Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Przekłucie uszu u dziecka |
W jakim wieku Waszym zdaniem najlepiej przekłuc uszy małej dziewczynce?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przekłucie uszu u dziecka |
A po co chcesz dziecko kaleczyć ?? Dorośnie to sama zdecyduje czy chce przekłuć czy też nie .
|
|
napewno nie w pierwszym roku życia dziecka poniewż to boli i jest uciążliwe nawet przy przebieraniu gdy zachaczysz ubrankiem o ucho ale myśle że tak 4 latka to ok dziecko jest starsze bardziej kontroluje siebie bo takie małe jeszcze może się okaleczyć pozdrawiam:-)
|
|
jak samo zdecyduje... To, ze mamie sie podobaja kolczyki nie znaczy, ze ma je robic dziecku. Kiedy bedzie swiadome i samo podejmie taka decyzje to wtedy bedzie najlepszy czas.
|
|
niektóre mamy myślą że jak przekują uszy rocznemu dziecku albo wcześniej to są trendy bo córeczka nosi złoto od malutkiego ale niepomyślą jak je to może boleć
|
|
Boże, żeby decydować za dziecko O_o ...
|
|
........ rany boskie .... ..... pomijając ortografię ( KŁUCIE I KUCIE to dwa różne słowa ) to ja chyba jestem jakiś pop ...... ale nie rozumiem takiego problemu i dziwię się, że podobne brednie mogły się zrodzić w czyjejś dorosłej głowie .. Pozostaję w zdziwieniu z rozdziawioną gębą .... jednocześnie pozdrawiając i życząc ... no właśnie - CZEGO ? Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
Ja przekułam u kosmetyczki swojej córce jak miała 8 miesiecy i jak narazie wszystko jest ok. Niech kazdy robi jak uważa.
|
|
|
Najlepiej przekluj malej uszka w ok.4 latkach,w 6 pepuszek a w 8 zawiez ja by jej wydziargali motylka na lopatce.Na silikon niech poczeka do 16. Pomyslcie,co Rodzicielce strzeli na cory 18-ke.
|
|
nie przekłuwaj ,jak będzie już tak świadoma że jej się spodoba da ci znać na pewno :)bez przesady dzieci to tylko dzieci i bez kolczyków są śliczne:)
|
|
Autor: italiamo (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 28-07-11 22:21 Ja przekułam u kosmetyczki swojej córce jak miała 8 miesiecy i jak narazie wszystko jest ok. Z dzieckiem może i wszystko ok, ale z jego mamą raczej nie bardzo.
|
|
Nie rozumiem Waszego oburzenia. Moja córeczka ma aktualnie 2 latka i zastanawiam sie w jakim wieku przekłuc jej uszy. Mi tez sie wydaje ze jak bedzie wieksza i sama bedzie chciala. Bylam ciekawa Waszego zdania a takie pierdolstwa jak niektorzy z Was pisza to zachowajcie dla siebie:)
|
|
Pierre_Dolain i siwysiwy takie gadki to sobie zachowaj dla swoich znajomych bo ja mam w d.pie czytac teksty takich idiotów!!!
|
|
Ja też mam córeczkę w wieku półtora roku, równiez myślę o przekłuciu jej uszów ale poczekam aż sama będzie tego chciała - to będzie dla niej wtedy największa frajda :)) Sama miałam przekłute w wieku 7 lat, ale to było przeżycie..pamiętam do dziś..aż skakałam z radości ze mogę nosić kolczyki tak jak moje koleżanki :D
|
|
hahaha A na kiedy planujesz kolczyk u malej na nosku lub w luku brwiowym? Zapewne na rozpoczecie I klasy?
|
|
jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to wek stad bo mnie juz wkurzasz tymi chamskimi gadkami juz sie wypowiedziales co myslisz.
|
|
flexi Piszesz na forum ogólnym, to i musisz umieć przeżyć i komentarze :-)) Jeśli myślisz, że wszyscy zaakceptują Twoją głupotę, to się zawiodłaś :-) Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
Wg mnie nie wczesniej niz 18 miesiac, ale chyba zdecydowalabym sie na pomiedzy 3 a 5 rokiem zycia dziecka.
|
|
A w którym miesiącu można zrobić dziecku dziarę na ramieniu? Ewentualnie tzw tramp-stamp, czyli tatuażyk tuż powyżej d..y w przypadku dziewczynek?
|
|
idioci hehe naprawde bedzie chciala to sobie zrobi sama nie bój sie
|
|
Kobieto z jakiej racji masz dzieciakowi uszy przekłuwac.? Niech sama zadecyduje za pare lub parenascie lat. Nie chciałbym miec dziecko z taką kobietą co ledwo dziecko sie urodzi a ta juz uszy chce przekłuwac. Moglas juz w brzuchu operacyjnie przekluc i dziare jej zrobic. Zeby byla sliczna i piekna jak bedzie sie rodzic. Rodzice, badzcie rodzicami a nie hu* wie czym i kim dla dziecka... Jest mi was żal. Czesc ...
|
|
poczytaj sobie np. na: http://blog.benc.pl/kiedy-mozna-przekluc-dziecku-uszy/ pozdrawiam
|
|
ostrzezenie, nie daj strzelać z pistoletu do ucha dziecka. http://www.youtube.com/watch?v=uDK49SrctTU
|
|
poczemu?robilam to wiele razy jak pracowalam w jubilerze
|
|
Moja żona miała przekłute uszy w wieku 3 lat! teraz sama kuje, ostatnio przekóła siostrzenicy 3,5lat! Małej nie bolało ZADOWOLONA! :) :)
|
|
.... a taki kolczyk na mózgu ? Nie u każdego chyba wykonalny .... Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |