czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Neozdrada?

Czy u was też Neostrada od wczoraj działa jakby chciała, a nie mogła?

Jeżeli tak to batalię dzwonienia na infolinię czas zacząć...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Neozdrada?

NeoZdrada ?

Nooooooooooooo...

Ktos cie powinien za te posty nie na temat wykastrowac.

mi sie tez jrbie jak cholera juz mnie to wkurza niedlugo zaczne dzwonic na infolinie!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kurde u mnie tak samo ledwo chodzi, dzwoniłem i gadajo że jak bedzie tak dłuższy okres to dopiero dzwonic -hamy

Zamiast miec 256 kb/s mam teraz 50-25 kb s

Czyli znowu padła centrala w Łomży...

Im więcej osób zadzwoni tym szybciej to naprawią... także dzwońcie ile wlezie, bo infolinia darmowa:

0 800 102 102

www.dsl.cz sprawdźcie swoje łoncze

U mnie tak samo jest!!!! Najgorzej było wczoraj wieczorem(piątek) jeju wkurza mnie po prostu konkretnie!!! Mam nadzieje, ze się poprawi!!!

Dzwoń i mów, że jest problem, samo narzekanie i nadzieja nic nie da.

To jest zwykłe skurwysyństwo, aż się scyzoryk sam w kieszeni otwiera! W poniedziałek idę zerwać umowę!

mój kolega ma 128 łacze a dziaa mu ponad 300

ptysiu bo teraz neostrada powiększyła osobom kture majo 128 do 256, a te 300 to tylko pisze naprawde jest 256

Jest fatalnie od piątku.

Neostrada mi tez zle chodzi od wczoraj. Ledwo sie strony otwieraja, o sciaganiu czegokolwiek nie ma mowy. Wlasnie mialem sie dobic na forum zeby watek zalozyc a tu prosze :) Ktos u gory b.dobrze poradzil-dzwoncie ile sie da (ja juz zadzownilem) i mowcie ze tak samo maja inni posiadacze neo z Lomzy. Beda wstawiac kit "ze tylko pan/pani dzowni z tego kierunkowego" ale potem rusza sie i zaczna cos robic. zawsze tak bylo. najgorzej nie zglaszac bo oni sami z siebie nic nie zrobia.
Ja mam 128 i czekam na upgrade do 256-moze to z tym zwiazana jest awaria? znaczy zaczeli masowo userow 128 naszego kierunkowego ciagnac do gory? W takich przypadkach pada im caly system, to juz regula.
Ostatnio taka wieksza awaria byla w okolicach sierpnia gdy przygotowywali sie do wprowadzenia predkosci 2 mbity/sek.

kamilo ale pokazuje mu transfer nawet 320

ptysiu i co z tego mi teraz pokazuje prawie 400 kb s

Dzownilem do nich dzisiaj na infolinie i mialem przyjemnosc rozmawiac z mlodych czlowiekiem, ale na poziomie (co sie rzadko zdarza :]

Otoz oficjalny powod, o ktorym wie TP SA jest taki:
"Odddzial obslugi technicznej w Łomży przeprowadza konserwacje lacza i niestety nie wie kiedy skonczy"
Na pytanie, czy te konserwacje nie sa zbyt czeste (ostatnia w sierpniu) padla odpowiedz:
"Niestety nie wiem nic na ten temat, ale slyszalem ze sa to dzialania wynikajace z problemow technicznych w centraliw Łomży" <no comments>

Zmoich pomiarow wynika, ze prace remontowe nalaczachw Lomzy trwaly lub trwaja:
piatek (14.10) od godziny ok.18:30 do 24:00
sobota (15.10) od godziny ok.09:30 do teraz

Dodam tylko, ze o takich naprawach uzytkownicy powinni byc uprzednio poinformowani oraz to, ze takie naprawy powinny odbywac sie w nocy.

(PS>naprawy remontowe w sierpniu mialy trwac zasadniczo od 23:00 do 04:00 nad ranem, ale przeciagnelo sie do 13:00 <nocomments>, jak widac teraz to cos powazniejszego :]

Ja terz dzwoniłem przetwilo u muwią że ''jest jakas awaria na kilku numerach kierunkowych w polsce, starają sie tą naprawic, ostatecznie problem rozwiąrze się w poniedziałek''

Nie wiem jak u was ale u mnie działa świetnie wszytko mi chodzi jak zawsze :P;p:P

ToMek25 napisał(a):

> Nie wiem jak u was ale u mnie działa świetnie wszytko mi chodzi
> jak zawsze :P;p:P
To sie chłopie ciesz :-)

oznajmiam uroczyscie, ze dniapasnkiego 15.10 anno domine 2005
o godzinie 19:14 czasu tutejszego :D
NEO znow dziala (widze wyrazne tendencje do przyspieszania ale tylko na stronach poki co ;)

Milego wieczoru internauci ;)

Bredzisz, dalej źle jest. ;P

Dopiero teraz zaczelo dobrze dzialac... ;)

Panie daj pan spokój ;D

U mnie też zaczęło dobrze chodzić tak przed 22:00. Teraz pytanie: skończyli grzebanie na dzisiaj i poszli spać czy problem usunęli na dobre? Jutro w dzień się okaże :)

ludzie wszyscy dzwoncie na infolinie i mowcie jak do jutra sie nie poprawi to podam was do sadu i po tkoniec rozmowy powiedzcie oszusci
bo to jest normalnie do dupy.dzwoncie i mowcie tez jakie macie lacaze a jakie powinno byc sprawdzajcie lacze na www.numion.com

haha fajnie wszyscy mówią...

każdy o neo mówi jak o Mc Donaldzie/Jeziorku..... a każdy tam chodzi :D

Latam, Skaczę i jeżdżę

tak se właśnie pomyślałem... ale fajnie z internetem muszą mieć japończyki,jak u nich tak wszystko zaawansowane!
...podstawowe łącze 2Mega za grosze i prawie nikt tego szajsu nie bierze bo każdy chce mieć ludzkie warunki! hehe
...i gdzie jest nasze - wobec tego - miejsce w szeregu? hehe
Pozdro!

Podpis (sygnaturka):

Amsterdamus: z tego co czytałem to w Japonii nie ma zmiłuj się (!) i każdy na dzień dobry dostaje światłowód i prędkości zaczynają się od 10Mbit :)

Latam, Skaczę i jeżdżę

tak :)

jedziemy do Japonii

Też miałem ślimaczące się łącze więc wysłałem e-maila (treść wraz z odpowiedzią - poniżej).
Po 5 dniach Neo odpaliła się z hasłem 384kb/s i praktycznie czasami do tej prędkości dochodzi. WIęc chwilowo nie narzekam.
//====================================//

Zapraszamy do kontaktu z bezpłatnym wsparciem technicznym 0 800 102 102.
Pozdrawiamy
Infolinia 0801321123
info@neostrada.pl
LD
----- Original Message -----
From: **m* neostrada
To: info@neostrada.pl
Sent: Sunday, September 04, 2005 11:29 AM

Subject: Neostrada do "bani"

Dzień dobry.

Teoretycznie proponujecie Państwo zwiększenie prędkości z opcji 128 na 256
i to na dodatek w jednej wersji samoczynnie a w drugiej na podstawie podpisania aneksu.
Jednym słowem mieszacie klientom w głowie przez niespójność i zagmatwanie oferty, ale może tak ma być?
Tymczasem realna prędkość spada do żałosnych wartości, gorszych niż w czasach pierwszych modemów
z opcją dial-up. Na dowód załączam screen_shoot.
Do tej pory działo się to sporadycznie, teraz jednak wygląda na to, że to Wasz nowy standard usługi.
Ponadto linki na stronach Wam się "sypią" i niewiele już działa. np.:
http://www.helpdesk.neostrada.pl/tpsa/run?n=faq_tekst&p1=19738
Request can not be processed.
http://neostrada.pl/tpsa/run?n=oferty
Request can not be processed.

rtsp://real-stream1.tpi.pl:80/tv-fly.rm
Error

Pozdrawiam (i jeśli nic się nie zmieni to prawdopodobnie wypowiem umowę)
**m*
//========//

com2

Wszystkie neostradowe oferty tpsa to ściema. Coraz szybsze modemy, a transfer jaki jest, każdy widzi.

To tak, jakbyście wstawiali sobie dziesięciometrową bramę na posesji, do której jest gruntowy dojazd o szerokości 1,5 m. Bez sensu.

W piątek wieczorem zakładałem lokatę przez półtorej godziny, bo bank ma limit czasu 5 min, a cudownej neostradzie nie udawało się odświeżyc strony w tym czasie. Do poczty nie dostałem się w ogóle.

Te deklaracje transferu w okienku to też ściema. Cyfra pokazuje szerokość waszej bramy, a nie ilość kilobitów, które faktycznie do niej docierają tepeesowymi drutami.

Romi

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org