Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Podzielniki ciepla - wraca jak bumerang! |
Autor: Darek1638 (---.lomza.vectranet.pl) Data: 12-10-10 21:23 Co sądzicie na ten temat??? moim zdaniem jest to czyste złodziejstwo . Jakie macie dopłaty??? DAREK ------nowy watek !~ tam zaraz zginie jak kamfora:)))))))))))) poki co , ja z LMS jeszcze nie dostalam ale jestem ciekawa co teraz wymysla?:)))))))))))) nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Podzielniki ciepla - wraca jak bumerang! |
rzepicha !!!! podzielniki to jedna WIELKA ściema !!!!!!!!! i dlatego namawiam WAS do wspólnej akcji mającej na celu likwidację podzielników !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DiDi
|
|
przez ostatnie lata zawsze dopłacałem po kilkaset zł, a w tym roku mam zwrot ponad 400 zl, co prawda w długim rękawku chodziłem, ale postanowiłem spróbować czy i mi w końcu się uda.
|
|
ja mam jakies "wyparki" ale gdy policzylam to moglabym ogrzac ta suma dom 120 metrow kwadratowych!!!!!!!!!!!!! a wiem doskonale ,ze opalaja mialem ,sa prztargi wiec powinno byc o wiele taniej!!!!!!!!!!!! Zwykly obywatel z ulicy placi 600-700 zl/tone ale JAK cieplownia miejska 30% TEGO!!!!!!!!!!!!!wiec gdzie 70 % sie podzialo??? nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Jak dla mnie ok, przy normalnym zużyciu ciepła mam 600 zł zwrotu ... ale żeby rudy miał aż dwóch przyjaciół !!??
|
|
zytka-malo wymagajaca jestes i nie umiesz liczyc:))))))))))) nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
zytka a masz podzielniki rteciowe czy te elektroniczne na klatce schodowej?
|
|
podzielniki ciepła działają jak liczniki wody ... im mniej zużywasz, tym więcej płacisz! Większość kosztów (w wodociągach i w energetyce) są to koszty stałe, niezależne od ilości zużywanej wody czy ciepła. Na koszty te składają się: utrzymanie i odtworzenie infrastruktury, koszty pracownicze, podatki, zusy i inne ... koszt surowca. czyli prądu (w przypadku pompowania wody, która jest "za darmo") czy zakupu węgla są prawie pomijalne w ogólnej cenie energii czy wody ... a infrastrukturę (linie przesyłowe, pracowników, budynki) trzeba utrzymać ... kosztuje to tyle samo bez względu na to, czy zużywamy 10 czy 10 000 000 000 jednostek. -------------------------- Anoni.m http://www.pixelpc.pl
|
|
Ja tam mam zwrot w Perspektywie nigdy nie dopłacam mam małe dziecko więc zbytnio nie oszczędzam.
|
|
@dobrawka ja też mam zwrot, ale nie o tym piszę ... im mniej ogólnie będzie kJ czy m3, tym więcej będzie kosztowała jednostka ze względu na koszty stałe, które stanowią ogromną większość kosztów energii (wody). -------------------------- Anoni.m http://www.pixelpc.pl
|
|
piszecie takie bzdury ze głowa boli ! najpier propnuje zapoznać się z zasadmi roczliczeń !powodzenia
|
|
znam te rozliczenia, ,,wgryzłem,, się w nie i jeszcze raz powiadam to wielka ściema zytka a jak Ty normalnie zużywasz to ciepło???;))))))))) nie rozśmieszaj ludzi lepiej podaj ten cudowny sposób DiDi
|
|
@kawosz to Ty piszesz bzdury ... nikt Ci tego nie poda ale spróbuj dotrzeć do informacji (nie dotrzesz, bo oficjalnie nikt Ci tego nie poda, chyba, że masz znajomą w księgowości), jaki jest procentowy udział węgla w cenie CO czy energii elektrycznej w cenie wody (zużywanej przez pompy wody). Wszystko pozostałe, są to koszy stałe, które rozkładają się po równo na zużyta jednostkę. Im mniej jednostek zużywanych jest w ogólnym rozrachunku, tym większy jest udział w niej kosztów stałych ... to takie proste a jakże trudne do zrozumienia dla niektórych. -------------------------- Anoni.m http://www.pixelpc.pl
|
|
mieszkam w zasobach ŁSM i nie mam podzielników
|
|
Nie jestem mało wymagająca a liczyć umiem dobrze, swoje w szczególności haha. Podzielniki mam elektroniczne i nie na klatce a na grzejniku, przy nich cudów na kijku nie zrobisz. Normalne zużycie ciepła- grzejniki poodkręcane na 4. ... ale żeby rudy miał aż dwóch przyjaciół !!??
|
|
Skoro elektroniczne to płacisz za faktycznie zużyte ciepło, a nie tak jak przy rtęciowych za temp otoczenia. Dużo gotuję i piekę, w kuchni gdzie grzejnik zakręcony jest cały czas miałam zużyte 15kresek, natomiast w pokoju dziecka o jedną więcej a tam grzejnik był odkręcony cały sezon grzewczy.
|
|
A kurczę, to pech, no ktoś musi zapłacić za utrzymanie administracji, za firmę spisującą podzielniki ciepła, no cóż, że padło na Ciebie i innych.
|
|
Ja w tym roku mam prawie 1000 zł dopłaty, nie wiem jakim cudem ogrzanie 60 m kosztuje łącznie prawie 3 tys zł, dodam że grzejniki w kuchni i w jednym z pokoi były zakręcone a w reszcie pomieszczeń na 4 Przecież za to można by ogrzać domek jednorodzinny, nie rozumiem tego, ale co zapłacić i tak muszę :/
|
|
Moim zdaniem trzeba umiec oszczedzac.Tylko po co mi ogrzewac sasiadow ktorzy maja nonstop wyłaczone grzejniki.jak by wszyscy grzeli to kazdy by miał zwroty!!!!!
|
|
zytka, nie śmiesz mnie, normalne zuzyciu ciepła i masz zwrot 600 zł? u mnie przy takim samym zwrocie to zimnica była, tylko w sypialni mialem na 3 odkręcone, więc nie ściemniaj jak to ciepło miałaś...
|
|
????
|
|
Miałam ciepło. Może dlatego, że mam ocieplony balkon? Może dlatego że mieszkam w środkowej klatce? Cokolwiek, jakkolwiek mam 600 zł zwrotu i dobrze mi z tym. ... ale żeby rudy miał aż dwóch przyjaciół !!??
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |