Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Octavia 1.9 Tdi problem z paleniem.... |
posiadam skode octavie 1.9 tdi 90 KM 1999r . problem polega na tym ze jak rano ja odpalam to jest wszytsko w porzadku pali bez problemu, gorzej pozniej jak sie rozgrzeje kreci i po kilku sekundach dopiero zapala... wymienilem czujnik temperatury na nowy i jest dalej to samo... na odpietym czujniku pali dobrze... moze ktos wie w czym jest problem ??? kto i za ile moglby to zrobic kogo polecacie...??? pozdrawiam i z gory dziekuje...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Octavia 1.9 Tdi problem z paleniem.... |
zapewne wtryski,,, mam nr do takiego jednego gościa ale na forum nie wypada,,, tani i solidny też mam skode oktavie
|
|
To nie wtryski. W tych silnikach rozprogramowuje się mapa zapłonowa trzeba wgrać ją na nowo. W kupiskach to zrobią w zakładzie przeniesionym z Nowogrodzkiej.
|
|
Lub posadzona pompa wtryskowa pękła sprężuna od przyśpieszacza zapłonu, rozbity klin na kole zembatym paska rozżądu
|
|
A ja ich nie polecam! Jedż na ul.Sosnową ! Tanio , szybko , solidnie !!!
|
|
ile to moze kosztowac na sosnowej ? na nowogrodzkiej domyslam sie ze jest drogo... ! czytalem na forum ze mozna vagiem zwiekszyc dawke rozruchowa i to pomaga...! co wy na to ?
|
|
Podłączenie do vaga na Sosnowej to jakieś grosze w porównaniu z tymi na Nowogrodzkiej - czyli teraz w Kupiskach. Co do modyfikacji -nie wypowiadam się-mechanikiem nie jestem ;)
|
|
Zadna mapa się nie rozjeżdza, bo nie ma takiej możliwości. Pompa wtryskowa, a w szczególności jej nastawnik jest juz zuzyty. Możesz oddać pompę do regeneracji, lub pogrzebac w mapach. W drugim przypadku oczywiście auta nie naprawisz, tylko zaleczysz, ale bedzie jeździć jak trzeba.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |