czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Internet- jaka powinna być...

Witam.
Mam internet w tej samej firmie już od jakichś 6-7 lat, kilka lat temu zmieniłem szybkość łącza na 1,5 Mb. W dzisiejszych czasach to śmieszna prędkość, właśnie mam zamiar zrezygnować z usług tej firmy i wybrać coś nowego, ale nie o tym miało być. Jaka powinna być szybkość pobierania przy łączu 1,5 Mb? Mi ściąga z jakimś śmiesznym 200kb/s. i to w porywach. I jeszcze jedno pytanie, w jakiej firmie dziś najkorzystniej jest wykupić internet? Głównie chodzi mi o jak najszybsze łącze, na miarę 21 wieku ;)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Internet- jaka powinna być...

ist jestem zadowolony

http://wieszjak.pl/kalkulatory/31,kalkulator-jednostek-ilosci-danych.html

... może te "śmiesznye 200kb/s" to w rzeczywistości 200kB/s, a to jest równe prawie 2 Mb/s (2048 kb/s). Sprawdź bo możesz źle wypaść przy rezygnacji podpierając się takimi argumentami.

A po co komu internet z astronomiczną prędkością !? By się dowartościować? By obejrzeć ściągniętych 100 filmów w ciągu doby ? Muzyka ? Praca ?

szybki z astronomiczną prędkością np do transakcji na gpw

Dali, wiem co piszę, uwierz ;) Marlen, wyobraź sobie, że ludzie używają internetu do innych czynności niż ściąganie filmów, które zresztą można oglądać dziś on line, czy siedzenie cały dzień na tym forum i zakładanie idiotycznych tematów. Szybki internet jest mi potrzebny do wykorzystywania w pracy jaką wykonuję.

Poza tym Dali, jak łącze o prędkości, którą podałem w pierwszym poście może pobierać z prędkością 2048kb/s? ;)

kb czy kB ?
... generalnie zazwyczaj podczas ściągania podają się prędkość w kB, jeśli nie widzisz tej subtelnej różnicy, to może kup hulajnogę, szybciej dojedziesz do bazaru, gdzie za przystępną cenę kupisz to, co chciałbyś ściągnąć .....

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

podaje się ***

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

dostawcy internetu podają parametry łącza w kb/s

Polecam Internet w IST największy pakiet za 59 pln. Warto. Ostatnio został zwiększony do 20 mb/s. Więcej na www.istsc.pl

Piszę zawsze poprawnie po polsku.

.... 90 % problemów z internetem siedzi na fotelu przed swoim monitorem ...

... w tym obrazku są te małe bity .....

Zenit
wartość 200 przemnożona przez 8 daje Ci dokładnie wartość gwarantowaną przez Twojego dostawcę ....

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org