Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
księgowa do roliczenia f-r VAT. |
Witam szukam księgowej która niedrogo rozliczy mi Vat z remontu mieszkania. dowiedziałam sie ze nie trzeba czekać do konca roku zeby wycofać VAT z remotu domu. Prosze o poważne oferty.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: księgowa do roliczenia f-r VAT. |
Witam. Ja mogę rozliczyć Pani zwrot vat od mat.budowlanych. spokoloko@
|
|
Witam, polecam serdecznie Biuro Rachunkowe na ul. Prusa 14 obok banku ING, w szczycie bloku. Miła i profesjonalna obsługa, niedrogo biorą. Korzystałem już z ich usług kilka razy po budowie domu. Nie chodzi o to że musisz czekać do końca roku ale możesz wnioskować o zwrot tylko raz w roku. I nie radzę rozliczać się u kogoś kto ma o tym małe pojęcie. Kiedyś to zrobiłem a Pani księgowała uświadomiła co było źle. Pozdrawiam
|
|
równie dobrze to można zrobić samemu, trzeba tylko poświęcić trochę czasu:) ściągasz wzór VZM-1 najlepiej w excelu plus załącznik "B" dla faktur z 2010 roku i "C" dla fv z '11 roku. wykaz materiałów bud jako załącznik ustawy jakiejś tam tu: http://www.pit.pl/att/wykaz_materialow_budowlanych.pdf jeśli nie masz dużo faktur i są na nich kody PKWiU to nie ma dużego sensu płacić komuś za to:) Jak to u Ciebie wygląda? Już znalazłaś kogoś? ---------------------- Wszyscy są w stanie sprawić, żeby w pomieszczeniu stało się jaśniej - jedni jak wchodzą inni jak wychodzą.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |