Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
szczesliwa wiadomosć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
zobaczcie co sie stalo : http://elomza.pl/wiadomosci/news.php?id_news=5626 cos takiego to jak prezent na gwiazdke, wkoncu cos sie zaczyna dziac z tymi smieciami wklejam artykul jak by ktos nie chcial czyytana na tamtym serwisie – Urzędnicy pozbawiają nas domu – mówili byli już mieszkańcy squotu przy ulicy Częstochowskiej w Białymstoku. Do tej pory Federacja Anarchistyczna prowadziła tam również galerię i organizowała koncerty. Młodzi ludzie przeprowadzali także akcje społeczne, między innymi „Jedzenie zamiast bomb”, podczas której rozdawali posiłki najuboższym. Eksmisja użytkowników budynku odbywała się w dość dramatycznych warunkach. Budynek otaczała straż miejska. – Nikt nas nie uprzedził o eksmisji. Gdybyśmy wiedzieli, to zabarykadowalibyśmy się w środku – mówi Piotr W. z Federacji Anarchistycznej. Twierdzi on także, że strażnicy użyli wobec niego siły, kiedy nie chciał zabrać rzeczy z budynku. – Zostałem przewrócony, zostałem kopnięty w brzuch z tekstem „zaraz k... ze schodów polecisz”. Mam cały czerwony brzuch – mówi Piotr W. Straż miejsca wszystkiemu zaprzecza i zapewnia, że wobec nikogo nie zastosowała przemocy. – To jakieś kompletne bzdury. Niech ten chłopak pokaże, kto go uderzył – oburza się Stefan Sochański, komendant białostockiej straży miejskiej. – My nikogo nie eksmitujemy. Mamy tylko zabezpieczać teren, aby pracownicy wydziału mienia mogli spokojnie przejąć lokal. Lokal przy ulicy Częstochowskiej miesiąc temu powrócił do miasta. – Na razie chcemy przejąć lokal, a później zastanowimy się, co będziemy tam robić – mówi Tadeusz Arłukowicz, rzecznik prasowy prezydenta Białegostoku. Wczoraj osoby związane ze squotem musiały zabrać stamtąd wszystkie swoje rzeczy. Zapowiadają jednak, że nie poddadzą się tak łatwo i znajdą kolejny pusty lokal, aby tam prowadzić swoją działalność
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: szczesliwa wiadomosć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
To chyba nie możliwe, to nie pasuje do prezydenta Tura i jego pobożności !
|
|
i bardzo dobrze!!! jakim prawem federacja ANARCHISTYCZNA MOZE DZIALAC LEGALNIE w panstwie prawa!? squoty skupiaja wszelkiej masci lewactwo, brudasow, punkow, cpunow i wszystkich im podobnych a squot w bialymstoku byl najwiekszym squotem w Polsce! zaczyna sie czas IV Rzeczpospolitej! mam u siebie na komputerze film nagrany na jednym z wielu takich wspanialych koncertow w bialostockim squocie. widac tam doskonale co za mlodziez tam sie bawi, widac brud, widac narkomanie, widac pelno alkoholu. a wiec jesli tak ma wygladac wspaniala dzisiejsza mlodziez i takie ma miec upodobania to niezmiernie dziekuje Panu Turowi za ten czyn. koles z federacji anarchistycznej robi z siebie ofiare, a przeciez to jego organizacja jest tą od wszczynania burd, zadym, niszczeniem panstwa i bojkotujacymi kazde wybory. ci ze squotu ponad 2 lata temu napadli na kilku moich znajomych z Łomży bedacych w bialymstoku, a ci wspaniali squotowcy mieli ze soba kije bejsbolowe, gazy, lanuchy, kastety, kominiarki, jednak na cale szczescie pozniej policja ich zatrzymala bo nie wiadomo jak to mogloby sie skonczyc. ______________________________ A NA DRZEWACH ZAMIAST LIŚCI, BĘDĄ WISIEĆ ANARCHIŚCI!
|
|
Nie chcę nic mówić, ale trochę szacunu dla punków... "lewactwo, brudasow, punkow, cpunow i wszystkich im podobnych" ?! pomyśl, co mówisz.. NiemoralnieNormalna
|
|
NiemoralnieNormalna - no wlasnie LEPIEJ NIC NIE MOW! jakiego szacunku? nie powazna jestes! nie mieli, nie mają i miec nie bedą szacunku brudne scierwa nigdy u normalnej czesci spoleczenstwa! nikt ich nie lubil, nie lubi a czesc ich nie nawidzi! w Lomzy nie ma czegos takiego jak punx, wiele lat temu bylo co innego ale czasy sie zmienily i dzisiejszy punk to wzorowe dziecko mamusia i tatusia z dobrymi ocenami ze szkoly, ktorych jedynym buntem jest gdy nie zechca wyniesc smieci. w bialymstoku jest troche inaczej, ale jak to juz w wiekszych miastach, w naszym miescie bardzo fascynująco wygladaja dzieci po 1,60 w glanach do kolan, bluzie sex pistols, szelami spuszczonymi, lanuchem u spodzian, dlugimi wlosami i naszywkami na kostce : (A)narchia i pacyką, co raczej jedno z drugim koliduje. nie wypowiadaj sie dziecino na ten temat i nie rob se przykrosci na przyszlosc. to oczywiscie dla twego dobra
|
|
Tutaj zgodzę się z Pontifexem :) Akurat zakaz zrzeszania się w tego typu organizacjach "lewackich" służyłby dobru RP. Podobnie zresztą winno być z komunistami oraz (to już tylko moje zdanie) socjalistami. Może gdyby obowiązywałyby takie zakazy, nie głosowalibyście na Leppera czy PiS. Pozdro.
|
|
adamus..... ty liberał takie teksty? ....a kto miałby określać, czy organizacja jest lewacka, czy faszystowska, czy temu podobna..... znów by się rodziły kolejne komisje instytucje i kasa by szła w błoto..... ....a niech sobie istnieją organizacje, jakie tylko ludzie są w stanie sobie wyobrazić - oby ich istnienie nie krzywdziło innych....! _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
otóż to
|
|
Kefas, ale przeciez te ogragnizacje o ktorych tu mowa to wlasnie dzialaj przeciw RP wiec nie powinnismy sie zgadzac na ich isttnienie atym bardziej popieranie przez panstwo
|
|
Panowie, jam konserwatywny liberał, a nie "liberał" (czyt: anarchista, lewak). To po pierwsze. A po drugie: naród jaki jest, każdy widzi (Samabrona i LPR w sejmie), więc może skoro narodu wyedukować się nie da, to lepiej zabronić rozwojowi i powstawaniu grup szerzących zgubne idee? Decydować o tym musiałyby sądy. Tak jest także teraz, w wypadku organizacji szerzących faszyzm. To akurat dobre (IMHO) nie jest, ale jak zwykle Polacy nie nazywają (nie chcą/nie umieją) rzeczy po imieniu. Po trzecie wreszcie: dobro Ojczyzny (jakby głupio to nie zabrzmiało) ważniejsze jest, niż dobro Pani Heni i jej synka - drobnego pijaczka lub jakiegoś związkowca (spieprzaj dziadu :)). I dlatego to państwo zobligowane jest do ustanawiania zakazu działania organizacjom lewackim. Po czwarte: anarchia w RP nie istnieje (taka ideowa). Anarchia to przeca nie znaczek "A" i wąskie spodnie, ale nie uznawania "systemu". A na to nikt się w tym kraju nie poważy. Pozdro.
|
|
A ja uważam, że dobro moje, Twoje i kolegi Zbycha jest ważniejsze - bo dobrem ojczyzny można wszystko usprawiedlivić (vide działalność Busha za oceanem)!!! Antysemitex: podaj treść ustawy, bądź artykułu w konstytucji zabraniającej zrzeszania sie ludzi którzy nie faszyzują, "hitleryzują" i "stalinizują" i nie dążą do zbrojnego przewrotu w naszym kochanym kraju. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Otóż nie Kefasie, każdy wyrywa w swoją stronę. Ja chcę zasiłek, a pracuję na czarno, ktoś tam chce rentę, a oszukuje, inny kradnie czy bierze łapówki. Ich dobro są zaspokojone, a co z tym Krajem? Pani w szkole nie nauczyła dzieci szacunku (do pracy, do starszych, do flagi itp.) i patriotyzmu. Ojciec i matka to bardzo prości, pierwotni ludzie (jedzenie i papieroski to podstawa). No więc co, zostawić to ot tak sobie? Pozdro.
|
|
los naszej ojczyzny zalezy od nas, to my ja tworzymy, wiec raczej powinnismy dbac o jej dobro co bedzie gdy nie bedzie Polski? a przeciez to jest nasz dom do ktorego zawsze sie wraca
|
|
Jak ładnie to ująłeś..... chwyta za serce. Może jakiś tomik poezji wydasz?
|
|
ładny chłopak to i ładnie mowic potrafi
|
|
Ty z Ptysiem to chyba kumple, zgadłem?:)
|
|
dobrze smieciom do roboty ich zagonic niech ulice zamiataja i odsniezaja w zime
|
|
jebac ptysia przeciez jestem w koalicji antyptysiowej a smieci do obozow
|