poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
szczesliwa wiadomosć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zobaczcie co sie stalo :

http://elomza.pl/wiadomosci/news.php?id_news=5626

cos takiego to jak prezent na gwiazdke, wkoncu cos sie zaczyna dziac z tymi smieciami

wklejam artykul jak by ktos nie chcial czyytana na tamtym serwisie

– Urzędnicy pozbawiają nas domu – mówili byli już mieszkańcy squotu przy ulicy Częstochowskiej w Białymstoku. Do tej pory Federacja Anarchistyczna prowadziła tam również galerię i organizowała koncerty. Młodzi ludzie przeprowadzali także akcje społeczne, między innymi „Jedzenie zamiast bomb”, podczas której rozdawali posiłki najuboższym. Eksmisja użytkowników budynku odbywała się w dość dramatycznych warunkach. Budynek otaczała straż miejska.
– Nikt nas nie uprzedził o eksmisji. Gdybyśmy wiedzieli, to zabarykadowalibyśmy się w środku – mówi Piotr W. z Federacji Anarchistycznej.
Twierdzi on także, że strażnicy użyli wobec niego siły, kiedy nie chciał zabrać rzeczy z budynku.
– Zostałem przewrócony, zostałem kopnięty w brzuch z tekstem „zaraz k... ze schodów polecisz”. Mam cały czerwony brzuch – mówi Piotr W.
Straż miejsca wszystkiemu zaprzecza i zapewnia, że wobec nikogo nie zastosowała przemocy.
– To jakieś kompletne bzdury. Niech ten chłopak pokaże, kto go uderzył – oburza się Stefan Sochański, komendant białostockiej straży miejskiej. – My nikogo nie eksmitujemy. Mamy tylko zabezpieczać teren, aby pracownicy wydziału mienia mogli spokojnie przejąć lokal.
Lokal przy ulicy Częstochowskiej miesiąc temu powrócił do miasta.
– Na razie chcemy przejąć lokal, a później zastanowimy się, co będziemy tam robić – mówi Tadeusz Arłukowicz, rzecznik prasowy prezydenta Białegostoku.
Wczoraj osoby związane ze squotem musiały zabrać stamtąd wszystkie swoje rzeczy. Zapowiadają jednak, że nie poddadzą się tak łatwo i znajdą kolejny pusty lokal, aby tam prowadzić swoją działalność

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: szczesliwa wiadomosć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

To chyba nie możliwe, to nie pasuje do prezydenta Tura i jego pobożności !

i bardzo dobrze!!!

jakim prawem federacja ANARCHISTYCZNA MOZE DZIALAC LEGALNIE w panstwie prawa!?

squoty skupiaja wszelkiej masci lewactwo, brudasow, punkow, cpunow i wszystkich im podobnych a squot w bialymstoku byl najwiekszym squotem w Polsce!

zaczyna sie czas IV Rzeczpospolitej!

mam u siebie na komputerze film nagrany na jednym z wielu takich wspanialych koncertow w bialostockim squocie.
widac tam doskonale co za mlodziez tam sie bawi, widac brud, widac narkomanie, widac pelno alkoholu. a wiec jesli tak ma wygladac wspaniala dzisiejsza mlodziez i takie ma miec upodobania to niezmiernie dziekuje Panu Turowi za ten czyn.

koles z federacji anarchistycznej robi z siebie ofiare, a przeciez to jego organizacja jest tą od wszczynania burd, zadym, niszczeniem panstwa i bojkotujacymi kazde wybory.
ci ze squotu ponad 2 lata temu napadli na kilku moich znajomych z Łomży bedacych w bialymstoku, a ci wspaniali squotowcy mieli ze soba kije bejsbolowe, gazy, lanuchy, kastety, kominiarki, jednak na cale szczescie pozniej policja ich zatrzymala bo nie wiadomo jak to mogloby sie skonczyc.

A NA DRZEWACH ZAMIAST LIŚCI, BĘDĄ WISIEĆ ANARCHIŚCI!

...Kiedy stałeś z nami, walczyłeś ramie w ramię - idea Wielkiej Polski Twym celem stała się...!

Nie chcę nic mówić, ale trochę szacunu dla punków...
"lewactwo, brudasow, punkow, cpunow i wszystkich im podobnych" ?! pomyśl, co mówisz..

NiemoralnieNormalna

NiemoralnieNormalna - no wlasnie LEPIEJ NIC NIE MOW!

jakiego szacunku? nie powazna jestes! nie mieli, nie mają i miec nie bedą szacunku brudne scierwa nigdy u normalnej czesci spoleczenstwa!
nikt ich nie lubil, nie lubi a czesc ich nie nawidzi!
w Lomzy nie ma czegos takiego jak punx, wiele lat temu bylo co innego ale czasy sie zmienily i dzisiejszy punk to wzorowe dziecko mamusia i tatusia z dobrymi ocenami ze szkoly, ktorych jedynym buntem jest gdy nie zechca wyniesc smieci. w bialymstoku jest troche inaczej, ale jak to juz w wiekszych miastach, w naszym miescie bardzo fascynująco wygladaja dzieci po 1,60 w glanach do kolan, bluzie sex pistols, szelami spuszczonymi, lanuchem u spodzian, dlugimi wlosami i naszywkami na kostce : (A)narchia i pacyką, co raczej jedno z drugim koliduje.

nie wypowiadaj sie dziecino na ten temat i nie rob se przykrosci na przyszlosc.
to oczywiscie dla twego dobra

...Kiedy stałeś z nami, walczyłeś ramie w ramię - idea Wielkiej Polski Twym celem stała się...!

Tutaj zgodzę się z Pontifexem :)

Akurat zakaz zrzeszania się w tego typu organizacjach "lewackich" służyłby dobru RP.
Podobnie zresztą winno być z komunistami oraz (to już tylko moje zdanie) socjalistami.
Może gdyby obowiązywałyby takie zakazy, nie głosowalibyście na Leppera czy PiS.

Pozdro.

adamus..... ty liberał takie teksty? ....a kto miałby określać, czy organizacja jest lewacka, czy faszystowska, czy temu podobna..... znów by się rodziły kolejne komisje instytucje i kasa by szła w błoto.....

....a niech sobie istnieją organizacje, jakie tylko ludzie są w stanie sobie wyobrazić - oby ich istnienie nie krzywdziło innych....!

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

otóż to

Kefas, ale przeciez te ogragnizacje o ktorych tu mowa to wlasnie dzialaj przeciw RP
wiec nie powinnismy sie zgadzac na ich isttnienie atym bardziej popieranie przez panstwo

Panowie, jam konserwatywny liberał, a nie "liberał" (czyt: anarchista, lewak).

To po pierwsze. A po drugie: naród jaki jest, każdy widzi (Samabrona i LPR w sejmie), więc może skoro narodu wyedukować się nie da, to lepiej zabronić rozwojowi i powstawaniu grup szerzących zgubne idee?

Decydować o tym musiałyby sądy. Tak jest także teraz, w wypadku organizacji szerzących faszyzm. To akurat dobre (IMHO) nie jest, ale jak zwykle Polacy nie nazywają (nie chcą/nie umieją) rzeczy po imieniu.

Po trzecie wreszcie: dobro Ojczyzny (jakby głupio to nie zabrzmiało) ważniejsze jest, niż dobro Pani Heni i jej synka - drobnego pijaczka lub jakiegoś związkowca (spieprzaj dziadu :)). I dlatego to państwo zobligowane jest do ustanawiania zakazu działania organizacjom lewackim.

Po czwarte: anarchia w RP nie istnieje (taka ideowa). Anarchia to przeca nie znaczek "A" i wąskie spodnie, ale nie uznawania "systemu". A na to nikt się w tym kraju nie poważy.
Pozdro.

A ja uważam, że dobro moje, Twoje i kolegi Zbycha jest ważniejsze - bo dobrem ojczyzny można wszystko usprawiedlivić (vide działalność Busha za oceanem)!!!

Antysemitex: podaj treść ustawy, bądź artykułu w konstytucji zabraniającej zrzeszania sie ludzi którzy nie faszyzują, "hitleryzują" i "stalinizują" i nie dążą do zbrojnego przewrotu w naszym kochanym kraju.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Otóż nie Kefasie, każdy wyrywa w swoją stronę. Ja chcę zasiłek, a pracuję na czarno, ktoś tam chce rentę, a oszukuje, inny kradnie czy bierze łapówki.
Ich dobro są zaspokojone, a co z tym Krajem?
Pani w szkole nie nauczyła dzieci szacunku (do pracy, do starszych, do flagi itp.) i patriotyzmu. Ojciec i matka to bardzo prości, pierwotni ludzie (jedzenie i papieroski to podstawa).
No więc co, zostawić to ot tak sobie?

Pozdro.

los naszej ojczyzny zalezy od nas, to my ja tworzymy, wiec raczej powinnismy dbac o jej dobro
co bedzie gdy nie bedzie Polski? a przeciez to jest nasz dom do ktorego zawsze sie wraca

Jak ładnie to ująłeś..... chwyta za serce. Może jakiś tomik poezji wydasz?

ładny chłopak to i ładnie mowic potrafi

Ty z Ptysiem to chyba kumple, zgadłem?:)

dobrze smieciom do roboty ich zagonic niech ulice zamiataja i odsniezaja w zime

jebac ptysia przeciez jestem w koalicji antyptysiowej

a smieci do obozow

Śmieci do kosza, harcerze do obozów.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org