Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Brawo Polska , jednak bedziemy normalni...:) |
I co wy na to adammox...:) i inne pisowe gamonie.... szpenio - człenio!!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Brawo Polska , jednak bedziemy normalni...:) |
|
|
Jednak wiekszosc Polakow mysli jeszcze racjonalnie :)
|
|
"Ćpasz" się pisze "polaku" za pięć groszy. Takos
|
|
Takos >>>>>>
|
|
No to teraz kur sie zacznie juz mamy gaz i benzyne w takich cenach ze szok a jeszcze będzie gorzej ludzie obudźcie się to nie czasy komuny ze zakłamywano naród a wy dalej zyjecie w obłudzie i dalej PO
|
|
Tylko, że ceny gazu i benzyny ni cholery nie zależą od rządu. Akcyza być musi, a trzeba pamiętać, iż ropę kupujemy w dolarach (a więc cena zależy od aktualnego kursu dolara), a także od ogólnej sytuacji na światowym rynku. I PiS i SLD i PSL nic by tu nie zdziałał. Ekonomia, ekonomia!
|
|
Za pozno. Czekają nas kolejne podwyżki i kolejne kłamstwa. Dzięki wystrachańcom, których straszono kaczką będę i ja musiał płacić na rudego.
|
|
A może lepszy PiS z "Hitlerem" na czele? ___________________________________________________________ Nie ma miłości, są ciężarówki ;)
|
|
No to pijemy Panowie i Panie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Maro1234 taki z Ciebie ekonomista? Udowodnić Ci, że ceny paliw w Polsce zależą od rządu? udowodnić Ci, że PO zafundowało nam podwyżkę paliw???? Tylko, że w tv o tym było sza. I tacy jak udając ekonomicznych filozofów prowadzą Polskę na dno.
|
|
Haha, no dawaj, czego to się w RM i TV TRWAM dowiedziałeś? :D
|
|
Wzrosną ceny benzyny. Znika ulga na biokomponenty dodawane do paliw IAR 01.05.2011 Kierowcy muszą się liczyć z wyższymi cenami na stacjach benzynowych. Od 1 maja przestaje obowiązywać ulga akcyzowa na paliwa z dodatkiem biokomponentów. http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/360271,Wzrosna-ceny-benzyny-Znika-ulga-na-biokomponenty-dodawane-do-paliw VERGISS MICH
|
|
To zdrowie za dzisiejszy dzień!!! :))
|
|
Bo ci biznesmeni boja się jak cholera Pisu bo by wyszly wszystkie brudy i co nie który poszedł by siedzieć .A kolego jak cena paliwa to nie sprawa adu to się grubo mylisz akcyza i jeszcze raz akcyza gdzie idzie do jakiej kieszeni ?
|
|
@vorarbeiter No proszę ciebie, od razu pierwsze zdanie przeczytaj. Uwaga cytuję: "decyzję o zniesieniu ulgi podjęła Komisja Europejska". No wredny Tusk, serio. Idąc twoim tokiem rozumowania, to za cenę paliwa są odpowiedzialni wszyscy, którzy chcieli do Unii.
|
|
Ale co zrobić ze mamy ciemny naród. Gratulacje dla ludzi uczonych bo większość głosowała za Pis i innymi partiami niestety tylko hołota i ciemnota dalej daje się obłudzie bo takimi najłatwiej rządzić
|
|
Frekwencja w niedzielnych wyborach wyniosła 47,7% http://wybory.wp.pl/kat,129516,title,Oto-pierwsze-sondazowe-wyniki-wyborow,wid,13877252,wiadomosc.html?ticaid=1d2be&_ticrsn=5
|
|
Tommek Ty lepiej idź się umyj bo inny bród Ci odpada ....nie tez biznesmena, widzę że przejmujesz się że teraz BeMką nie wyjedziesz na patrola
|
|
Gdzie idzie akcyza? Strzelam! Do budżetu państwa, gdzie jest przeznaczana na kolejny zakup ropy naftowej! Ot złodzieje!
|
|
''Negocjacje w tej sprawie prowadzi ministerstwo gospodarki.'' chyba coś twojwmu super Donku nie wyszło, a może było jemu to na rękę? zaczarowany Maro1234
|
|
No widzisz tylko ze ja BMW nie miałem i nie mam hmm nie lubię szpanerstwa. A ty kolego odrazu oceniasz nie ładnie tak wiesz ? .A wiesz mam do czynienia dużo na codzień z tymi naszymi biznesmenami to jak by Pis wygrał to kurde co drugi to by po dzisiejszej nocy dyndał na sznurze
|
|
|
Donkowi to zawsze nie wychodzi stocznie sprzedane kopalnie sprzedane co jeszcze PO sprzeda no ciekawe
|
|
Haha no nie wierzę. Czytamy ze zrozumieniem! W liceum podobno tego uczą... Uwaga cytuję jeszcze raz: "Komisja Europejska dopuszcza możliwość pozostawienia ulgi dla paliw, w których jest powyżej 80 procent biokomponentów oraz 100 - procentowych biopaliw. Negocjacje w tej sprawie prowadzi ministerstwo gospodarki." Jeździsz na biopaliwie? -sfrustrowany vorarbeiter
|
|
Kolego kolejna obuda PO i dalej wierz w to byleś tam przed tym pałacem ? Ja byłem i z ludzmi z całego kraju rozmawiałem i nie byli to po podstawówkach było tam być to może byś zobaczył ja Donek sprzedał polske
|
|
''Paliwa w Polsce mogą być tańsze lub przynajmniej drożeć wolniej – twierdzą koncerny paliwowe. Ponieważ resort finansów broni się przed najprostszym rozwiązaniem – obniżką akcyzy – najwięksi producenci i sprzedawcy paliw przekazali premierowi listę innych pomysłów.''http://auto.dziennik.pl/artykuly/331219,rzad-obnizy-ceny-paliw-rozporzadzeniem.html
|
|
Z tego co czytam to jesteś desperatem co nie potrafi nic zdziałać w życiu tylko siedzieć i narzekać. Weź się człowieku w garść i pokaż sobie (nie innym bo innych Twoje życie g... obchodzi) że potrafisz zarobić na paliwo nawet jak będzie po 10 zł. Kiedyś płaciłem podatek dochodowy 40% w innym kraju to według mnie 19% w Polsce nie jest zły.
|
|
Kolego vorarbeiter daj spokój nie ma co niech dalej zyją w obłudzie i niech wierzą w Donka a już nie długo się przekona co nie jeden że nie będzie miał co do garka przysłowiowego włozyć jak mu sprzedadzą zakład ,który był jego utrzymaniem
|
|
Tommek ja poprostu pluję im w twarz, ale już widzę, że jedyną odpowiedzią jest ''deszcz pada'' Rząd może obniżyć ceny paliw... ale nie chce wysokie ceny na stacjach przy hipermarketach Nawet przy hipermarketach ceny są wysokie / Fot. Marek Bazak Rząd mógłby obniżyć ceny na stacjach paliwowych. Dzięki jednemu rozporządzeniu ministra finansów benzyna mogłaby być tańsza o 30 gr! Jednak nie mamy co na to liczyć. Rząd, jednym rozporządzeniem ministra finansów mógłby obniżyć ceny benzyny o 30 gr., a oleju napędowego o 15 gr. – podaje "Dziennik Gazeta Prawna" - Jednak nie chce.http://moto.gadu-gadu.pl/5589803958727095798/rzad-moze-obnizyc-ceny-paliw-ale-nie-chce
|
|
No płaciłeś 40 procent bo się bałeś odezwać nawet i tu w Polsce byś też płacił ciesz się ze wygrała PO to możesz mieć spokojne noce nie zamkną cię za czarne przekręty
|
|
Tommek nam nie grozi pomyśl o sobie , przynajmniej ten psychopata z PiS-u nie doprowadzi do trzeciej wojny światowej
|
|
Nie wiem, w tym linku wyskakuje mi artykuł "wielka wyprzedaż u prezydenta". No, ale cóż, obniżka akcyzy to działanie chwilowe. Dopóki ropa naftowa będzie drożała, to i paliwo będzie drożało (nawet gdyby akcyzy nie było w ogóle!). Obniżka akcyzy, to mniejsze wpływy do budżetu, mniejsze wpływy do budżetu to mniej zakupionej ropy naftowej. Mniej surowca na rynku to większy popyt na ten surowiec, a więc cena w górę. Chcesz mieć dwu-trzy miesięczną obniżkę (załóżmy do 4.99), a potem galopującą podwyżkę paliwa?
|
|
zobacz, co mógłby uratować twój rząd: ''Wysokie ceny oleju napędowego i benzyny wynikają głównie z narzuconych przez Unię Europejską stawek podatkowych od paliwa. Jak się okazuje, są one najwyższe na świecie. Akcyza, opłata paliwowa i VAT stanowią w Polsce dokładnie połowę obecnej ceny paliwa. Jednak mogą one zostać obniżone na okres trzech miesięcy przez Ministra Finansów. Dzięki takiemu posunięciu, benzyna staniałaby o 30 groszy, a olej napędowy o 13 groszy na litrze. Niestety, taka decyzja resortu finansów jest mało prawdopodobna. Walczący z dziurą budżetową rząd nie może sobie pozwolić na utratę 11 mln złotych dziennie z tytułu niższych stawek akcyzowych. Z drugiej jednak strony należy pamiętać, że wysokie ceny paliwa wpływają na wyhamowanie gospodarki i wzrost cen niemal wszystkich produktów.''www.motofakty.pl VERGISS MICH
|
|
Dzięki Bogu ze Pis wygrał w naszym województwie to wiec jeszcze nie jest takie ciemne nasze województwo może inne wezmą od nas przykład i zagłosują za 4 lata inaczej
|
|
''Rząd mógłby obniżyć ceny na stacjach paliwowych. Wystarczyłoby jedno rozporządzenie ministra finansów, aby benzyna staniała o 30 gr, a olej napędowy o 13 gr. Jednak politycy idą w zaparte.''http://auto.dziennik.pl/artykuly/328347,na-tanszej-benzynie-budzet-nie-pojedzie.html z drugiego artykułu, żeby nie było zarzutów ''stonniczość''
|
|
Zbychu bo ciebie to lubisz jak ktoś ma w d.. a ty się dalej pchasz . No dziadek z wermachtu zaczął Donek nas wykończy pomoże mu Merkel
|
|
Tommek jesteś durniem czy takiego strugasz ??? Znam jednego takiego co podobnie pisze był u mnie miesiąc jako przedstawiciel pognałem go a jego żona nie wiedziała jak się pozbyć nieudacznika to mu przywaliła rogi z szefem. Czy według Ciebie każdy kto ma fabrykę, hurtownię czy budkę z bułkami to robi czarne interesy ??? Jak widzisz gościa w nowym Mercedesie to od razu stwierdzasz że ukradł ??? No tak bo jak on może mieć a Ty walisz z buta to nie sprawiedliwe ......
|
|
Polske niszczy to, ze wlasnie za clzowieka, ktorego gowno obchodzi kto i jak zyje w tym panstwie, POLAK, POLAKOWI wydrapal by oczy... To jest prawdziwy problem. Ja Ci w Dupę, Ty mi Loda...
|
|
Ja szanuje tych co nie marudzą a pracują, tylko nie wciskajcie mi kitu że nie ma pracy. Bo jak się chce to się ją znajdzie ......
|
|
|
No to pijemy za PO !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Jakie pojecie o naszych potrzebach takich jak rodzina,drogi,paliwo ma osoba ktora: Nie ma rodziny,nie posiada prawa jazdy. Sorry, ale Polska nie jest jakims wielkim mocarstwem zeby mogla przyfikac do Niemiec czy Rosji,myślmy logicznie! Skłucic sie ze wszystkimi to zaden problem...
|
|
Słowa Tuska po tym jak Kaczor naodpier.... Szef rządu powiedział też, że nie chce dopuścić do władzy ludzi, którzy uważają, że patriotyzm polega na tym, że "biało-czerwona flaga powiewa na kupie gruzów".
|
|
Brawo?Będziemy normalni?Banda ciemniaków. Czy,,normalny" według Ciebie to taki , który nie posiada rozumu, niepełnosprawny umysłowo?Przez takich idiotów jak ,,wy" będą cierpiec normalni ludzie.Ciemnogród pird...ny!!!!!!!!!
|
|
Zal mi tych co głosowali za PO że jeszcze tak można być zakłamanym
|
|
Wiec radz sobie w zyciu tak zeby kur** nie byc zwyklym normalnym czlowiekiem,ktory potrafi tylko narzekac.Rzad ma Ci dac pieniadze i za Ciebie myslec jak zarobic "dobre" pieniadze? Czekam na odpowiedz ze sie nie da i nie ma perspektyw...
|
|
Pij bo nie długo nie będziesz miał za co haha
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |