poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Brawo Polska , jednak bedziemy normalni...:)

I co wy na to adammox...:) i inne pisowe gamonie....

szpenio - człenio!!!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Brawo Polska , jednak bedziemy normalni...:)

Jednak wiekszosc Polakow mysli jeszcze racjonalnie :)

"Ćpasz" się pisze "polaku" za pięć groszy.

Takos

Takos >>>>>>

No to teraz kur sie zacznie juz mamy gaz i benzyne w takich cenach ze szok a jeszcze będzie gorzej ludzie obudźcie się to nie czasy komuny ze zakłamywano naród a wy dalej zyjecie w obłudzie i dalej PO

Tylko, że ceny gazu i benzyny ni cholery nie zależą od rządu. Akcyza być musi, a trzeba pamiętać, iż ropę kupujemy w dolarach (a więc cena zależy od aktualnego kursu dolara), a także od ogólnej sytuacji na światowym rynku. I PiS i SLD i PSL nic by tu nie zdziałał. Ekonomia, ekonomia!

Za pozno. Czekają nas kolejne podwyżki i kolejne kłamstwa. Dzięki wystrachańcom, których straszono kaczką będę i ja musiał płacić na rudego.

A może lepszy PiS z "Hitlerem" na czele?

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

No to pijemy Panowie i Panie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Maro1234 taki z Ciebie ekonomista? Udowodnić Ci, że ceny paliw w Polsce zależą od rządu? udowodnić Ci, że PO zafundowało nam podwyżkę paliw???? Tylko, że w tv o tym było sza. I tacy jak udając ekonomicznych filozofów prowadzą Polskę na dno.

Haha, no dawaj, czego to się w RM i TV TRWAM dowiedziałeś? :D

Wzrosną ceny benzyny. Znika ulga na biokomponenty dodawane do paliw
IAR
01.05.2011
Kierowcy muszą się liczyć z wyższymi cenami na stacjach benzynowych. Od 1 maja przestaje obowiązywać ulga akcyzowa na paliwa z dodatkiem biokomponentów. http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/360271,Wzrosna-ceny-benzyny-Znika-ulga-na-biokomponenty-dodawane-do-paliw

VERGISS MICH

To zdrowie za dzisiejszy dzień!!! :))

Bo ci biznesmeni boja się jak cholera Pisu bo by wyszly wszystkie brudy i co nie który poszedł by siedzieć .A kolego jak cena paliwa to nie sprawa adu to się grubo mylisz akcyza i jeszcze raz akcyza gdzie idzie do jakiej kieszeni ?

@vorarbeiter
No proszę ciebie, od razu pierwsze zdanie przeczytaj. Uwaga cytuję: "decyzję o zniesieniu ulgi podjęła Komisja Europejska". No wredny Tusk, serio. Idąc twoim tokiem rozumowania, to za cenę paliwa są odpowiedzialni wszyscy, którzy chcieli do Unii.

Ale co zrobić ze mamy ciemny naród. Gratulacje dla ludzi uczonych bo większość głosowała za Pis i innymi partiami niestety tylko hołota i ciemnota dalej daje się obłudzie bo takimi najłatwiej rządzić

Frekwencja w niedzielnych wyborach wyniosła 47,7%

http://wybory.wp.pl/kat,129516,title,Oto-pierwsze-sondazowe-wyniki-wyborow,wid,13877252,wiadomosc.html?ticaid=1d2be&_ticrsn=5

Tommek Ty lepiej idź się umyj bo inny bród Ci odpada ....nie tez biznesmena, widzę że przejmujesz się że teraz BeMką nie wyjedziesz na patrola

Gdzie idzie akcyza? Strzelam! Do budżetu państwa, gdzie jest przeznaczana na kolejny zakup ropy naftowej! Ot złodzieje!

''Negocjacje w tej sprawie prowadzi ministerstwo gospodarki.'' chyba coś twojwmu super Donku nie wyszło, a może było jemu to na rękę? zaczarowany Maro1234

No widzisz tylko ze ja BMW nie miałem i nie mam hmm nie lubię szpanerstwa. A ty kolego odrazu oceniasz nie ładnie tak wiesz ? .A wiesz mam do czynienia dużo na codzień z tymi naszymi biznesmenami to jak by Pis wygrał to kurde co drugi to by po dzisiejszej nocy dyndał na sznurze

Tommek ciemny naród i hołotę to masz tu PiS-owcu

http://www.youtube.com/watch?v=0jrhMDAR2EI

Donkowi to zawsze nie wychodzi stocznie sprzedane kopalnie sprzedane co jeszcze PO sprzeda no ciekawe

Haha no nie wierzę. Czytamy ze zrozumieniem! W liceum podobno tego uczą... Uwaga cytuję jeszcze raz:
"Komisja Europejska dopuszcza możliwość pozostawienia ulgi dla paliw, w których jest powyżej 80 procent biokomponentów oraz 100 - procentowych biopaliw. Negocjacje w tej sprawie prowadzi ministerstwo gospodarki."
Jeździsz na biopaliwie? -sfrustrowany vorarbeiter

Kolego kolejna obuda PO i dalej wierz w to byleś tam przed tym pałacem ? Ja byłem i z ludzmi z całego kraju rozmawiałem i nie byli to po podstawówkach było tam być to może byś zobaczył ja Donek sprzedał polske

''Paliwa w Polsce mogą być tańsze lub przynajmniej drożeć wolniej – twierdzą koncerny paliwowe. Ponieważ resort finansów broni się przed najprostszym rozwiązaniem – obniżką akcyzy – najwięksi producenci i sprzedawcy paliw przekazali premierowi listę innych pomysłów.''http://auto.dziennik.pl/artykuly/331219,rzad-obnizy-ceny-paliw-rozporzadzeniem.html

Z tego co czytam to jesteś desperatem co nie potrafi nic zdziałać w życiu tylko siedzieć i narzekać.
Weź się człowieku w garść i pokaż sobie (nie innym bo innych Twoje życie g... obchodzi) że potrafisz zarobić na paliwo nawet jak będzie po 10 zł.
Kiedyś płaciłem podatek dochodowy 40% w innym kraju to według mnie 19% w Polsce nie jest zły.

Kolego vorarbeiter daj spokój nie ma co niech dalej zyją w obłudzie i niech wierzą w Donka a już nie długo się przekona co nie jeden że nie będzie miał co do garka przysłowiowego włozyć jak mu sprzedadzą zakład ,który był jego utrzymaniem

Tommek ja poprostu pluję im w twarz, ale już widzę, że jedyną odpowiedzią jest ''deszcz pada''

Rząd może obniżyć ceny paliw... ale nie chce

wysokie ceny na stacjach przy hipermarketach Nawet przy hipermarketach ceny są wysokie / Fot. Marek Bazak

Rząd mógłby obniżyć ceny na stacjach paliwowych. Dzięki jednemu rozporządzeniu ministra finansów benzyna mogłaby być tańsza o 30 gr! Jednak nie mamy co na to liczyć.

Rząd, jednym rozporządzeniem ministra finansów mógłby obniżyć ceny benzyny o 30 gr., a oleju napędowego o 15 gr. – podaje "Dziennik Gazeta Prawna" - Jednak nie chce.http://moto.gadu-gadu.pl/5589803958727095798/rzad-moze-obnizyc-ceny-paliw-ale-nie-chce

No płaciłeś 40 procent bo się bałeś odezwać nawet i tu w Polsce byś też płacił ciesz się ze wygrała PO to możesz mieć spokojne noce nie zamkną cię za czarne przekręty

Tommek nam nie grozi pomyśl o sobie , przynajmniej ten psychopata z PiS-u nie doprowadzi do trzeciej wojny światowej

Nie wiem, w tym linku wyskakuje mi artykuł "wielka wyprzedaż u prezydenta". No, ale cóż, obniżka akcyzy to działanie chwilowe. Dopóki ropa naftowa będzie drożała, to i paliwo będzie drożało (nawet gdyby akcyzy nie było w ogóle!). Obniżka akcyzy, to mniejsze wpływy do budżetu, mniejsze wpływy do budżetu to mniej zakupionej ropy naftowej. Mniej surowca na rynku to większy popyt na ten surowiec, a więc cena w górę.
Chcesz mieć dwu-trzy miesięczną obniżkę (załóżmy do 4.99), a potem galopującą podwyżkę paliwa?

zobacz, co mógłby uratować twój rząd:

''Wysokie ceny oleju napędowego i benzyny wynikają głównie z narzuconych przez Unię Europejską stawek podatkowych od paliwa. Jak się okazuje, są one najwyższe na świecie. Akcyza, opłata paliwowa i VAT stanowią w Polsce dokładnie połowę obecnej ceny paliwa. Jednak mogą one zostać obniżone na okres trzech miesięcy przez Ministra Finansów. Dzięki takiemu posunięciu, benzyna staniałaby o 30 groszy, a olej napędowy o 13 groszy na litrze.

Niestety, taka decyzja resortu finansów jest mało prawdopodobna. Walczący z dziurą budżetową rząd nie może sobie pozwolić na utratę 11 mln złotych dziennie z tytułu niższych stawek akcyzowych. Z drugiej jednak strony należy pamiętać, że wysokie ceny paliwa wpływają na wyhamowanie gospodarki i wzrost cen niemal wszystkich produktów.''www.motofakty.pl

VERGISS MICH

Dzięki Bogu ze Pis wygrał w naszym województwie to wiec jeszcze nie jest takie ciemne nasze województwo może inne wezmą od nas przykład i zagłosują za 4 lata inaczej

''Rząd mógłby obniżyć ceny na stacjach paliwowych. Wystarczyłoby jedno rozporządzenie ministra finansów, aby benzyna staniała o 30 gr, a olej napędowy o 13 gr. Jednak politycy idą w zaparte.''http://auto.dziennik.pl/artykuly/328347,na-tanszej-benzynie-budzet-nie-pojedzie.html

z drugiego artykułu, żeby nie było zarzutów ''stonniczość''

Zbychu bo ciebie to lubisz jak ktoś ma w d.. a ty się dalej pchasz . No dziadek z wermachtu zaczął Donek nas wykończy pomoże mu Merkel

Tommek jesteś durniem czy takiego strugasz ???
Znam jednego takiego co podobnie pisze był u mnie miesiąc jako przedstawiciel pognałem go a jego żona nie wiedziała jak się pozbyć nieudacznika to mu przywaliła rogi z szefem.
Czy według Ciebie każdy kto ma fabrykę, hurtownię czy budkę z bułkami to robi czarne interesy ???
Jak widzisz gościa w nowym Mercedesie to od razu stwierdzasz że ukradł ???
No tak bo jak on może mieć a Ty walisz z buta to nie sprawiedliwe ......

Polske niszczy to, ze wlasnie za clzowieka, ktorego gowno obchodzi kto i jak zyje w tym panstwie, POLAK, POLAKOWI wydrapal by oczy... To jest prawdziwy problem.

Ja Ci w Dupę, Ty mi Loda...

Ja szanuje tych co nie marudzą a pracują, tylko nie wciskajcie mi kitu że nie ma pracy.
Bo jak się chce to się ją znajdzie ......

Ja pirtyle nawiedzeni :)

Zbychu no to siuppp ;)

http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g

No to pijemy za PO !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jakie pojecie o naszych potrzebach takich jak rodzina,drogi,paliwo ma osoba ktora: Nie ma rodziny,nie posiada prawa jazdy. Sorry, ale Polska nie jest jakims wielkim mocarstwem zeby mogla przyfikac do Niemiec czy Rosji,myślmy logicznie! Skłucic sie ze wszystkimi to zaden problem...

Słowa Tuska po tym jak Kaczor naodpier....

Szef rządu powiedział też, że nie chce dopuścić do władzy ludzi, którzy uważają, że patriotyzm polega na tym, że "biało-czerwona flaga powiewa na kupie gruzów".

Brawo?Będziemy normalni?Banda ciemniaków. Czy,,normalny" według Ciebie to taki , który nie posiada rozumu, niepełnosprawny umysłowo?Przez takich idiotów jak ,,wy" będą cierpiec normalni ludzie.Ciemnogród pird...ny!!!!!!!!!

Zal mi tych co głosowali za PO że jeszcze tak można być zakłamanym

Wiec radz sobie w zyciu tak zeby kur** nie byc zwyklym normalnym czlowiekiem,ktory potrafi tylko narzekac.Rzad ma Ci dac pieniadze i za Ciebie myslec jak zarobic "dobre" pieniadze? Czekam na odpowiedz ze sie nie da i nie ma perspektyw...

Pij bo nie długo nie będziesz miał za co haha

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org