Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PEPEES Łomża !! SMRÓD !! DOŚĆ TEGO!!!!!! |
Witam Państwa serdecznie. Od około 2 tygodni nasze miasto jest zasmradzane "ZAPACHAMI" z jednego z naszych tutejszych zakładów produkcyjnych a mianowicie PEPEES S.A. CHYBA NIKOMU TO ZA BARDZO NIE PRZESZKADZA, skoro dzieje się to na naszych oczach. I jakoś nikt nie próbuje nic z tym zrobić. Mnie osobiscie i moich znajomych oraz rodzinę od tego czasu męczą BÓLE GŁOWY, MDŁOŚCI, WYMIOTY, ITP. Dzisiaj ok. godz. 24.00 przejeżdzałem ulicą Poznańską i nie mam żadnych wątpliwości, iż właśnie stamtąd jesteśmy zatruwani. Najgorzej, wręcz okropnie śmierdzi przy mostku między PEPEESEM a KRASKĄ. Nie wiem jak nazywa się w tym miejscu ta struga, ale z pewnością ścieki i zanieczyszczenia tam są spuszczane. I raczej też nikogo to nie obchodzi, że ludzie mieszkają w okolicy np. Kraska, Zawady, itd. Czy nie zostało to nigdzie zgłoszone? Czy szanowne władze naszego "pięknego miasta" nic z tym nie mogą zrobić? Czy może dostali swoją dolę i mają to wszystko głęboko w DU*IE?? LUDZIE NIE POZWÓLMY SIĘ TRUĆ!! ZRÓBMY COŚ Z TYM!! I JESZCZE MAŁA CIEKAWOSTKA: http://www.pepees.pl/index.php?wiad=627
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PEPEES Łomża !! SMRÓD !! DOŚĆ TEGO!!!!!! |
Przedwczoraj i wczoraj rozmawialam z P.Plona i P.Urbanskim z ochrony srodowiska UM w Lomzy ale jak widac nic to nie dalo. !Takze wczoraj rozmawialam z Woj. Insp. Ochrony Srodowiska w Bialymstoku. wiedza ,ze jest awaria i maja zapewnienie PEPESU ze naprawia -ale skutki widac i czuc PEPES ma to gdzies! Gdy powiedzialam ,Urbanskiemu aby UM zgosil sprawe do prokuratora to odpowiedzial ,ze takie zgloszenie moze byc od obywateli miasta ------------wiec spytalam kim on jest ? Odpowiedz ---------jestem urzednikiem i nie mam takich praw:)))))))))))))Obywatelem juz nie jest psia kosc .mam nadzieje ,ze p.Urbanski sie nie obrazi ze wymienilam jego nazwisko wiec przypominam ,ze pelni sluzbe publiczna dla obywateli i w imienu obywateli.. Najdziwniejsze ,ze nikt ,doslownie nikt nie zajmie glosu n.p. tu na portalu ani z wladz miasta ani ze spolki aby chociaz kuva przeprosic, nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Rzeczywiście smród jest nie do zniesienia ja wspólczuję tym ludziom, którzy mieszkają w okolicach pepeesu :(
|
|
Ci którzy mieszkają na Poznańskiej,czy też na Krasce wcale nie mniej odczuwają ten fetor,od tych mieszkających w centrum.Ja jestem na Polowej i to co wczoraj się ,,działo,, jest nie do opisania--- wieczorem ,,przychodzi ,,powolne konanie ,a nie zasypianie.Qrwa mać---LUDZIE ZRÓBMY COŚ Z TYM !! Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
popieram , śmierdzi jak jasna cholera , matoły z PEPEES-u niech sie wezma za to bo żyć sie nie da wieczorem szpenio - człenio!!!!
|
|
Proponuje pozew zbiorowy. potrzeba tylko jakiegoś społecznika, który zbierze podpisy i zaniesie je do odpowednich organów.
|
|
Witam proponuję zgłaszać do Straży Miejskiej Tak przy okazji usiłowałem wczoraj zgłosić zakłócanie porządku publicznego i naruszenie dóbr osobistych poprzez smród na policję i do straży miejskiej, ale policja nie przyjęła zgłoszenia - nie zajmują się smrodem, a do straży miejskiej nie dało się dodzwonić ok godz 20.00 , na numerze stacjonarnym 862156756 ani komórkowym 509401426 (numer dostałem z Policji więc nie jest chyba żadną tajemnicą) nikt się nie zgłaszał. aby nie było wątpliwości: Unormowanie dóbr osobistych zostało ujęte w kodeksie cywilnym jednakże przepisy kc nie definiują pojęcia prawa do dóbr osobistych. Kodeks cywilny wskazuje jedynie w art. 23. ogólną zasadę, że dobra osobiste, wymienione w nim przykładowo, pozostają pod ochroną prawa cywilnego, i to niezależnie od ochrony przewidzianej w innych przepisach. Nie wskazuje on natomiast środków ochrony, a więc sankcji przewidzianych na wypadek ich naruszenia. Dobra osobiste człowieka, jak w szczególności zdrowie, wolność, cześć, swoboda sumienia, nazwisko lub pseudonim, wizerunek, tajemnica korespondencji, nietykalność mieszkania, twórczość naukowa, artystyczna, wynalazcza i racjonalizatorska, pozostają pod ochroną prawa cywilnego niezależnie od ochrony przewidzianej w innych przepisach. Zdrowie jest dobrem osobistym - smród pogarsza stan psychiczny i fizyczny a więc ma wpływ na zdrowie Brak możliwości wietrzenia mieszkań i suszenia prania - naruszenie dóbr materialnych ponadto prządek publiczny: Art. 51. Kodeksu wykroczeń § 1. Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny. zakłócanie smrodem - inny wybryk, zakłóca spokój , sen i wywołuje zgorszenie. jak się chce można znaleźć paragraf tylko trzeba chcieć Aha i jeszcze jedno to nie tylko PEPEES jest śmierdziuchem w Łomży - straż powinna zlokalizować również innych śmierdziuchów z okolic Zawad i rozwiązać problem kompleksowo. Ja dzwonię i zgłaszam - im więcej zgłoszeń - tym szybciej ktoś się sprawą zajmie pozdrawiam
|
|
Dzwoniłam już do Urzędu Miasta ze skargą na ten cholerny smród, który dosłownie odbiera normalne życie, łaskawa Pani powiedziała,że wszystko odbywa się zgodnie z prawem.... Może gdyby każdy zaczął ich nękać telefonami nie mieliby wyjścia...
|
|
Dlatego tylko Kodeks cywilny.
|
|
a wiec GDZIE SA CI CHOLERNI RADNI??? dajcie namiar na kogos -- juz ja jego wyprostuje!!!!!!!!!!!! a nie morda w kubel!!!!!!!!!!Mystery tzn. ,ze nie tylko ja ich atakuje ----a oni durnia!!!!!!!!!!!!!!! udaja!!!!!!!!!!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
DZWONIC DO STRAZY MIEJSKIEJ - POTWIERDZAM ! DOSC TEGO SMRODU , FETORU!!!!!!!!!!!!!!!!!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Do posła Kołakowskiego zadzwońcie :):):) On wam pomoże , wszak dzielnie walczy o dobro mieszkańców Łomży :):):)
|
|
mowili cos w radiu że to wali z jakiejs hodowli świn spod łomży
|
|
m@ster poczytaj moje posty w tej sprawie --- UM i Ochrona srodowiska przyznali ,ze to PEPPES!!!!!!!!!!!!spod lomzy i waliloby az na Nadnarwianska???to nie swiniarnia smierdzi !!!!!!!!!!!!!!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Co jak co, ale rozstrój zdrowia to coś powoduje.
|
|
Tłumaczą, że jest awaria w PEPEESIE ? To ta awaria musi trwać już ze 25 lat, bo śmierdzi w porze jesiennnej odkąd pamięcią sięgam ... _________________________________________________________________ http://www.michalkiewicz.pl/ https://myslpolska.info/ http://kresywekrwi.blogspot.com/?m=0
|
|
@bob Racja, od kilkunastu lat jak się przejeżdża obok starego Atomu (na skrzyżowaniu z Poligonową) to aż łeb wykręca.
|
|
Mysle ze sie nie skonczy na wybiciu wszystkich szyb w glownym budynku pepees'u ; DD ...
|
|
rzepicha ja tylko mowie co w radiu mowili
|
|
Stary atom.... Większość moich znajomych pamięta że w nocy jak się na zewnątrz wyszło to śmierdzialo.. Między innymi dlatego stary atom to już spalona miejscowa na imprezowy biznes
|
|
Hmm...ludzie !!! wczoraj wieczorem można było oddychać pełną piersią--cud ??podziałały skargi?? co by nie było,to w końcu spaliśmy bez,,narkozy,,;] Wyleczyć można tylko tego, kto chce być zdrowy...
|
|
Wczoraj to nie PEPEES śmierdział tylko jakieś g... na Zawadach. Pofatygowałem się sprawdzić jak zaczęło walić - na Poznańskiej i Legionów świeże powietrze a na szosie do mężenina - taki smród , że zwymiotować można. Ludzie jak wy żyjecie w Zawady Przedmieście - przecież tego nie da się znieść. Jakby ktoś wylał temu gościowi co smrodzi pod domem szambo ciekawe czy facet by protestował? Ludzie zgłaszajcie to na Policje , do UM , Straży miejskiej i gdzie tylko można - nie możemy się godzić z życiem w smrodzie.
|
|
Witam!! Wydaje mi się, że mam pomysł.Na pewno jest kilkaset osób, którym smród przeszkadza.Jeżeli każdy niezadowolony zadzwoni choćby raz dziennie do Urzędu Miasta, na Policję, do spółdzielni mieszkaniowej -spytać Pana Prezesa co robi w tej sprawie dla swoich członków, do Straży Miejskiej itp. nasze telefony mogłyby paraliżować pracę tych urzędów i jednostek . Po tygodniu czy dwóch na pewno ktoś się tym zajmie. Tylko trzymajmy się razem i bądźmy konsekwentni.Za każdym razem należy prosić o odnotowanie naszej rozmowy i odpowiedni wpis- przyda się to przy pozwie zbiorowym kiedyś. Ja już zaczynam od dzisiaj dzwonić. Do dzieła!!! Niedługo będziemy mogli składać podpisy pod pismem do Prezydenta- na razie "się pisze" Pozdrawiam i namawiam. Róbmy coś!!
|
|
A! Jeszcze jedno.Myślę, że zlikwidowanie smrodu w naszym mieście to najważniejszy sprawdzian skuteczności i jednocześnie troski o obywateli naszego miasta dla obecnych władz Łomży. BO KOCHANI- CÓŻ NAM Z PIĘKNYCH ULIC, PARKÓW, CIEKAWYCH IMPREZ KIEDY ŁOMŻA BĘDZIE ŚMIERDZIAŁA???? ZAWSZE TO BĘDZIE ŚMIERDZĄCA ULICA, ŚMIERDZĄCY BULWAR NAD NARWIĄ, IMPREZA CZY KONCERT W SMRODZIE.!!! ŚMIERDZĄCY STARY RYNEK , ŚMIERDZĄCY PLAC ZABAW ITD.NA SPACERY TEŻ NIE CHCE SIĘ WYCHODZIĆ. PRZEBIJAMY OSTROŁĘKĘ W OBRZYDLIWOŚCI I INTENSYWNOŚCI FETORU PANIE PREZYDENCIE!!! WIERZYMY W PANA!!!
|
|
kochana rozetko - kazdemu smrod , fetor przeszkadza! ale SLUZBOM URZEDU MIEJSKIEGO ___________nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i nie ma powodu ubierac to w piekne slowa!Smrod, to smrod!!!!!!!!!!!!! nawet jeśli będziemy krzyczeć, głupiec nic nie zrozumie Katon
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |