poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Przekłucie uszu u dziecka

W jakim wieku Waszym zdaniem najlepiej przekłuc uszy małej dziewczynce?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Przekłucie uszu u dziecka

A po co chcesz dziecko kaleczyć ??
Dorośnie to sama zdecyduje czy chce przekłuć czy też nie .

napewno nie w pierwszym roku życia dziecka poniewż to boli i jest uciążliwe nawet przy przebieraniu gdy zachaczysz ubrankiem o ucho

ale myśle że tak 4 latka to ok dziecko jest starsze bardziej kontroluje siebie bo takie małe jeszcze może się okaleczyć

pozdrawiam:-)

jak samo zdecyduje... To, ze mamie sie podobaja kolczyki nie znaczy, ze ma je robic dziecku. Kiedy bedzie swiadome i samo podejmie taka decyzje to wtedy bedzie najlepszy czas.

niektóre mamy myślą że jak przekują uszy rocznemu dziecku albo wcześniej to są trendy bo córeczka nosi złoto od malutkiego ale niepomyślą jak je to może boleć

Boże, żeby decydować za dziecko O_o ...

........ rany boskie ....

..... pomijając ortografię ( KŁUCIE I KUCIE to dwa różne słowa )
to ja chyba jestem jakiś pop ...... ale nie rozumiem takiego problemu i dziwię się, że podobne brednie mogły się zrodzić w czyjejś dorosłej głowie ..

Pozostaję w zdziwieniu z rozdziawioną gębą .... jednocześnie pozdrawiając i życząc ... no właśnie - CZEGO ?

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

Ja przekułam u kosmetyczki swojej córce jak miała 8 miesiecy i jak narazie wszystko jest ok. Niech kazdy robi jak uważa.

na moje oko to tak w 16 roku zycia

Najlepiej przekluj malej uszka w ok.4 latkach,w 6 pepuszek a w 8 zawiez ja by jej wydziargali motylka na lopatce.Na silikon niech poczeka do 16.
Pomyslcie,co Rodzicielce strzeli na cory 18-ke.

nie przekłuwaj ,jak będzie już tak świadoma że jej się spodoba da ci znać na pewno :)bez przesady dzieci to tylko dzieci i bez kolczyków są śliczne:)

Autor: italiamo (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 28-07-11 22:21

Ja przekułam u kosmetyczki swojej córce jak miała 8 miesiecy i jak narazie wszystko jest ok.

Z dzieckiem może i wszystko ok, ale z jego mamą raczej nie bardzo.

Nie rozumiem Waszego oburzenia. Moja córeczka ma aktualnie 2 latka i zastanawiam sie w jakim wieku przekłuc jej uszy. Mi tez sie wydaje ze jak bedzie wieksza i sama bedzie chciala. Bylam ciekawa Waszego zdania a takie pierdolstwa jak niektorzy z Was pisza to zachowajcie dla siebie:)

Pierre_Dolain i siwysiwy takie gadki to sobie zachowaj dla swoich znajomych bo ja mam w d.pie czytac teksty takich idiotów!!!

Ja też mam córeczkę w wieku półtora roku, równiez myślę o przekłuciu jej uszów ale poczekam aż sama będzie tego chciała - to będzie dla niej wtedy największa frajda :)) Sama miałam przekłute w wieku 7 lat, ale to było przeżycie..pamiętam do dziś..aż skakałam z radości ze mogę nosić kolczyki tak jak moje koleżanki :D

hahaha
A na kiedy planujesz kolczyk u malej
na nosku lub w luku brwiowym?
Zapewne na rozpoczecie I klasy?

jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to wek stad bo mnie juz wkurzasz tymi chamskimi gadkami juz sie wypowiedziales co myslisz.

flexi

Piszesz na forum ogólnym, to i musisz umieć przeżyć i komentarze :-))
Jeśli myślisz, że wszyscy zaakceptują Twoją głupotę, to się zawiodłaś :-)

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

Wg mnie nie wczesniej niz 18 miesiac, ale chyba zdecydowalabym sie na pomiedzy 3 a 5 rokiem zycia dziecka.

A w którym miesiącu można zrobić dziecku dziarę na ramieniu? Ewentualnie tzw tramp-stamp, czyli tatuażyk tuż powyżej d..y w przypadku dziewczynek?

idioci hehe naprawde bedzie chciala to sobie zrobi sama nie bój sie

Kobieto z jakiej racji masz dzieciakowi uszy przekłuwac.? Niech sama zadecyduje za pare lub parenascie lat. Nie chciałbym miec dziecko z taką kobietą co ledwo dziecko sie urodzi a ta juz uszy chce przekłuwac. Moglas juz w brzuchu operacyjnie przekluc i dziare jej zrobic. Zeby byla sliczna i piekna jak bedzie sie rodzic.

Rodzice, badzcie rodzicami a nie hu* wie czym i kim dla dziecka...
Jest mi was żal. Czesc

...

poczytaj sobie np. na:
http://blog.benc.pl/kiedy-mozna-przekluc-dziecku-uszy/
pozdrawiam

ostrzezenie, nie daj strzelać z pistoletu do ucha dziecka.

http://www.youtube.com/watch?v=uDK49SrctTU

poczemu?robilam to wiele razy jak pracowalam w jubilerze

Moja żona miała przekłute uszy w wieku 3 lat! teraz sama kuje, ostatnio przekóła siostrzenicy 3,5lat! Małej nie bolało ZADOWOLONA!

:) :)

.... a taki kolczyk na mózgu ?
Nie u każdego chyba wykonalny ....

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org