Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
problem z hp 656c |
czy ktoś ma pojęcie o co chodzi - ni mogę zainstalować drukarki HP 656c a także 695c wyskakuje że brakuje jakiegoś sterownika APOLLOAPOLLO P2500/2600 czy ktoś wie co to jest ten apollo ? proszę o pomoc azyll
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: problem z hp 656c |
NIe jestem ekspertem, ale na początek sugeruje wizytę na stronie HP ewentualnie na różnych forach poswięconych komputerom.
|
|
zainstalować sterowniki z płyty dodanej do drukarki albo zassać z internetu najlepiej odinstalować i ponownie zainstalować
|
|
Akurat w tym! przypadku wątpię że reinstalacja sterów cokolwiek pomoże. Problem tkwi w samoistnej dekonfiguracji mikrokontrolera drukarki i jedynie serwis, ale i to mało prawdopodobne, coś pomoże. Spróbuj jeszcze zassać sterowniki do Apollo 2600 ale i tak wątpię czy to coś da... bo wtedy najprawdopodobniej zgłosi Ci brak komunikacji z USB pomimo iż fizycznie jest podłączona.
|
|
Problem tkwi w konfiguracji Steerowników w Windowsie. Ponownie trzeba przeinstalować windows.
|
|
..tak a może jeszcze zmienić kompa... ehh Boguś
|
|
nie wiem czy wiesz ale pod Linuxem istnieje podobny problem... pewnie powesz przeinstalować Linuxa. Powiem tylko iż po reinstalce Windy problem jest od początku. Więc gościu nie pier....
|
|
Powiem wam krótko: Są to drukarki tak kapryśne że nie wiadomo co im może strzelić do głowy. I wina leży tu tylko iwyłącznie na pośpiesznym pisaniu sterowników. Podam wam pewien przykład: Będąc raz u klienta miałem taki problem że na same dzień dobry chciał żebym wgrał jakiś plik nie wiadomo skąd. Inaczej nie szło wejść na Windowsa tylko wyłączał się!!!! A rozwiązanie było banalnie proste: wystarczyło włożyć płytkę ze sterownikami. I to wszystko. Potem szło wsio ok.
|
|
Bogdan, przyznaj się co dzisiaj chlałeś bo takie głupoty pier...sz że aż Ciebie szkoda. Albo opowiedz to tyle że w jasny sposób. Bo kuźwa co ma pośpieszne pisanie sterów do niemożności odpalenia windy ??. A poza tym to żeś wyjechał z jakimś plikiem "...nie wiadomo skąd.". To idziesz do klienta i jak ostatnia sierota się zachowujesz ??, bo klient cośtam...., ja piórkuję... ależ... Weź chłopie i się zastanów 300x zanim coś napiszesz, no chyba że chcesz mieć tyle postów co ptysiu.
|
|
A poza tym to azyll pisał że próbuje zaaplikować sterowniki i dalej **** a Ty twierdzisz że ...A rozwiązanie było banalnie proste: wystarczyło włożyć płytkę ze sterownikami. I to wszystko.Potem szło wsio ok." - a tu jednak nie !!.
|
|
Malahit ty lepiej nie zajmuj głosu w temacie na którym się nie orientujesz. Bo ja widzę że nie za bardzo czaisz pod swoim daszkiem.;-} A propo ty też byś zbaraniał jeszcze gorzej i zapewne byś dzwonił po znajomych!!!!!Niezły ubaw!!!!!
|
|
Bogdan sam przecie wiesz że winda nie da zainstalować sterów (na auto) do sprzętu którego nie rozpoznaje, oczywiście można to ztobić ręcznie ale to wiąże się z tworzeniem między innymi kluczy CLSID w rejestrze itp czyli very czasochłonne. Piszesz że"...Problem tkwi w konfiguracji Sterowników w Windowsie.Ponownie trzeba przeinstalować windows." - poważnie tak myślisz czy tylko se żartujesz ?!!. Problem z tą drukarką polega na tym że nawet jak postawisz windę na czystym hdd to i tak zgłosi Ci się jako Apollo !!. Przerobiony temat a ty się upierasz!!. Problem tkwi w mikrokontlorerze drukarki!, nawet sama firma to przyznała!. A z brakiem czajenia to chyb Ty masz coś nie tak - już sam post o pseudoblokowaniu portów na neo to pokazał !!.
|
|
No widzę Malahit żeś przejrzałeś literaturę fachową i widać rezultaty,które ja znałem i bez ich szukania.A jeśli chodzi o neostradę to taki był sygnał że 1 Grudnia.Ale znając naszą chęć do robory zapewne będzie to zrobione troszkę póżniej.;-}
|
|
Czyś ty Malahit zwariował, wiedza powinna być w głowie a ty szukasz na ziemi!!!
|
|
Właśnie wycofujesz się ze swego 1 grudnia...
|
|
A ty chyba ty masz amnezje że zapomniałeś o tym że ja pisałem że może być póżniej. Ha Ha Ha
|
|
Więc nie wiesz na pewno a piszesz. Nie wiadomo co gorsze....
|
|
Ale masz gadane Malahit no no.Lepiej ty się weż za coś innego np pozwiedzaj sobie jakieś ciałko płci przeciwnej bo te twoje gadanie mi już zbrzydło. Jedziesz jak byś gadał z płyty na okrągło to samo powtarzasz!!!!!
|
|
napisaliście się strasznie dużo i powiem wam że robiłem wszystko co tu piszecie a drukarka jak nie drukowała to i tak nie drukuje azyll
|
|
i jeszcze jedno to nie tylko ten model hp nie drukuje alerównież to samo mam z hp 965. Równiez wyskakuje mi ze brakuje apolloapollo p2500/2600 może wie ktoś gdzie to moge poszukać azyll
|
|
Sprawdzcie tu: http://sterowniki.net.pl/koment.php?k=1883
|
|
azyll masz uszkodzoną drukarkę i żadne sterowniki tu nic nie pomogą.
|
|
RE:Problem z Apollo p-2300U |
Cześć ! ! ! Kupiłem sobie taką zwykłą drukarkę na allegro i instaluje tą drukarkę w kompie pod windka xp i nic klipa.Stery dołączone do drukarki nie działają ! W necie nie mogę znaleźć.Kto zna stronki posyłąć ! ! !
|
|
www.google.pl
|
|
Polecam stronkę, pomogła mi w tej sprawie z pierwszego wpisu: http://komputery.katalogi.pl/Problem_ze_sterownikami_do_drukarki-t66628.html#post3 Tez miałem problem z hp deskjet 656c. Po jakimś odłaczeniu w trakcie pracy kompa, system zaczął wymagać zainstalowania apolloapollo P2500/2600. Różnie kombinowałem. Ale najprościej i skutecznie było zrobić tak: 1. Odinstalować wszystko co z drukarką miało wspólnego i odłączyć drukarkę od kompa 2. Ściągnąłem program z już w/w strony [[http://www.softwarepatch.pl/przegladaj/30/HP.html]], ale myślę że mogłem tez zainstalować drukarkę z płyty oryginalnej 3. Uruchomiłem program i w instalacji, kiedy instalka poprosiła o włączenie drukarki podłączyłem ją do kompa i włączyłem. Oczywiście system znowu zażądał apolloapollo P2500/2006 - właczył się kreator. Zignorowałem to i w instalce drukarki nacisnąłem na kolejny krok. 4. Drukarkę mam na USB. Ale program w trakcie rozpoznawania sprzętu drukarki nie zobaczył. to wróciłem krok do tyłu i port USB zmieniłem na USB001. Po tej czynności instalacja dobiegła do końca i drukarka drukuje. 5. Jedyna wada - co ja włączę to system chce tego apolloapollo P2500/2600, ale pomimo tego sprzęt działa. Nie wyjaśnia co to ten apolloapollo P2500/2600, ale mozna poblem ominąć i system dział. Pozdrawiam.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |