim są ojcowie duchowni tego Kościoła kto jest jego pasterzem ?

Do czego ten pasterz używał pastorału ?

Jakie interesy załatwiała tu kuria z ratuszem i analogicznie po parafiach ?

Tylko świątynnych interesów tu przybyło i trudne relacje w społeczeństwie się pogłębiły.

Produkować się dalej a w tym czasie http://www.youtube.com/watch?v=BbfkXNYJaeE

Możesz mnie nazywać idiotą jeśli to poprawia Tobie nastrój świąteczny pomyśl o tym w wigilię patrząc na tradycyjnie puste miejsce przy rodzinnym stole.

Już jak Ci w Łomży świątynnych interesów brakuje, to Ty z Łomży nie jesteś, jest ich więcej niż stacji paliw :)

taa
Autor: Figa (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 16-12-11 23:12

Już jak Ci w Łomży świątynnych interesów brakuje, to Ty z Łomży nie jesteś, jest ich więcej niż stacji paliw :)

Gdzie ja napisałem że mi brakuje ?
Dlaczego kłamiesz ?
Dlaczego dyskredytujesz to co piszę i sugerujesz ludziom to czego twoim zdaniem mi brakuje skoro mnie nie znasz ?

Andrzeju,Twoja agresja to niemy krzyk o trochę ciepła.

A po co ma być puste, jak masz ochotę, to chętnie udostępnię Ci ten wolny talerzyk :) bo po co zmywać potem czysty talerz? i tak nikt nigdy nie przyszedł, oprócz Mikołaja :)

Zaproś kokoś bezdomnego z ulicy.
Daj skuteczne ogłoszenie w odpowiednim miejscu.

No toż właśnie zapraszam, a po co ogłoszenie, jak się sam zgłosił:) Aż się dziwię, że na Dwornej tak długo pozwalają siedzieć na necie. :)

Jeśli masz mnie na myśli to w tym dniu mam robotę a w pozostałe jestem też zajęty.

Praca jak praca, hahaha, wiem, że to ciężkie dni, ale wiara wymaga poświęceń:)

W odniesieniu jak wyżej cytat poniżej.

Autor: Omania (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 16-12-11 23:24

Andrzeju,Twoja agresja to niemy krzyk o trochę ciepła.

To nie jest agresja i to nie jest niemy krzyk o trochę ciepła - skąd to pomówienie.

Skąd w Tobie relatywizm deprawujący prosty przekaz - komu i czemu deprawacja przekazu ma służyć - czyżby twoim celem było zdyskredytować trudną do akceptacji sytuację religijnie niewygodną dla narcystycznych katolików Ziemi Łomżyńskiej.

To może jest głos wołającego na Łomżyńskiej religijnej "pustyni" a przecież tylu księży w Łomży mieszka. Ciekawa była by proporcja ilu tu ich razem z klerykami przypada na jednego mieszkańca.
I ile tu ich betonowych straganów zwieńczonych krzyżykami przypada na jedną stację benzynową.

Jak komuś styl mojej wypowiedzi nie pasuje to niech go sobie poprawi.

To nie wiara wymaga poświeceń.
Jaki durny ksiądz zaorał tobie głowę co za ziarno tam kiełkuje.
Co to za wiara ?

Minie tam styl Twojej wypowiedzi pasuje, bo lubię rozmawiać z ludźmi, którzy nie mają pojęcia o czym mówią :)

Dają Wam teraz neta, żeby owieczki przygarniać, zgodnie z techniką, bo coraz mniej się garnie?

W odniesieniu jak wyżej cytat poniżej:

Data: 17-12-11 00:07

Minie tam styl Twojej wypowiedzi pasuje, bo lubię rozmawiać z ludźmi, którzy nie mają pojęcia o czym mówią :)

Mówię o tym czego doświadczyłem na własnej skórze od ludzi, którzy mieszkają na tradycyjnie katolickiej parafialnej Ziemi Łomżyńskiej, włażąc w kapłańskie dupy za przeproszeniem jak .... szczury * w dziury.
Mówię o tym czego doświadczyłem i doświadczam bo nic się nie zmienia a doświadczenie moje jest bolesne i rzeczywiste.

* odniesienie do powiedzenia powszechnie znanego "wyścig szczurów"

Jeśli pytanie kierujesz do mnie to precyzyjnie to określ.
Kto lub co i do kogo do czego coraz mniej się garnie ?

To zrezygnuj, wszędzie jest konkurencja, a myślałeś, że tak łatwo polecisz? bez problemów? Najlepiej zostać księdzem i robić wszystko inne na boku :)

A po co jak i tak wiesz, że to do Ciebie:)

Z czego mam zrezygnować twoim zdaniem ?
Konkurencja (? ) Kanibalizm gdzie człowiek człowiekowi wilkiem.
Dlatego niema dialogu i współpracy nie ma komunii - niema prawdziwego Kościoła w kościele tylko złodzieje Bożej tożsamości Jezusa i ich tradycyjne religijne pozory kultywowane od wieków przez kapłanów jak przez strażników "wielkiej tajemnicy wiary" *.

* Odniesienie do sprawowanej przez kapłanów Rzymskokatolickiej okultystycznej czarnej mszy ofiarnej pod hasłem "Oto wielka tajemnica wiary"

Kolejny biskup jeśli nic się nie zmieni wybuduje zapewne w Łomży kolejną kościelną nieruchomość ani jego Bogu ani ludziom stającym przed tym swoim Bogiem tak naprawdę nie potrzebną i zbędna.

Masz zrezygnować z tego, co do Ciebie nie trafia. A czy długo mi zajęła analiza Twojej osoby i mądrości przez Ciebie wygłaszanych? Zejdź na Ziemię i jak chcesz tak bardzo błysnąć wiedzą, to zacznij od Platona:)

hahaaa

Analiza ?
hahahaha
Przestań analizować bo coś wydumasz i "urodzisz" * nie daj boże zanalizujesz i wyciągniesz błędne wnioski tworząc swoją "naukową" fantazję rzeczywistości podanej wprost po prostu na tacy jak głowa Jana jak kawa na ławę. Kto cię tego pokrętnego analizowania nauczył kobieto kto cie w tym utwierdził a raczej pogrzebał (no chyba że to twoje "zboczenie" zawodowe - consuetudine humana cute i teraz do niego wszystko podstawiasz).

* W odniesieniu do ciąży urojonej występującej tylko u dążących do niej kobiet.

Nikt mnie nie uczył, ważne, że Ciebie przeanalizowałam i popadłeś w kłopoty twórco przemyśleń:) Zawsze mogę zadać pytanie? ale nie ma komu, od kiedy to ksiądz chce mieć dziecko?

Platon haha
zacznij od Platona haha czyli wróć się do Platona
Nie będę się cofał aby nie stać się zacofanym.
Jaskinia Platońska minęła tak samo jak jego "jaskiniowa" cywilizacja.

Ty nie musisz się uczyć, zawsze będziesz głupi")

Nie jestem twórcą przemyśleń - nic nie tworzę.
Twórcami są tu raczej parafialni katolicy których ta chrześcijańska rzeczywistość bezpośrednio dotyczy.
Jestem człowiekiem który ma coś do powiedzenia w Kościele mówią na to "świadectwo".

Jestem człowiekiem który ma bolesne doświadczenie Kościoła na Ziemi Łomżyńskiej który stał się zdeprawowany zakłamany przez świńskich liderów jak " Folwark zwierzęcy " opisany w książce i filmie pod tym samym tytułem.

Data: 17-12-11 01:26

Ty nie musisz się uczyć, zawsze będziesz głupi")

Jak Platon ?
Czy Jezus ?
A może jak Ty ?

Nie ważne kto jest głupi ważne że podąża we właściwą stronę.

A Ty wiesz w jaką stronę podążasz? Myślę, że nie. Pokaż kierunek, którędy warto iść? :)

Mr_Andrzej ile dziś wpiłeś?:)))))

hahah, a gdzie Twój kumpel?

Nigdy nie pójdziesz we właściwą stronę, to Ci gwarantuję, ale na pewno będziesz miał dziecko :)

Figa jak chcesz to możesz zostać moją kumpelą ?:)

Do Pani podpisującej się "Figa"

Przestań myśleć nade mną co ja myślę.
Pomyśl nad sobą i swoją przyszłością - nad przyszłością swojej rodziny.

Na pewno nie można iść drogą zakłamania kapłanów za cenę utrzymania swojej dotychczasowej tradycyjnej religii.

Nie da się bez religijnego odkłamania oczarowania "wyznawców" budować cywilizacji życia - płodnej owocującej dobrami cywilizacji "miłości" rodzącej jak kobieta - dającej godne życie ludziom a nie odbierającej to życie pozostającym w "kanibalskiej" "komunii" wyścigu religijnych szczurów gdzie człowiek człowiekowi "wierzącym" podstępnym wilkiem tak edoistycznym i egocentrycznym jak jego kapłani i ich religia.

Nie sorry, ja jak kot, zaufaj, hahaha.

Kim jest kot ?
"Folwark zwierzęcy"

Spytajmy ludzi, jaki jest kot, no jeśli ksiądz mnie o to pyta, to gratuluje wykształcenia:)

Kot jest sobkiem - zazwyczaj.
Nie życzę tobie tak egoistycznego i egocentrycznego męża z drapieżną naturą łowcy czyniącego czasem pozory przytulności.

A zresztą kot to myszołap nie człowiek. Mój kot znęca się nad myszami dla zabawy i nie zawsze je zjada zostawiając je porozrywane musie strzępy na chodniku.

PRZEPRASZAM za Zmianę tematu który spowodowała "krzywa umysłowa" zawarta w treści wypowiedzi pani podpisującej się tu "Figa"

WRACAJĄC DO TEMATU
w odniesieniu jak wyżej cytat poniżej.

Autor: RysiekZbronowa (---.202.clients.serverdeals.org)
Data: 16-12-11 22:59

No to czym według Ciebie jest ,,Tendencja”

Tu jest wyjaśnienie pojęcia które Pana interesuje.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Tendencja_rozwojowa

Mr_Andrzej uważaj z kim zadzierasz bo Ryszard ma kasę i umie włamać się na czyjeś komputery:)))))))))))) ten matołek ma 20 parę lat bo zachwyca się nasza klasa i fotka pl.

Ryszard nie pij specyfików z delaval/a bo skończysz tak jak paviel z navarryyyy

noooo, kolejny temat rozwalony przez "mundrych" a naprawde jest ciekawy i moglby przyniesc wiele wiadomosci.

nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie
Katon

rzepicha mnie Twoja opinia nie interesuje pisz co chcesz myśl co chcesz.....

Nigdy nie możemy brać odpowiedzialności za emocje innych ludzi.

rzepicha jeśli bierzesz uwag i opinie wirtualnych do siebie to wyłącz kompa i idź do psychologa?

rzepicha jeśli bierzesz uwag i opinie wirtualnych osób do siebie to wyłącz kompa i idź do psychologa?

Andy C~ najpierw poczytaj bez emocji siebie ,co napisales a potem osadzaj.zegnam.

nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie
Katon

Autor: rzepicha (---.elomza.pl)
Data: 17-12-11 13:21

noooo, kolejny temat rozwalony przez "mundrych" a naprawde jest ciekawy i moglby przyniesc wiele wiadomosci.

Rzepicha najpierw poczytaj siebie co napisałaś a potem osadzaj !!!!!

OjciecR. mam kolegów co pracują u deweloperów jako sprzedawcy. Sami mówią żeby coś sprzedać trzeba nieźle się na pracować czyli trzeba umieć kłamać ...... ich interesuje prowizja a sumienie jest na drugim miejscu ...

w 1975 roku (kiedy stawala sie miastem wojewodzkim) lomza miala niespelna 30 tys. mieszkancow. teraz ma ponad 2 razy wiecej. naprawde myslicie ze to rodowici lomzyniacy tak sie rozmnozyli przez te trzydziesci kilka lat?????????????????????????????????
spytajcie ojca albo dziadka skad tu przyjechali i dopiero siemadrzcie o 'miastowosci'. moj dziadek na pewno byl lomzyniakiem ale za pradziadka glowy nie dam bo juz nie mam kogo o to spytac.
zaraz po II wojnie bylo lomzyniakow podobno okolo 13 tys. to skad nagle tyle ich sie narobilo??????????????????
____________________________________________-

... & vice versa!

Myślę ,że to problem w tym ,że zarabiamy za mało, a ceny są w miarę normalne .
Ogólnie mówiąc ceny są dokładnie takie jak dyktuje rynek i nic tu nikt więcej powiedzieć nie może .(prawa rynku).Ktoś tu pisał ,że mieszkania kupują ludzie ze wsii i bardzo dobrze bo miasto się wzbogaca.

Rynek to znaczy kto - spekulanci nakręcający koniunkturę nie tylko za pomocą instrumentów finansowych.

Rynek to znaczy kto (?) za pomocą różnych ujemnych sprzężeń zwrotnych steruje finansową pompą ssąco - tłoczącą kasę w światowym "krwiobiegu" finansowym.

Rynek to znaczy kto jest dyktatorem totalnego systemu finansowego ?

Rynek to znaczy kto ustala jego prawa kim czym jest ta mądra ekonomiczna głowa ?

A miasto o co się wzbogaca na in plus czy in minus ?
A wieś o co się wzbogaca in plus czy in minus ?

taa

Rolnicy w mieście ma asfalcie posadzą buraki a mieszczuchy w wsiowej roli posieją trawę ?

Ok. Docelowo chleb będzie importowany z księżyca ?

Mr_Andrzej = Alex Jone/s :))))

Ekonomiści, politycy i naukowcy zaliczani do grona „światowej elity” postulują zmniejszenie liczby ludności na ziemi aż o 90 proc.

Jak podaje portal PiotrSkarga.pl, na łamach serwisu endoftheamericandream.com ukazał się artykuł analizujący wypowiedzi czołowych światowych ekonomistów, polityków i naukowców, którzy opowiadają się za zmniejszeniem liczby ludności o 90 proc, aby Ziemia liczyła jedynie 500 mln mieszkańców.

W kontekście propagowania pomysłu zmniejszenia liczby ludności coraz częściej mówi się o konieczności „zrównoważonego rozwoju”. Jest to kluczowe słowo-wytrych, którym posługuje się radykalny ruch ochrony środowiska nawołujący do kontroli urodzin poprzez upowszechnienie antykoncepcji i aborcji.

Autorzy artykułu na endoftheamericandream.com podkreślają, że możni tego świata coraz śmielej postulują wprowadzenie drastycznych rozwiązań w celu ograniczenia populacji. Coraz więcej sympatyków zyskuje nawet pomysł powszechnego wdrożenia znanej z Chin „polityki jednego dziecka”, która przez „światową elitę” uważana jest za „optymalne wyjście”.

Przerażające!

http://londonay.com/LM4949
http://www.20dollars2surf.com/?ref=480529
http://MixReq.com?ref=1247262
www.abantonino.blog.onet.pl

niech zaczna zmniejszanie zaludnienia od wyeliminowania siebie. z pozytkiem dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

... & vice versa!

W odpowiedzi jak wyżej cytat poniżej;

Autor: Andy C (176.31.202.---)
Data: 18-12-11 11:03

Mr_Andrzej = Alex Jone/s :))))

Czy w Polsce zawsze coś lub ktoś musi być drugie: druga Japonia, ....itp.
"Non possumus ! " A jednak to taka narodowa tradycja a raczej mentalność.

Otóż

Mr_Andrzej = Mr_Andrzej = Chrześcijanin zaszczuty przez moherowych "chrześcijan" z parafii pw. Św. Andrzeja Boboli w Łomży której proboszczem jest arcy Kapłan ks. Andrzej Popielski wysługujący się swoimi parafialnymi judaszami.

Panie Andy C.
Ja nie kwestionuję rzeczywistości ja ją dostrzegam ponieważ doświadczyłem jej konkretnie na własnej skórze.

Mr_Andrzej Panie robisz z siebie męczennika walki o "Prawdę" a najbardziej jęczą Ci co chcieli innych oszukani a sami zostali oszukani. Człowiek uczciwy z honorowy nie skamle w każdym "poście" tylko wyciąga wnioski ze swej porażki .

W odniesieniu jak wyżej cytat poniżej :
Autor: Andy C (176.31.202.---)
Data: 19-12-11 18:43

Mr_Andrzej Panie robisz z siebie męczennika walki o "Prawdę" a najbardziej jęczą Ci co chcieli innych oszukani a sami zostali oszukani. Człowiek uczciwy z honorowy nie skamle w każdym "poście" tylko wyciąga wnioski ze swej porażki .

Taa
Czy Paradoks Kłamcy w Kościele Rzymskokatolickim jest możliwy na przykład na Podlasiu ?

Jaki tu Kościół taka tu "Jego" Prawda i takie tu Jego nie tylko moje bolesne donośne wyraźne. Widać tu skamlenie "w każdym poście" nie tylko moim aby cały Kościół na Ziemi Łomżyńskiej wyciągnął wnioski ze swojej niewątpliwej porażki / sukcesu *

* Niepotrzebne skreślić skreślone leczyć.

Czy Paradoks Kłamcy w Kościele Rzymskokatolickim jest możliwy na przykład na Podlasiu ?
1)
Kapłani ukrzyżowali Jezusa i Apostołów i sami głoszą Ewangelię.
Przez wieki głoszenie prze kapłanów tej Ewangelii było nieewangeliczne.
Kościół * został rozerwany na strzępy a ludzie zaczynają odwracać się od Kapłanów. Kapłani rozpoczynają Nową Ewangelizację (?) [b/] A co ze starą ewangelizacją ? Zmieniła się Ewangelia - Jej interpretacja ? Wobec tego czym była poprzednio i czym jest obecnie skoro nie jest tym samym i ma inne "nowe" cele, metody itp. itd.

* Kościół głoszony jest jako mistyczne ciało Jezusa gdzie On jest Głową a katolicy członkami. O czym świadczy kiedy ciało postępuje nie zgodnie z zamysłami głowy (nauką Jezusa - Ewangelią) ? (ciało ma nie poklei w głowie czy jest sterowane jak kukła przez inne Ewangelizacyjne Kapłańskie głowy )

2)
Podobna sytuacja z komunią w Sokółce.

Biały komunikant podczas konsekracji staje się w cudowny eucharystyczny sposób przeistoczony w Prawdziwe Ciało Jezusa. Pod tym wezwaniem kapłan udziela ludziom komunii a raczej ją im przynosi.

Nagle w Sokółce cud. Komunikant który już raz stał się najświetniejszym sakramentem - Ciałem Jezusa staje się nim ponownie (?) i całkowicie różnym i odmiennym od pozostałych Prawdziwych Ciał Jezusa (Komunikantów) oraz od tego Prawdziwego Ciała Jezusa którym sam był wcześniej. Albo coś czymś - kimś jest albo nie jest. Bo jeśli staje się czymś - kimś, czym nie było wcześniej to czym było wcześniej skoro nie było Tym czym się stało.

och, czemu was nie kładą, fajne te wasze studia:)

taa
Człowiek całe życie uczy się na błędach którzy wszyscy popełniają jak efekt domina powielając ciągle te same akty zdeprawowanej wiary przed którymi nikt już nikogo nie ostrzega poza Jezusem i Jego świadectwem autentycznej Prawdy wiary.

Dobrze się uczyć na cudzych błędach a nie na swoich.
Gdybym nie był wychowany w ślepym posłuszeństwie kapłanom Rzymskokatolickim to od samego początku nauczony przykładem Jezusa i apostołów omijał bym podstępnych Kapłanów z daleka.

Oni nie mają Boga w sercu i stają się Ludźmi bez Bożego serca i rozumu dla Kościoła któremu przewodzą na swoja modłę.

W odniesieniu jak wyżej.
"Kościół naszym domem"
To obecne hasło Nowej Ewangelizacji lansowane i wmawiane ludziom przez biskupów w Polsce.

Według Starej Ewangelizacji Kościół był uważany za mistyczne ciało Jezusa.

Przez wielu uważany był za Bożą rodzinę ustanowioną pod krzyżem w ostatnich słowach Jezusa dotyczącego jego matki i ucznia.

"Kościół naszym domem" - Kto wymyślił to hasło kalecząc właściwą konotację Ewangelii.

O jakim Kościele - kościele, jakim czyim domu to hasło stanowi komu i czemu tak naprawdę biskupi służą niosąc wypaczające Oryginalną Ewangelię krypto treści arcykapłańskiego relatywizmu religijnego budowane na nauce Jezusa którego zaszczuli.

Kim czym jest Kościół sprowadzony do "ukrzyżowanej" Nieruchomości - głównym bohaterem - aktorem - postacią religijnego pogrzebu celebrowanego przez arcykapłanów

Komu i czemu Jezus przynosi zmartwychwstawanie tej również Łomżyńskiej Kościelnej umartwionej na modlitwie powalonej krzyżem - ukrzyżowanej "nieruchomości" ( Zwłok Kościoła na Ziemi Łomżyńskiej )

Wyobraźcie sobie, że nie tylko "wieśniaków" jest stać na mieszkania i domy.

I wyobraźcie sobie, że są tutaj ludzie, którzy mieszkali w Warszawie i wrócili z uśmiechem do małego miasta. I pracują i cieszą się z życia. Korzystają z uroków miasteczka a stolicę odwiedzają dla rozrywki i przyjemności.

Już jestem zmęczona tym ciągłym narzekaniem na forum...

Widocznie jednym życie się już ułożyło, a innym jeszcze nie- poszukują swojego szczęścia i dlatego marudzą. Może w innych miastach będzie Wam lepiej? Po co tutaj siedzieć i marudzić? Życzę powodzenia w szukaniu swojego miejsca na ziemi - i nie ma w tym nic złośliwego:) Ludzie! Uśmiechu, radości, Wasze życie jest w Waszych rękach!

"Nie mam po co być złośliwa i obrażona na cały świat, bo jestem szczęśliwa. Ot co."

"... Widocznie jednym życie się już ułożyło, a innym jeszcze nie- poszukują swojego szczęścia i dlatego marudzą ... "

Może ma Pani ograniczoną świadomość rzeczywistości która jest w ten sposób dla pani niedostępna więc poszerzę pani horyzonty o nowe trendy dotyczące mieszkających tu ludzi.

Życie nikomu samo się nie układa ludzie nie poszukują tu swojego szczęścia i nie dlatego marudzą. Ci ludzie są okradani z tego szczęścia które im się odbiera i niszczy jak w znanej książce i filmie pod tym samym tytułem "Folwark zwierzęcy".

Jedni szukają szczęścia np. na emigracji, drudzy budują to szczęście wokół własnych rodzin, inni nastawieni na siebie kradną szczęście tym którym w ten sposób odbierają życie - zdrowe, szczęśliwe, zwykłe, normalne życie społecznoekonomiczne.

W odniesieniu jak wyżej.

To złodziejskie postępowanie jest typowe dla egoistycznych katolików egocentrycznych jak ich kapłani i wykreowana przez nich religia.

„Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest i nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.”
papież - Jan Paweł II

"KOŚCIÓŁ - KLER jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest i nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi z ruchomości i nieruchomości które gromadzi przez wieki."
alter ego - Jezus

Mhm czyli połowa mieszkańców Łomży jest okradana, a połowa nie?

Katolicka demokracja:
Religijna Rzymskokatolicka większość tu rządzi i dzieli nie tylko strefy swoich wpływów (łupów).

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org