Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy palimy w autobusie papierosa ????? |
Zastanawiam się dlaczego w autobusach - a dotyczy to zarówno PKS jak i MZK - porozwieszane sa informacje o zakazie palenia papierosów. Przecież kierowcy kopcą jak lokomotywy, nie zważając na zakazy. Pytanie do - szczególnie - dyrekcji PKS-u. Dlaczego kierowcy mają prawo skazywac pasażerów na wąchanie smrodów nikotynowych podczas np 2,5 godzinnej jazdy do/z Warszawy, Olsztyna. Chociaż dzieje się to i na krótszych, lokalnych trasach. Sam nie palę i popieram zakazy palenia w miejscach publicznych - również w autobusach - ale na Boga - kierowcy dają przykład, ze zakazy te należy miec w d... ie. Przecież dyrekcja PKS-u mogłaby od czasu do czasu przypomnieć kierowcom, że o pasażerów należy dbać, nie podtruwac ich. W końcu pasażerowie są dla PKS-u - jak podatnicy dla Państwa - źródłem dochodów. Przestaniemy podróżowac razem z PKS - to i kierowcy stracą - łącznie z pracą. Panowie dyrektorzy - co Wy na to? A moze dyrekcja jednej instytucji jak i drugiej (PKS i MZK) wypowiedziałaby się na łamach forum.4łomża - czy tak dalej będzie czy nastąpią jakies zmiany na lepsze w zakresie przestrzegania prawa przez kierowców, czy też dalej będzie mieć miejsce totalne zatruwanie pasażerów. z poważaniem stały klient PKS-u i MZK Nowicjusz
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy palimy w autobusie papierosa ????? |
W MPK jest tak samo :)
|
|
Kierowca pali, pasażer nie. Przecież przepisy i zakazy dotyczą jego, a nie pana za kierownicą. No a czasami nawet mu się zdarza wypić małe co nie co o zawartości powyżej 5%.
|
|
I w pekaesie też no nie Ptysiu??? __________________________-- ... & vice versa!
|
|
Nowicjusz: 1. zwróć uwagę panu kierowcy. 2. jeśli to nie poskutkuje, złóż na niego skargę w PKSie/MPKu. Chyba nie sądzisz, że ktoś z PKSu ustosunkuje się tutaj do Twoich uwag? Oni nawet jeśli to czytają (w co szczerze wątpię!), to na pewno nie zajmą stanowiska, jeśli nie wpłynie do nich nic oficjalnego. Z własnego doświadczenia: jakoś w zeszłym roku miałem taką samą sytuację - jadąc autobusem do Wawy zdarzyło mi się być wiezionym przez takiego właśnie typa. Zwróciłem uwagę i poskutkowało o tyle, że zgasił i więcej nie zapalił. Nie przeprosił co prawda, ale i tak miałem w nosie jego przeprosiny. MNIEJ INTERNETU, WIĘCEJ DZIAŁANIA! ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Kurczę, jak to jest, że 1 listopada na grobach zapalała mi się średnio co trzecia zapałka? No tak chyba nie powinno być? Może ktoś z dyrekcji Zakładów Przemysłu Zapałczanego wytłumaczy się z tego na forum 4lomza.pl? ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
goostav Żadko jeżdze PKS-ami a jak jade to niespoglądam na pana kierowce co on robi... PS. zasady są po to zeby je łamać !
|
|
Tak Ptysiu, zasady pisowni, ortografii i gramatyki, są od tego żeby je łamać.
|
|
A co powiecie na inny temat dotyczący autobusów naszego PKS-u: toalety w autobusach. Niby są, a tak właściwie ich nie ma, bo są zamknięte i nie wolno z nich korzystać. W czasie wakcji chciałem skorzystać na trasie Łomża - Warszawa, nic z tego. Kierowca wolał zatrzymać się przy lesie niż otworzyć wc. Po co więc są toalety w autobusie?
|
|
Żeby z tyłu na szybie była nalepka że w autobusie jest WC. Ptysiu napisałem o pekaesie zaraz po PKS bo ty w swojej mądrości inaczej musiałeś kuźwa dopisać MPK po wpiosie o MZK a wystarczyło pomysleć. Sorry trzeba było AŻ pomysleć!!! _______________________________-- ... & vice versa!
|
|
ptysiu jest po to, żeby go łamać ;-))) Pozdrawiam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |