Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Internet- jaka powinna być... |
Witam. Mam internet w tej samej firmie już od jakichś 6-7 lat, kilka lat temu zmieniłem szybkość łącza na 1,5 Mb. W dzisiejszych czasach to śmieszna prędkość, właśnie mam zamiar zrezygnować z usług tej firmy i wybrać coś nowego, ale nie o tym miało być. Jaka powinna być szybkość pobierania przy łączu 1,5 Mb? Mi ściąga z jakimś śmiesznym 200kb/s. i to w porywach. I jeszcze jedno pytanie, w jakiej firmie dziś najkorzystniej jest wykupić internet? Głównie chodzi mi o jak najszybsze łącze, na miarę 21 wieku ;)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Internet- jaka powinna być... |
ist jestem zadowolony
|
|
http://wieszjak.pl/kalkulatory/31,kalkulator-jednostek-ilosci-danych.html
|
|
... może te "śmiesznye 200kb/s" to w rzeczywistości 200kB/s, a to jest równe prawie 2 Mb/s (2048 kb/s). Sprawdź bo możesz źle wypaść przy rezygnacji podpierając się takimi argumentami.
|
|
A po co komu internet z astronomiczną prędkością !? By się dowartościować? By obejrzeć ściągniętych 100 filmów w ciągu doby ? Muzyka ? Praca ?
|
|
szybki z astronomiczną prędkością np do transakcji na gpw
|
|
Dali, wiem co piszę, uwierz ;) Marlen, wyobraź sobie, że ludzie używają internetu do innych czynności niż ściąganie filmów, które zresztą można oglądać dziś on line, czy siedzenie cały dzień na tym forum i zakładanie idiotycznych tematów. Szybki internet jest mi potrzebny do wykorzystywania w pracy jaką wykonuję.
|
|
Poza tym Dali, jak łącze o prędkości, którą podałem w pierwszym poście może pobierać z prędkością 2048kb/s? ;)
|
|
kb czy kB ? ... generalnie zazwyczaj podczas ściągania podają się prędkość w kB, jeśli nie widzisz tej subtelnej różnicy, to może kup hulajnogę, szybciej dojedziesz do bazaru, gdzie za przystępną cenę kupisz to, co chciałbyś ściągnąć ..... Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
podaje się *** Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
dostawcy internetu podają parametry łącza w kb/s Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
|
.... 90 % problemów z internetem siedzi na fotelu przed swoim monitorem ... Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
|
|
Zenit wartość 200 przemnożona przez 8 daje Ci dokładnie wartość gwarantowaną przez Twojego dostawcę .... Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |