środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
problem z hp 656c

czy ktoś ma pojęcie o co chodzi - ni mogę zainstalować drukarki HP 656c a także 695c wyskakuje że brakuje jakiegoś sterownika APOLLOAPOLLO P2500/2600 czy ktoś wie co to jest ten apollo ?
proszę o pomoc

azyll

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: problem z hp 656c

NIe jestem ekspertem, ale na początek sugeruje wizytę na stronie HP ewentualnie na różnych forach poswięconych komputerom.

zainstalować sterowniki z płyty dodanej do drukarki albo zassać z internetu
najlepiej odinstalować i ponownie zainstalować

Akurat w tym! przypadku wątpię że reinstalacja sterów cokolwiek pomoże. Problem tkwi w samoistnej dekonfiguracji mikrokontrolera drukarki i jedynie serwis, ale i to mało prawdopodobne, coś pomoże. Spróbuj jeszcze zassać sterowniki do Apollo 2600 ale i tak wątpię czy to coś da... bo wtedy najprawdopodobniej zgłosi Ci brak komunikacji z USB pomimo iż fizycznie jest podłączona.

Problem tkwi w konfiguracji Steerowników w Windowsie.
Ponownie trzeba przeinstalować windows.

..tak a może jeszcze zmienić kompa... ehh Boguś

nie wiem czy wiesz ale pod Linuxem istnieje podobny problem... pewnie powesz przeinstalować Linuxa. Powiem tylko iż po reinstalce Windy problem jest od początku. Więc gościu nie pier....

Powiem wam krótko:
Są to drukarki tak kapryśne że nie wiadomo co im może strzelić do głowy.
I wina leży tu tylko iwyłącznie na pośpiesznym pisaniu sterowników.
Podam wam pewien przykład:
Będąc raz u klienta miałem taki problem że na same dzień dobry chciał żebym wgrał jakiś plik nie wiadomo skąd.
Inaczej nie szło wejść na Windowsa tylko wyłączał się!!!!
A rozwiązanie było banalnie proste: wystarczyło włożyć płytkę ze sterownikami. I to wszystko.
Potem szło wsio ok.

Bogdan, przyznaj się co dzisiaj chlałeś bo takie głupoty pier...sz że aż Ciebie szkoda. Albo opowiedz to tyle że w jasny sposób. Bo kuźwa co ma pośpieszne pisanie sterów do niemożności odpalenia windy ??. A poza tym to żeś wyjechał z jakimś plikiem "...nie wiadomo skąd.". To idziesz do klienta i jak ostatnia sierota się zachowujesz ??, bo klient cośtam...., ja piórkuję... ależ... Weź chłopie i się zastanów 300x zanim coś napiszesz, no chyba że chcesz mieć tyle postów co ptysiu.

A poza tym to azyll pisał że próbuje zaaplikować sterowniki i dalej **** a Ty twierdzisz że ...A rozwiązanie było banalnie proste: wystarczyło włożyć płytkę ze sterownikami. I to wszystko.Potem szło wsio ok." - a tu jednak nie !!.

Malahit ty lepiej nie zajmuj głosu w temacie na którym się nie orientujesz.
Bo ja widzę że nie za bardzo czaisz pod swoim daszkiem.;-}
A propo ty też byś zbaraniał jeszcze gorzej i zapewne byś dzwonił po znajomych!!!!!Niezły ubaw!!!!!

Bogdan sam przecie wiesz że winda nie da zainstalować sterów (na auto) do sprzętu którego nie rozpoznaje, oczywiście można to ztobić ręcznie ale to wiąże się z tworzeniem między innymi kluczy CLSID w rejestrze itp czyli very czasochłonne. Piszesz że"...Problem tkwi w konfiguracji Sterowników w Windowsie.Ponownie trzeba przeinstalować windows." - poważnie tak myślisz czy tylko se żartujesz ?!!. Problem z tą drukarką polega na tym że nawet jak postawisz windę na czystym hdd to i tak zgłosi Ci się jako Apollo !!. Przerobiony temat a ty się upierasz!!. Problem tkwi w mikrokontlorerze drukarki!, nawet sama firma to przyznała!. A z brakiem czajenia to chyb Ty masz coś nie tak - już sam post o pseudoblokowaniu portów na neo to pokazał !!.

No widzę Malahit żeś przejrzałeś literaturę fachową i widać rezultaty,które ja znałem i bez ich szukania.A jeśli chodzi o neostradę to taki był sygnał że 1 Grudnia.Ale znając naszą chęć do robory zapewne będzie to zrobione troszkę póżniej.;-}

Czyś ty Malahit zwariował,
wiedza powinna być w głowie
a ty szukasz na ziemi!!!

Właśnie wycofujesz się ze swego 1 grudnia...

A ty chyba ty masz amnezje że zapomniałeś o tym że ja pisałem że może być póżniej.
Ha Ha Ha

Więc nie wiesz na pewno a piszesz. Nie wiadomo co gorsze....

Ale masz gadane Malahit no no.Lepiej ty się weż za coś innego np pozwiedzaj sobie jakieś ciałko płci przeciwnej bo te twoje gadanie mi już zbrzydło.
Jedziesz jak byś gadał z płyty na okrągło to samo powtarzasz!!!!!

napisaliście się strasznie dużo i powiem wam że robiłem wszystko co tu piszecie a drukarka jak nie drukowała to i tak nie drukuje

azyll

i jeszcze jedno to nie tylko ten model hp nie drukuje alerównież to samo mam z hp 965. Równiez wyskakuje mi ze brakuje apolloapollo p2500/2600 może wie ktoś gdzie to moge poszukać

azyll

Sprawdzcie tu:
http://sterowniki.net.pl/koment.php?k=1883

azyll masz uszkodzoną drukarkę i żadne sterowniki tu nic nie pomogą.

RE:Problem z Apollo p-2300U

Cześć ! ! !
Kupiłem sobie taką zwykłą drukarkę na allegro i instaluje tą drukarkę w kompie pod windka xp i nic klipa.Stery dołączone do drukarki nie działają ! W necie nie mogę znaleźć.Kto zna stronki posyłąć ! ! !

www.google.pl

Polecam stronkę, pomogła mi w tej sprawie z pierwszego wpisu:
http://komputery.katalogi.pl/Problem_ze_sterownikami_do_drukarki-t66628.html#post3

Tez miałem problem z hp deskjet 656c. Po jakimś odłaczeniu w trakcie pracy kompa, system zaczął wymagać zainstalowania apolloapollo P2500/2600.

Różnie kombinowałem. Ale najprościej i skutecznie było zrobić tak:
1. Odinstalować wszystko co z drukarką miało wspólnego i odłączyć drukarkę od kompa
2. Ściągnąłem program z już w/w strony [[http://www.softwarepatch.pl/przegladaj/30/HP.html]], ale myślę że mogłem tez zainstalować drukarkę z płyty oryginalnej
3. Uruchomiłem program i w instalacji, kiedy instalka poprosiła o włączenie drukarki podłączyłem ją do kompa i włączyłem. Oczywiście system znowu zażądał apolloapollo P2500/2006 - właczył się kreator. Zignorowałem to i w instalce drukarki nacisnąłem na kolejny krok.
4. Drukarkę mam na USB. Ale program w trakcie rozpoznawania sprzętu drukarki nie zobaczył. to wróciłem krok do tyłu i port USB zmieniłem na USB001. Po tej czynności instalacja dobiegła do końca i drukarka drukuje.
5. Jedyna wada - co ja włączę to system chce tego apolloapollo P2500/2600, ale pomimo tego sprzęt działa.

Nie wyjaśnia co to ten apolloapollo P2500/2600, ale mozna poblem ominąć i system dział.

Pozdrawiam.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org