Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PWSIiP |
Witam! Wybiera się ktoś może do PWSIiP w Łomży? Chodzi dokładnie o kierunek pielęgniarstwi stacjonarne 2011/2012. Zaraszam na forum
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PWSIiP |
Hejka ja również wybieram sie na pielęgniarstwo na pwsip w tym roku;)
|
|
oo no wkońcu ktoś się pojawił;) wiesz może coś więcej o tej szkole i kierunku? bardzo ciężko jest?
|
|
Wiesz co no wlaśnie ja sama próbuje sie czegoś dowiedzieć ;) szukalam ale nic nie mogę znależć na ten temat ciekawa jestem jaki jest w tym roku próg punktowy?
|
|
Kierunek sobie chwalą sa dobrzy wykladowcy z bialego przyjezdzaja z umb;)
|
|
No właśnie chwalą bo pewnie próg jest wysoki.. A ja nie wiem czy nie ośmieszę się jeśli tam pójdę;/
|
|
I jeszcze do tego nie jestem z Łomży;(
|
|
Ale papiery już złozylaś ?
|
|
A maturka jak poszła?;) zawsze warto spróbować niż potem żałować;)
|
|
Spokojnie dostaniecie się tam nigdy niema tylu chętnych ile jest miejsc tylko co poźniej z pracą.
|
|
trzeba najpierw zarejestrować się na stronie szkoły i opłacić wpisowe do 27 lipca. A dopiero po 27 będzie dokonywana rekrutacja, no i wtedy składa się papiery. Wiem, bo dzwoniłam do tej szkoly.
|
|
Matura tak sobie, ale nie zdawałam biologi ani chemi bo nawet nie myslałam o takich studiach
|
|
A ty złożyłaś papiery?
|
|
No wlasnie ja juz sie zarejestrowalam, ale czy bez biologi przyjmą? ja czytalam w rekrutacji że na pielęgniarstwo trzeba biologie + język obcy.
|
|
Do Joana ty też studiujesz na PWSIP?;)
|
|
a masz maturę z biologi??
|
|
Ja skończyłam pielęgniarstwo w PWSIiP. Jeśli chcesz tam iść to dobrze się zastanów. Musisz być silna przede wszystkim psychicznie, gdyż ciągle masz do czynienia z ludźmi ciężko chorymi i cierpiącymi. Jeśli chcesz być dobrą pielęgniarką musisz być, dobra i serdeczna dla ludzi, którzy niekiedy są nieprzyjemni w stosunku do Ciebie i w wykonywaną pracę wkładać całe serce. A jeśli chodzi o naukę, nie ma się co oszukiwać- jest ciężko. W końcu to kierunek medyczny. No i najgorsze jest to, że w Łomży i okolicach, znalezienie pracy w zawodzie jest prawie znikome.
|
|
nie no z takim nastawieniem to nie ma co iść;(
|
|
Tak ja mam maturę z biologii.
|
|
a w tym roku zdawałaś?
|
|
Nie wolno sie poddawać jeśli wiesz co chcesz robić w życiu ja jestem zdecydowana juz w 100%. Do alutka dawno skończyłas pielęgniarstwo
|
|
Zawsze możecie iść spróbować. Może wam się spodoba. Ja tylko mówię jak jest. Mi się osobiście podobało bardzo, ale po studiach zaczął mi dokuczać fakt, że pracy dla pielęgniarek w Łomży nie ma. A dostać to dostaniecie się na pewno.
|
|
No tak jestem tegoroczną maturzystką;)
|
|
A ja akurat o pracę się nie martwię tylko o to czy sobie poradzę
|
|
Z pracą w łomzy to wiadomo jak jest .... ale jak się juz ma zawód w ręku to można pomyśleć nawet o wyjeżdzie za granicę lub do innego wiekszego miasta tam zawsze znajdzie się praca. W dodatku to zawód pielęgniarki a wiadomo słuzby zdrowia brak.
|
|
do miśka19- z Łomży jesteś?
|
|
Tak;)
|
|
A Ty mieszkasz daleko od łomży?
|
|
pewnie 35km;( musiałabym zamieszkać gdzieś...
|
|
to na co jesteś zdecydowana w 100%?
|
|
że ide napewno na pielęgniarstwo;)
|
|
aha;) a jak matura?
|
|
Nie jest najgorzej;)ale mogloyć lepiej;)ale to tak zawsze;)
|
|
No tak. Ale chyba nie obawiasz się że może być ciężko?
|
|
Liczę się z tym że będzie ciężko bo to medycynaale myśleże dam radę;)
|
|
Siema, tak czytam wasz pościk i moge pwoiedzieć, że medyczne kierunki sa nawet cieżkie, ale przy odrobinie nauki i samozaparcia i chęci poradzicie sobie, co do kolezanki która martwi się o noclegi... masz na PWSIiP akademik zwany domem studenta koszt nie jest wielki,a zawsze to wśród studentów mieszkasz;))
|
|
wiem wiem że jest dom studenta.. Jednak myślę że nie chciałabym tam mieszkać. Wolałabym coś wynając ze względu na to, że miałabym większy spokój. Tym bardziej że pokoje są trzy-osobowe;/
|
|
Witam, ja prawdopodobnie także będę studiowac pielęgniarstwo na PWSiP jeśli nie dostane się na Uniwersytet Medyczny w Białymstoku. Miło, ze choć kilka osób będzie, powiedzmy znajomycj jak się tam pójdzie, mam nadzieję, że będę mogła na Was liczyc, gduz nikt z moich znajomych niestety nie wybiera sie tam do szkoly, a ja boje sie, ze tego nie ogarne. ehh
|
|
No wlaśnie fajnie że będzie nas więcej;) Też staram sie na UMB;) ale nie wiemjak to będzie;)
|
|
hmm, nie tu to tam;) ejj, a nie wiecie czy mozna zrobic taki manewr, ze jesli sie na medyka w pierwszej turze nie dostane i zaniose papiery na PSWiP, to jakbym sie drugiej turze dostala, to moge zabrac papiery z Łomży i do Białego je zawieźć? miśka19- zdawalas biologię, czy chemie? jak wyglada to u Ciebie procentowo? powyżej 50?
|
|
Hej do zaczarowana jestem można tak zrobić z tym nie bedzie zadnego problemu ;) wszystko zalezy od ciebie ;) ja zdawalam biologie i mam ponad 50% a ty?:)
|
|
Zaczarowana jesteś z Łomży?
|
|
Z Kolna jestem. No ja też ponad, a dokłądnie 64%, wiec szczerze watpie, ze na Medyka mnie przyjma, tam ogólnie na fizjoterapie chciałam, a ze w Łomży nie ma to ostatecznie na pilęgniarswto. ehh.
|
|
Ja wcale nie zdawałam ani chemi ani biologii to nawet w łomży nie mam szans
|
|
hmm. a na WSA patrzylas czy trzeba miec biologie albo chemie?
|
|
dzwoniłam nie trzeba
|
|
ja na WSA tez sie zarejstrowalam, tak sie wlasnie zastanawaim ktora szkola by byla lepsza PWSIiP czy WSA. Chociaz jeszcze mam nadzieje, ze moze na medyka mnie przyjma, hee
|
|
Myślę że na PWSIiP jet ciężej, więcej zajęć i wógole. Ale ta szkoła jest bezpłatna
|
|
obie są bezpłatne z tego co mi wiadomo.
|
|
a nie, jednak się pomyliłam.
|
|
JESTEM ZACZAROWANA nie polecam Tobie tej szkoły WSA! ;-) Ta szkoła niczego Ciebie nie nauczy! ! Odradzam wszystkim tą szkołę kto chce iść na pielęgniarstwo ;-) Po drugie wpisowe jest koszmarnie drogie! aż 500zł! A rok 4.200 u nich kosztuję ;-) To śmiech ,a nie szkoła! :-) Lepiej PWSIP ,a nie będziesz żałować ;-) Ania
|
|
Znam osobę która jest po zaocznych studiach pielęgniarskich właśnie na WSA, pracuje w szpitalu na izmie przyjęć i zarabia 2500zł. Uważam że to bardzo dobrze
|
|
Może trochę nie na temat, ale chciałabym się dowiedzieć, czy wybiera się ktoś od tego roku do PWSiP na kierunek filologia angielska z technologią informacyjną.
|
|
ja myslalam o filologii ale cos mi sie wydaje, ze matma by sie tam przydala i angol rozszerzony, a jednak z tego drugiego zrezygnowalam. wiec nie mam szans.
|
|
wodatruskawkowa jesteś bardzo bystra imie przyjęć Łomżyńskie studia napewno skończysz.
|
|
angielski może być podstawowy i tylko ocena z angola jest brana pod uwagę;) ja już się zarejestrowałam tam
|
|
Noo nie wiem...
|
|
do aniuskimoje- nie wiem z kąd masz takie info ale to istne głupoty wpisowe kosztuje 80 zł a nie 500 hehe ja w tym roku skończyłam licencjat z pielęgniarstwa i jestem bardzo zadowolona ale muszę wam powiedzieć że nie było łatwo... jest bardzo dużo praktyk wakacyjnych na pierwszym roku jest 80h na drugim coś koło 500 h i na trzecim 500 h i do tego dochodzą jeszcze praktyki szkolne no i zajęcia....na pierwszym roku najgorsze są anatomia (masakra) i farmakologia (bardzo dużo nauki) ale kierunek jest super z tym że to trzeba lubić i idąc na to trzeba mieć powołanie bo jak wybiera się ten kierunek tak o przypadkiem to nie ma sensu... ja wybieram się na magisterkę w tym roku i gdyby cofnąć czas wybrała bym ten kierunek ponownie:)
|
|
Do Aga128: czyli skończyłaś WSA?
|
|
nie, skończyłam PWSIiP
|
|
hmm, kelly21, a nie wiesz jak tam matme wypadaloby miec zdana? bo angielski to smiem twierdzic, ze mi super poszedl, ale matma tak raczej srednio.
|
|
Tam biorą wszystkich jak leci napewno się dostaniesz jest 60 miejsc a jeszcze nigdy nie było tylu chętnych.
|
|
to fajnie, tylko potem ile odpada?
|
|
ehh, jakoś to będzie, na razie muszę mieć nadzieję, że na medyk mnie przyjmą. ;)
|
|
A jeśli chodzi o praktyki to szkoła tym się zajmuje?
|
|
do zaczarowana jestem na umb wybierasz sie na fizjoterapie?
|
|
tak, tylko nie wiem czy mnie przyjma, jesli nie, to na PWSIiP na pielęgniarstwo.
|
|
myślę że na fizjo to powinni przyjąć;)
|
|
stokroteczka123 z wynikiem 64% na podstawie? ;)
|
|
zaczarowana, matma nie jest brana pod uwagę jeśli chodzi o nabór. Pytałam się w szkole
|
|
http://www.pwsip.edu.pl/ish/images/pliki/plany_studiow/ISH_Filologia_plany_stud_niestacjonarne.pdf
|
|
No właśnie Aga128.. co Ty możesz wiedzieć o tej szkolę ,jeżeli się tam nie uczyłaś? kilka lat temu wpisowe w WSA kosztowało 500zł, już dawno się tam nie kształcę jako Pielęgniarka.. Teraz jak widać się pozmieniało cenowo : -) ,ale to wciąż taka sama szkoła z chorymi wykładowcami ;-) Przez 2 lata w ogóle nawet nie było tego kierunku ,bo za mała liczba studentek ;-) Każdy kto mądry w łomży idzie na PWSIP i to właśnie szkołę Pielęgniarską kończy;-) Pozdrawiam wszystkich ;-) Ania
|
|
A wiem ,dlatego że trzeba było się przemęczyć z tą szkołą aż 3 lata :-) ,więc informacje nie są z nieba ,a z przeżycia AGA :-) Ania
|
|
Może i mała pomyłka ; -) może nie 500zł ,a 400zł wpisowego ; -) ale pamiętam że to nie było 80zł :-) Ania
|
|
stokroteczka123 z wynikiem 64% na podstawie? ;)
|
|
A czemu nie trzeba być dobrej myśli;))
|
|
matura z bioli nie poszła najlepiej wiec zawsze jakies szanse są;))
|
|
hmm, nie wiecie może jakie dokumenty trzeba na PWSIiP mieć, badania lekarskie, jakie zdjecia itp?
|
|
trzeba miec badania lekarskie 3 zdjecia takie jak do dowodu świadectwo maturalne i chyba jeszcze swiadectwo ukonczenia liceum
|
|
aha i jeszcze kserokopie dowodu osobistego;)
|
|
dziękuję za informację;))
|
|
mam pytanie, jeśli zaświadczenie lekarskie miałabym wystawione na Uniwersytet Medyczny i jeśli bym się tam nie dostała, mogłabym je dołączyć do papierów na PWSIiP, przyjęliby mi je? Nie uśmiecha mi się płacić za dwa zaświdczenia.
|
|
do każdej szkoły jest inaczej chyba mi na umb wystawila w szpotalu sama a w pwsip dostalam takie zaswiadczenie odrazu do wypełnienia;)
|
|
Witam, a jak z innymi kierunkami w PWSiIP? wybiera się ktoś? _________________________________________________________ :) :) :) :) :) :) __________________________________________________________
|
|
he jakie Wy macie durne pytania. Wchodzicie na stronę PWSIiP i tam wszystko jest napisane, co jak po kolei i jakie dokumenty trzeba złożyć. A co do innych kierunków, to ja się wybieram na informatykę ;)
|
|
Tysiaka w tym roku znowu rzucają ;)
|
|
:D a może ktoś jest zainteresowany administracją? :) _________________________________________________________ :) :) :) :) :) :) __________________________________________________________
|
|
no i wszystko jasne;) PWSIiP witaj;)) jesli sie dostane ofc;) Żegnaj medyku i Twoje głupie rozumowanie:D Witam przyszłe pielęgniarki:D
|
|
Ja też sie nie dostałam;) czekamy na PWSIiP ;) I również witam przyszła pielęgniarkę;))
|
|
ja wybieram się na filologię:)
|
|
mam nadzieje, ze chociaz tu mnie przyjma;D
|
|
Napewno bedzie odbrze;))
|
|
Już wpłaciłyście opłatę rekrutacyną?
|
|
ja już wczesniej jak tylko sie zarejestrowalam;) a ty?
|
|
Ja jeszcze nie, bo cały czas się zastanawiam czy iść. Ale jutro opłacę chyba...
|
|
Ja jestem zainteresowana administracją :))
|
|
hmm, ja może jutro opłacę;)
|
|
tak sobie czytam i widzę, że jest kłótnia, że wpisowe to 500 czy 80. Tylko jakoś piszący nie zauważają, że o innych szkołach mówią :) Oczywiście PWSiP powinien być szkołą 1 wyboru nad WSA, bo darmowa i jako państwowa ma dużo wyższy budżet w przeliczeniu na studenta niż prywatna, co daje też szanse na lepszych nauczycieli. Poza tym teraz niż demograficzny nadchodzi i w prywatne mogą mięć problem ze zbyt małą ilością studentów. Co do zawodu pielęgniarki to właśnie jak napisano dla ludzi, którym taka praca odpowiada i są gotowi wyjechać z Łomży. Poza tym znając dobrze angielski, niemiecki czy szwedzki (ostatnia opcja trochę abstrakcyjna bo pewnie tego nawet w Łomży nie uczą), zawód pielęgniarki pozwala znaleźć pracę w zawodzie we wspomnianych krajach i być w lepszej sytuacji od polaków pracujących za granicą na taśmie, w restauracjach czy w polu. Dlatego jak ktoś chce iść na anglistykę to niech się zastanowi czy to ma sens. Idąc na anglistykę z jako taką znajomością języka co się zyska po studiach? Większą znajomość języka, gramatyki i literatury angielskiej. Ale czy warto? Nie lepiej podszkolić angielski na kursach, a zająć się studiowaniem czegoś sensownego jak chociaż wspomniane pielęgniarstwo? Anglistyka dobra tylko dla nauczycieli angielskiego.
|
|
A ja właśnie idę po to by być nauczycielem. Oprócz tego jestem farmaceutką i kierunków medycznych mam powyżej uszu.
|
|
Ale rynek pracy potrzebuje farmaceutow... Juz nie wspominajac o koncernach farmaceutyczno - kosmetycznych :) A jak znasz j. angielski, to i niezle sumy proponuja :P
|
|
Pracuję jako farmaceuta;) ale to nie przeszkadza mi w kontynuacji nauki.
|
|
hmm, pytanie mam. nie mogę wrzucic fotki do internetowej rekrutacji. wymiary i format jest git, wiec nie wiem ocb. I NEED HELP;))
|
|
tzn nie mam pytania, potrzbuję pomocy:D heh, źle się wyraziłam;p
|
|
czesc dziewczyny ja tez startuje w rekrutacji co do ZDJECIA prosilam fotografa o pomoc zmienil mi format i ladnie sie wgralo
|
|
przyszle pielegniarki wszystkie z okolic lomzy? bo ja mam dosc daleko...
|
|
ja nie jestem z Łomży, Kolno, czyli ponad 30 km;) hmm. tzn w jakim sensie format zmienił?;)
|
|
probowalam sama zmienic rozmiar zdj ale nawet jak byl on prawidlowy to mi nie wysylalo zanioslam do fotografa ktory je robil powiedzial ze przeformatuje i nagra jeszcze raz co dokladnie zrobil nie wiem... komu dobrze ja mam ponad 70km..
|
|
ja też robiłam u fotografa i wszytsko idealnie sie wgrało;) fotograf zrobił mi w rozmiarze 300x375;) i powinno byc ok;)
|
|
myślicie że sie dostaniemy? nie wiem czy mieszkania szukac:D
|
|
Napewno ;) trzeba być dobrej myśli;)
|
|
tzreba miec nadzieję;) hmm, więc i ja muszę do fotografa się przejśc. ;p 70 km, troche duzo;) mysle, ze mozesz szukac ;p jesli dobrze pojdzie to i ja moze mieszkania bede szukac, ale jeszcze nie wiem;)
|
|
też mam zamiar mieszkania szukać a właściwie pokoju...
|
|
dziewczyny jakoś damy rade. pytalam o badania bo tez zrobilam na UMB ale trzeba nowe zaswiadczenie od lekarza
|
|
jakoś damy radę;)
|
|
hmm, nie wiecie kiedy wyniki? 27 lipca? tak rozkminiam;)
|
|
kiedy nie złożycie papierów to sie dostaniecie do tej szkoly :) nie ma sie czego obawiac :)
|
|
hee, mam nadzieję;p;d
|
|
wyniki chyba 28?;)
|
|
ehh, mogłyby już być.
|
|
bez nerwów, trzeba być dobrej myśli :) a póki co cieszmy się wakacjami, chociaż te nie zachwycają pogodą.. _________________________________________________________ :) :) :) :) :) :) __________________________________________________________
|
|
Własnie pogoda w te wakacje to jakos nie dopisuje zabardzo.....;)
|
|
wręcz jest okrutna... ehhh. deszczu wypierdalaj.! :D
|
|
tak sobie "rozkminiacie", kiedy są wyniki, a nie łaska wejść na stronę główną uczelni, tam wszystko jest napisane !! to naprawdę nie boli ;) pozdrawiam :) P.S. a co do pogody to się zgadzam :) okrutna !!!
|
|
Wiecie może w jaki sposób ma być podane kto się dostał do szkoły?
|
|
to bedzie na Twoim koncie na ktorym sie rejestrowalas;)
|
|
Aha ale dziś czy jutro?
|
|
jutro;)
|
|
oo;( myślałam że dziś
|
|
jak dla mnie to już mogliby podać bo te czekanie....;;)
|
|
Myślę że nie masz czym się przejmować. Napewno Cię przyjmą
|
|
Ty też się nie denerwuj będzie dobrze;)
|
|
ja akurat mam czym
|
|
Czym? będę trzymać kciuki;)
|
|
po pierwsze nie mam matury z biologii i więcej już nic nie muszę pisać;/
|
|
ehh, zapewne będzie wielu chętnych i się nie dostanę ;]
|
|
Kurcze ta biola... bo tam jest w rekrutacji brana pod uwage:( Ales pokojnie napewno sie dostaniemy;)
|
|
Dziewczyny nie matwcie się jutro już będzie po strachu;)
|
|
Wy to napewno się dostaniecie. Jeśli próbowałyście na UMB to tu na 100%
|
|
hahah, no właśnie dlatego jeszcze bardziej się boje, tam była porażka to i tu pewnie będzie jak poprzychodza z rozszerzeniami czy cos. wcale cudownie tej bioli nie zdałam... ehhh. no jutro bedzie po strachu albo płacz, albo śmiech.
|
|
Ale jaki jest tam poziom??!! dużo wyższy niż tu.
|
|
no tak, ale jeśli tu przyjdą osoby z rozszerzeniami z biologii to bedzie to samo co na medyka. ehhh
|
|
Ale o to chodzi, że tu nie ma tak wiele chętnych
|
|
a mi się właśnie wydaje, że chętnycj to tu wielu jest.
|
|
no wlasnie na umb to naprawde byla porażka.....nie spodziewalam sie takiego czegoś :( alejeszcze tylko jeden dzień i już wszytskiego się dowiemy;) bedzie pozytywnie napewno;)
|
|
Ja też słyszalam że trochę chętnych jest... a malo miejsc
|
|
To wy się załapiecie, bo ja nie mam szans
|
|
miśka19, a na medyka na jakie kierunek składałaś, też pielęgniarstwo?
|
|
Nom też na pielęgniarstwo;)
|
|
aha, a jak wam angielski poszedł? bo też był brany pod uwagę przy rekrutacji.
|
|
Mi poszedł b. dobrze jestem zadowolona 85% a jak Tobie??
|
|
95%, ale w sumie ja miałam na poziomie rozszerzonym w szkole, więc gdyby mi gorzej poszło to bym się chyba załamała. Żałuję, że rozszerzenia na maturze nie zdawałam. Na filologię bym wtedy poszła. Ale e tam.
|
|
Aha no to ładnie ;) to z takim wynikiem to napewno sie tutaj dostaniesz;)
|
|
obydwie nie macie sie czego bac:)
|
|
Heh jutro się okaże;)
|
|
no angielski dobrze mi poszedł, jeszcze, zeby taki z biologii był. ehhh jakoś to będzie;p jutro się okaze;) jak już się okaże, ze sie dostałyśmy (śmiech), to trzeba będzie się umówić na spotkanie zapoznawcze;) zawsze raźniej będzie znając się niż później się motać;p
|
|
nom fajnie by było...;/
|
|
Pewnie;) że trzeba się będzie spotakać jestem jak najbardziej za;)
|
|
na razie trzeba poczekać na wyniki;)
|
|
Nom ale naszczeście to już jutro ;))!
|
|
noom, ale już nie mogę się doczekać...
|
|
ja tak samo.... ciekawe czy podadza wyniki z rana czy popoludniu? bo te czekanie to juz naprawde....sen z powiek spędza;)
|
|
no wlasnie, ale pewnie po poludniue, zeby tylko ludzi zdenerwowac.
|
|
hee nie denerwujcie się tak...
|
|
To w takim razie czekamy;)
|
|
czekamy;) kto z was będzie wybierał się na stancje? bo ja chyba tak, niby Kolno blisko ale nie bedzie mi sie chcialo dojezdzac;)
|
|
Ja;) Jeśli cudem bym się dostała
|
|
hmm, a masz już coś upatrzone?
|
|
Nie nie, nic narazie nie szukałam. Poprostu nie ma to sensu
|
|
w sumie racja, na razie wyników nie ma. Jak coś jestem chętna, żeby z kimś razem iść na stancję;) zawsze raźniej, taniej i wgl jakoś tak;)
|
|
Jasne że tak
|
|
jejku, czemu jeszcze wyników nie ma... ;/ ehhh
|
|
Oo ty tez z niecierpliwieniem czekasz
|
|
nooo, myślałąm, że może już po północy czy coś będą, ale nie było, teraz nadal czekam. ehhhhh
|
|
hee.. Oby wogole dzis to podali
|
|
Ja też czekam na te wyniki ale pewnie dopiero beda popoludniu;/
|
|
pewnie tak, ehh, trzeba czekać;)
|
|
Czekałyśmy tyle to i dzisiaj damy radę;)
|
|
właśnie;)
|
|
wyniki bd dopiero o 15;)
|
|
ehh i co ja mam do tej pory chodzić jak na szpilkach? ;o jestem zniesmaczona; p
|
|
dzwoniłaś do szkoły?
|
|
Nie nie dzwoniłam ale czytalam na stronie tam gdzie kalendarium rekrutacji i tam jest napisane że wyniki o 15 ;) To narazie nie ma się co stresować;)
|
|
28.07.2011r godz. 15:00 – udostępnienie informacji o kwalifikacji na studia w systemie rekrutacji elektronicznej źródło: http://www.pwsip.edu.pl/kandydaci/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=8&Itemid=23
|
|
widziałam to, ale i tak miałam nadzieję, że szybciej będą wyniki;p
|
|
też miałam taką nadzieję, dlatego dzwoniłam do szkoły, ale powiedzieli mi tylko że wyniki będą dziś na kontach..;/
|
|
widze ze nie tylko ja w nerwch... orientujecie sie jak cos gdzie najlepiej szukac mieszkania? ja nie znam lomzy nic a nic;D
|
|
Dziewczyny i jak????!! ja zakwalifikowana. 3mam za was kciuki!
|
|
najlepiej oczywiście będzie dla Ciebie znaleźć mieszkanie jak najbliżej szkoły :) osobiście (proszę na mnie nie naskakiwać, to tylko moje zdanie) odradzam ulice Dmowskiego, Polową, 3go maja, Rządową, Dworną.. ogólnie okolice miasta, tam nie jest bezpiecznie, szczególnie wieczorami. Polecam osiedle Południe :) _________________________________________________________ :) :) :) :) :) :) __________________________________________________________
|
|
krucha.. juz są wyniki?? ja sie boję sprawdzić.. _________________________________________________________ :) :) :) :) :) :) __________________________________________________________
|
|
Aaaaaaaaa ja też;))
|
|
a u mnie pokazuje się jeszcze, że "oczekuje" ;/ _________________________________________________________ :) :) :) :) :) :) __________________________________________________________
|
|
są są:) jutro mykam po skierowanie na badania.. moze sie nie zgubie:D
|
|
czyli teraz trzeba składac papiery?? a skierowanie ze szkoły?
|
|
tak pytalam to nie wysylaja niestety..
|
|
I do 16 tylko można??
|
|
do 5 jak sie nie myle.. od 8do 16
|
|
Tak pisze, więc musi tak być.
|
|
jak zagine w akcji to jedno miejsce sie zwolni:D
|
|
a u mnie dalej oczekuje!! wrrr :/ _________________________________________________________ :) :) :) :) :) :) __________________________________________________________
|
|
Teraz możemy zacząć szukać mieszkania..;)
|
|
ehh, chyba strona jest przeciążona, bo nie mogę wejść. i nie wiem. kuuurwa no.
|
|
no i jednak się dostałam;)
|
|
tak jak wcześniej pisałam, jestem chętna dzielić z kimś stancję. jeśli ktoś chętny, niech pisze na gg. 10176964.
|
|
i ja też już nie mogę się wbić ;/ _________________________________________________________ :) :) :) :) :) :) __________________________________________________________
|
|
musisz próbować, w końcu wejdziesz.
|
|
Czy jak jestem zakwalifikowana to na 100% jestem już studentko po złozeniu dokumentów czy mogą mnie nie przyjąć
|
|
juz na 100 %.
|
|
a no to super:) dzięki;)
|
|
jupiii :) przyjęta :) gratulacje dziewczyny :D _________________________________________________________ :) :) :) :) :) :) __________________________________________________________
|
|
to jesteśmy w komplecie:)
|
|
Ja tez sie dostałam;)
|
|
gratulacje dziewczyny, możecie zacząć ćwiczyć zastrzyki :)
|
|
ja inny kierunek niż Wy wszystkie, ale to nic :) _________________________________________________________ :) :) :) :) :) :) __________________________________________________________
|
|
a jaki kierunek?;p
|
|
administracja ;) _________________________________________________________ :) :) :) :) :) :) __________________________________________________________
|
|
tez dobrze;p
|
|
Hej dziewczyny i jak tam papiery na studia już złożone?;)
|
|
złożone:)
|
|
owszem ;) _________________________________________________________ :) :) :) :) :) :) __________________________________________________________
|
|
tak, już złożone;)
|
|
wiecie o której bd ostateczne listy?
|
|
listy już są;)
|
|
dostałam się;) witam przyszłe panie pielęgniarki;))
|
|
ja również witam ;) niedlugo spotkamy sie na jednym roku;)
|
|
Hej! ja też się dostałam. Spotkamy się w październiku. :) A ta lista wisi w uczelni? Bo przekopałam stronę uczelni i nic nie znalazłam. Ile osób liczy grupa? Pzdr.
|
|
ja również Witam!;)
|
|
Może ktoś ma taką listę i mógłby tu wrzucić?;)
|
|
No właśnie ja też takiej listy nie widziałam ;) ciekwe czy będzie udostępniona ;)
|
|
ważne, że się dostałyśmy;) trzeba się umówić na spotkanie zapoznawcze;)
|
|
Hmmm a na te spotkanie zapoznawcze moga tez przyjsc swierzo przyjeci studenci informatyki. plec meska xD Nie mam 14 lat
|
|
spotkanie zapoznawcze jak co roku w yamie na początku roku akademickiego :)))) więc nie ma co sie spieszyc ehhe :)
|
|
Ale fajniej byłoby sie poznać wczesniej żeby potem nie bylo juz napoczatku roku takiego stresu;)
|
|
tam zero stresu jest Ci mówie :P
|
|
też tak myślę;) lepiej wcześniej;p osobiscie bardzo wstydliwą kobietą jestem więc będę się krepować tak bez zapoznania;D
|
|
Ok to kiedy i gdzie??;)
|
|
hmm, może tak pod koniec sierpnia?;p bo niestety dzis wyjezdzam na dwa tygodnie;p;d no chyba, że beze mnie się obedzie;p;d
|
|
to i ja sie pisze jak wy idziecie xD hehehe
|
|
w sierpniu ja raczej też nie
|
|
jefrey7253, przyszla pilegniarka?;p;d bo juz nie rozkminiam kto na jakim kierunku;p
|
|
to ja też sie pisze na spotkanie z wami dziewczyny;)
|
|
Ale jeśli już jakiś dzień wybierzecie, to ja proponuję po południu.. co?
|
|
Jak wszyscy to wszyscy;) moze poczatek września?;)
|
|
tez tak mysle ze popoludniu;)
|
|
też myślę, ze po południu;)
|
|
proszę jakie zgodne jestesmy;)
|
|
; )
|
|
Witam :) I mogę Wam zaproponować gdzie.... Najlepiej, by było w ogródku piwnym i proponuje ogródek na ul. Rybaki u Radka :). Jeśli ktoś nie jest zorientowany, to ul. Rybaki jest przy rzece Narew :))
|
|
Ja np. nie wiem gdzie to jest. Nie jestem z Łomży
|
|
hmm... a wiesz, gdzie jest plaża miejska ?
|
|
niestety. Sławo znam Łomżę
|
|
a mogę wiedzieć skąd jesteś ??
|
|
Ostrów maz
|
|
aaa.... he dojeżdżam tam na treningi rugby na wózkach, bo jestem osobą Niepełnosprawną :) kurcze, a możesz wiesz, gdzie są mosty w Łomży :) hehe albo Stary Rynek ?
|
|
hee, wiem gdzie jest duże rondo;))) A ogólnie robiłam prawko w Łomży, ale mało się orientuję
|
|
ooo to już jest punkt zaczepienia :)) to jak jedziesz przez "duże" rondo kierujesz się w dół czyli ul. zjazd, jakbyś jechała do WORD'u, skręcasz w pierwszą ulice w prawo, obok tzw. muszli koncertowej i to jest ul. Rybaki. Jedziesz parę set metrów prosto i po lewej masz ogródek piwny ale ten drugi, bo pierwszy nie jest zawsze po południu otwarty :)
|
|
tak myślałam że gdzieś tam, więc mniej więcej już wiem. Ok dzięki, może jakoś znajdę, jeśli już będziemy mieli się spotkać wszyscy;)
|
|
nie ma za co :) do usług :))
|
|
no wiesz co zaczarowana :P nie ja automatyk xD hehehe
|
|
Witam Wszyskich :) Mam takie pytanie czy ktos z Was wybiera sie na Filologie Angielska ?
|
|
a kiedy bedzie lista kto na jakim miejscu :P ?
|
|
No własnie ciekawe kiedy ta lista;) Wiekszość z nas to przyszłe pielegniarki na tym forum;)
|
|
ehh, już nie mogę się doczekać aż sie poznamy;p;d mam nadzieję, że poznam wiele miłych oraz ciekawych ludzi;)
|
|
Ooo widzę spotkanie się szykuje :) ja tam bym poczekała do października, będzie większa niespodzianka i stres hehe ja też nie jestem z Łomży, a widzę, że Wy w większości tak.
|
|
fajnie by było spotkać się wcześniej, a nie w październiku
|
|
Też tak sądzę;) jak dzieczyny wyżej w pażdzierniku byłoby juz łatwiej i raźniej ;)
|
|
Trzeba się będzie spotkac któegoś dnia;)
|
|
oczywiście :P
|
|
tylko trzeba ustalic jakis pasujacy wszytskim termin;D
|
|
jestem za spotkaniem bd razniej tez sie pisze;) bd w lomzy od wrzesnia postaram sie sledzic forum
|
|
z tego co mi wiadomo dostalo się nas 39 a miejsc maja 60 dlatego biorą też bez matury z biologii..
|
|
a skąd masz takie info?;)
|
|
pytalam w dziekanacie
|
|
jest mało chętnych i wystarczy zdana matura...
|
|
Hej! Dziewczyny, a jak to jest z tą rejestracją? Wpłaciłyście 85 zł i czekałyście czy złożyłyście papiery od razu? No i trzeba było zaświadczenie od lekarza?
|
|
do 5 sierpnia trzeba było złożyć komplet dokumentów, razem z badaniami
|
|
Ale wpierw była informacja o przyjęciu a potem dokumenty? Czyli idzie się do lekarza medycyny pracy i bierze zaświadczenie?
|
|
tzn. najpierw trzeba ze szkoły skierowanie
|
|
rekrutacja trwa do 19 wrzesnia...
|
|
przepraszam 13 września z pospiechu źle wpisałam
|
|
o to sporo nas jest, bo np. u mnie w mieście zgłosiło się 12 osób na pielęgniarstwo ;) A do lekarza jak się idzie prywatnie nie trzeba mieć skierowania tylko adres i nazwę uczelni.
|
|
k.f a z jakiego jestes miasta?;)
|
|
a jak wygląda wizyta u lekarza? Robi się badanie jakieś?
|
|
jak ja robilam to musialam zrobic wyniki z krwi ale nic pozatym;) wiem ze u kazdego lekarza jest inaczej;) jeden daje drugi nie;)
|
|
to jak z tym spotkaniem?;p
|
|
Zależy jaki lekarz, bo jeden chce skierowanie, drugi nie. Mój np. chciał. A badania to też zależy od nigo. Ja miałam akurat krew i spirometrię
|
|
Ja się piszę na spotkanie;) Może początki września?
|
|
pasuje;) wodatruskawkowa odezwij sie do mnie na gadu;)
|
|
kurde to Was nieźle przepadali, mnie tylko osłuchał i na tym się skończyło hehe ;) ja jestem z Ełku.
|
|
Siemka dziewczyny ja też sie piszę na spotkanie;) Trzeba tylko termin ustalić;)
|
|
a mnie wgl nie badali i jest jeszcze lepiej.;) no wlasnie termin tzreba ustalic;)
|
|
mnie też nie badali...ustalcie termin postaram sie dostosować;)
|
|
może 9.09.2011?;p
|
|
popieram zawód pielegniarki to zawód z przyszłościa i dużymi perpektywami na dobre zatrudnienie i zarobek. Mając okazję studiowania takiego kierunku tu na miejscu w Łomży bez namysłu bym się na to decydował. Praktyka na miejscu w szpitalu wojewódzkim . Jest to bardzo dobra oferta jak na miejscowe mozłiwośći. Riposta
|
|
9 września... mi pasuje:) A miejsce?
|
|
nie znam zbyt dobrze Łomży, może ktoś z tamtych terenów coś zaproponuje?;p ja się dostosuję;)
|
|
mi pasuje 9.09;) tylko gdzie?
|
|
Mi też pasuje, tylko tak po południu np. o 17?
|
|
ja tez za dobrze łomży nie znam.. ale termin jest ok postaram się trafić;D
|
|
17 odpowiednia godzina;) to termin juz jest tylko teraz brakuje nam jeszcze miejsca;D
|
|
no właśnie ;)
|
|
Pielęgniarstwo , to duża nobilitacja dla dziewuszek z okolicznych wiosek.
|
|
oz napisał(a): > Pielęgniarstwo , to duża nobilitacja dla dziewuszek z > okolicznych wiosek. masz jakiś problem? jesli nie to zamknij mordę szlachcicu;*
|
|
Dokładnie, zgadzam sie z zaczarowana_jestem;)
|
|
Hej. Mam pytanie, czy jest tu ktoś kto wybiera się na Filologię Angielską, studia w trybie zaocznym? Pozdrawiam;)
|
|
widzę, że macie problem z miejsce. Tak, jak wcześniej pisałem możecie się spotkać w ogródku piwnym na ul. Rybaki. Ul. Rybaki jest niedaleko plaży miejskiej podaję mapę, gdzie się mieści ul .Rybaki : http://maps.google.pl/maps?q=ul.+rybaki+%C5%82om%C5%BCa&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x471e33bd4a94fa79:0x7e4ecc00d2a3978e,Rybaki,+%C5%81om%C5%BCa&gl=pl&ei=O_1ZTuLvONDt-gb7uZGFDA&sa=X&oi=geocode_result&ct=title&resnum=1&ved=0CBcQ8gEwAA
|
|
hmm, mi tam pasuje;) wgl dużo osób będzie?;p
|
|
mi też pasuje.. zaczarowana ja się na to pisze;)
|
|
Ja też:) Słuchajcie, a nie lepiej po zakończeniu rekrutacji? Więcej ludzi będzie wiedziało i może więcej wpadnie:) choć mi termin jest obojętny, miejsce w sumie też.
|
|
to najwyżej zrobimy drugi raz spotkanie;))
|
|
a kiedy jest zakończenie rekrutacji?;p bo ja się nawet nie orientujE;) mi to jest obojętnie kiedy;p ale miło by było się spotkać;p;d
|
|
Mi też wszstko pasuje fajnie bd sie spotakać;) rekrutacja jest chyba do 15 allbo 18wrzesnia?
|
|
wydaje, mi się, ze do naszego spotkania już wszyscy będą wiedzieli czy się dostali czy nie, więc spotkanie można tego 9 zrobić, przecież to nie pierwsze i nie ostatnie nasze spotkanie, tak myślę;p
|
|
hej:)jak myślicie ...dużo osób idzie na administrację albo na zarządzanie??
|
|
Milena18 - ja się wybieram na administracje :) a Ty? :) _________________________________________________________ :) :) :) :) :) :) __________________________________________________________
|
|
ja też tak zamiaruję^^:):):D ale mam tyle wątpliwości co niemiara:// Kocham Cię Duszyczko:*:* - Biedroneczka:)
|
|
Dziewczyny wyżej wspominały, że trochę czasu jeszcze jest, więc możesz jeszcze na spokojnie rozważyć wszystkie za i przeciw i wybrać kierunek odpowiedni dla siebie ;) _________________________________________________________ :) :) :) :) :) :) __________________________________________________________
|
|
dzięki za słowa otuchy hehe:):):P a jęśli mogę wiedzieć to idziesz na pierwszy rok studiów??a może już skończyłeś?:)
|
|
o sory :D nie spojżałam że sie wybierasz:) hahaha
|
|
Kurcze, czemu wszyscy myślą, że jestem chłopakiem :D zgadza się, z 2letnim opóźnieniem, ale wybieram się ;) _________________________________________________________ :) :) :) :) :) :) __________________________________________________________
|
|
Hej Wam = ) Wybiera się może ktoś do akademika z pwsiip?
|
|
ja raczej wolałabym na stancji...a może ktoś chętny jest żeby zamieszkać na stancji??:)
|
|
bo masz nick bless to trochę mylące:) hej a może chciałabyś mieszkać na stancji , bo ja wolałabym na stancji niż w akademiku , jakbyś mogła to napisz do mnie na gg 17167657:):)
|
|
krisslks wiesz może jaki mpk jeździ na ul rybaki?
|
|
Kiedyś jezdził tam autobus nr 6, teraz po tych wszystkich rozkopach sama nie wiem, mimo, ze mieszkam tu od urodzenia ;p _________________________________________________________ :) :) :) :) :) :) __________________________________________________________
|
|
ok jakoś poradze
|
|
linia nr. 6 i 7 jeździ na ul Rybaki. Są one specjalnie dla uczniów "budowlanki", więc tylko w dni roku szkolnego kursują te linie. pozdrawiam :)
|
|
dzięki za info;)
|
|
Hej dziewczyny;) Mam propozycję odnośnie naszego piątkowego spotkania;) Proponuje zebrać się na starym rynku zamiast w barze na rybakach.Myslę ze jest to dobre rozwiązanie bo napewno kazda z was wie gdzie w łomży miesci sie stray rynek. A potem pomyslimy gdzie sie wspolnie wybierzemy ;) Co Wy na to?;)
|
|
Mi pasuje obojętnie, bo i tu i tu nie wiem jak dojechać;) ale się dowiem;) Tylko gdzie dokładnie na tym rynku
|
|
Na starym rynku jest hala targowa a przy niej lodziarnia mozemy tam sie spotkać;)
|
|
mysle ze tam byloby najlepiej i najlatwiej z dojazdem;) ale decyzję pozostawiam też wam;)
|
|
Witam. Dziewczyny może wiecie czy na poznańskiej będzie w tym roku można studiować DIETETYKĘ ? :) Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam :)
|
|
nie będzie można
|
|
No to niedobrze, a dlaczego nie będzie można ?
|
|
mi pasuje;)
|
|
To super że wam pasuje ;);) Nie utworzono jeszcze takiego kierunku ma ruszyc dopiero od przyszłego roku;)
|
|
oto adres strony która może pomóc http://sites.google.com/site/457news
|
|
Mnie niestety nie będzie :( Więc zobaczymy się dopiero w październiku, ale to już niedługo. Miłego spotkania!
|
|
godzina ta sama?:)
|
|
Tak godzina ta sama ;)
|
|
Hej! W ramach upewnienia, czy w piątek nasze spotkanie jest nadal aktualne?))
|
|
Czy ktos moze wybiera sie na zarzadzanie zaocznie?:))
|
|
tak aktualne;)
|
|
a czy na spotkanie może też przyjść student ?:P czy to raczej spotkanie studentek ? :P
|
|
hmm, spotkanie miało być zapoznawcze dla studentek pierwszego roku pielegniarstwa;p ja osobiście nie mam nic przeciwko, ale nie wiem jak koleżanki;))
|
|
Ja też nie mam nic przeciwko;)
|
|
o jak miło;p już dwie osoby za;)) myślę, że przeszkód nie będzie;p
|
|
a jakiś kontakt do osoby organizującej spotkanie bo mogę się trochę spóźnić ;) ?
|
|
Jak cos to moje gg 21092103 ;p
|
|
hej, właśnie ja też mogę się spóźnić, a może spotkajmy się godzinę, pół godziny później?;))
|
|
szkoda bo będę musiała czekać półtorej godziny albo 2
|
|
Ja będę na czas:) 17?
|
|
Mi to w sumie obojętne;) wodatruskawkowa jak chcesz mozemy spotkac sie wczesniej to nie bedziesz sama tak czekac ;) jak cos to pisz do mnie na gg ktore jest wyzej;)
|
|
niech spotkanie bedzie na 17 a najwyzej poczekamy na osoby które sie spoznią;)
|
|
ok;)
|
|
to miło z waszej strony;) jakoś tam sie zbierzemy;))
|
|
luuudzie, ja czyli zaczarowana_jestem i woda_truskawkowa spoznimy sie troche gdyz mamy sprawy an miescie do zalatwienia;)) mam nadzieje, ze na nas poczekacie, a jesli nie to nigdy wam tego nie wybaczymy;)))
|
|
Hej dziewczyny bylam na starym rynku do 17.30 i nikogo nie bylo wszedzie pusto:(( w dodatku padal deszcz myslalam ze nikt nie przyjdzie i wrocilam do domu:((( a wczesniej nie czytalam wiadomosci od was:(
|
|
miśka19, ja też nie sprawdziłam wiadomości i na rynku byłam po 17. Szkoda ,że się minełyśmy.
|
|
nom bardzo szkoda;(( trzeba bedzie sie jeszcze raz jakos zorganizowac teraz tylko juz na konkretna godzine bo tak to szkoda:(
|
|
Jak będziecie tak zorganizowane , to w pracy tylko drogę do prosektorium będziecie znać.
|
|
my byłyśmy wpółdo 18 i już nikogo nie było..;(
|
|
Ja bylam tak do 25 po 17bo potem mialam juz autobus szkoda ze sie minelysmy:(( Jeszcze w dodatku dzisiaj ta pogoda;/Mysle ze naprawde warto byloby sie jeszcze raz jakos zorganizowac teraz juz na 100% co wy na to?:)
|
|
30 września ma być jakieś spotkanie organizacyjne, więc może wtedy?
|
|
A skad wiesz?;) pewnie mogloby byc;)
|
|
a ja jestem za trochę wcześniejszym terminem, da któraś radę?:) a właśnie skąd info?
|
|
dla mnie moze byc i wczesniejszy termin ja napewno dam rade;)
|
|
ech, też jestem za innym terminem;)
|
|
Moim zdaniem najlepiej byłoby się spotkać jakoś przed samym 03.10, np. 01-02.10 bo wtedy to już wszyscy powinni być 'pozbierani' w Łomży i większość mogłaby przyjść. Bo teraz nie każdy ma teraz gdzie nocować i jak dojechać.
|
|
wybaczcie musiałam wyjechać i nie miałam jak napisać że mnie nie bd.. woda truskawkowa wiesz coś więcej o tym spotkaniu?
|
|
byłam w szkole i mówili mi w dziekanacie, że przyślą każdemu zaproszenie jakieś..? Na 30, a więcej powinno tam pisać.
|
|
ok;)
|
|
Aha no to zobaczymy ;) jak przyjdzie;)
|
|
dzięki za info;)
|
|
Hej i co wiadomo coś w sprawie tej inauguracji? Bo na stronie nic nie ma, a na poczte też nic nie dostałam. ;)
|
|
I zaproszeń też nikt z was nie dostał? Nie wiem co oni sobie myślą!!;/
|
|
no ja nic nie mam... i szczerze mówiąc nie wiem co robić...
|
|
Może jeszcze przyślą w następnym tygodniu. A w szkole nie byłaś?
|
|
nie, nie byłam w szkole..
|
|
Może trzeba by było się dowiedzieć, ale oni tacy przyjemni w tym dziekanacie że....
|
|
hej;) no wlasnie nic niewiadomo może najlepiej poczekać do końca tego tyg i jak nic nie bd to trzeba zadzwonić...
|
|
inauguracja jest 11 października, więc nie wiem co Wy się tak gorączkujecie. podaje link: http://www.pwsip.edu.pl/plany/images/pliki/org_rok2011-12/ka_sstac_2011_2012-nie_dotyczy_wf.pdf
|
|
może inauguracja tak, ale w szkole trzeba być wcześniej (pewnie w następny piątek). Tylko że powinni coś przysłać
|
|
To już sam nie wiem :( niby pierwsze zajęcia są już 3 Października :P Ale na pewno dadzą znać, jak nie listownie to mailowo lub napiszą na stronie głównej :)
|
|
Plany powinny być jutro lub w przyszłym tygodniu, a przynajmniej tak jest na innych uczelniach. Czekanie jest najgorsze ;)
|
|
no właśnie, nic nie wiadomo, przeciez takie rzeczy powinny być wcześniej podawane moim zdaniem, ale jakoś damy radę;)
|
|
Studiuję już 3 rok i zawsze plany były podawane kilka dni przed rozpoczęciem. Inauguracja jest 11 października ale zajęcia zaczną się zapewne 3 tak jak w zeszłym roku zaczeliśmy 4 snieżka185
|
|
dzień przed zajęciami mieliśmy spotkanie na którym rozdano nam indeksy i legitymacje snieżka185
|
|
Witam:) to kiedy rozpoczynają się zajęcia???
|
|
podajcie do siebie numery na gygy :))
|
|
kto na administrację niech pisze 17167657 :):)no własnie ciekawa jestem tego planu zajęć i kiedy bedzie wszystko wiadomo a i jeszcze mam problem ze stancją może ktoś pomoże co??:):)
|
|
Poszukuję spokojnej dziewczyny na stancję od października, ul. Kopernika. - oto jedne z ogłoszeń na 4lomza dotyczace stancji, rozejrzyj się tam, jest tego pełno :) ja wybieram się na administrację, więc napewno odezwę się na gg :) _________________________________________________________ :) :) :) :) :) :) __________________________________________________________
|
|
w tym tyg. powinni coś przysłać
|
|
Czas leci.. a nadal nic nie wiadomo co i kiedy. ehh _________________________________________________________ :) :) :) :) :) :) __________________________________________________________
|
|
Dzisiaj byłam na uczelni i powiedzieli, że informacje będą lada dzień na stronie, a najprawdopodobniej w piątek na godz.8 jest to całe spotkanie studentów, dadzą indeksy, będziemy mieli szkolenie biblioteczne i to skończy się koło godziny 14. Ale to są wstępne informacje, trzeba czekać na to co zamieszczą na stronie. Poza tym wjazd od strony poznańskiej w akademicką jest rozkopany i na uczelnie trzeba iść/jechać jakimiś polnymi ścieżkami od ul. spokojnej, więc jeśli ktoś zna jakieś inne tajne przejście to byłabym wdzięczna ;)
|
|
ja także bd wdzięczna jak ktoś podpowie.
|
|
no tak jest kilka przejść :) samochodem, to tak : 1 - od spokojnej na rondzie zjechac w tą nową ulicę. 2 - na legionów skręcić za tym marketem budowlanym w tą nową ulicę, a puźniej w lewo w tą polną przed takim ostrym zakrętem. 3- za kościołem na poznańskiej w prawo, i tam tez do tej polnej sie dojedzie :) a z buta to już jak kto chce, moze i na przełaj walic xD
|
|
?????
|
|
nie chcę nic mówić, ale tych przejazdów nie skumałam;)))
|
|
puźniej jakąś mapkę zrobie jak coś hehe :)
|
|
no to kto z Was w końcu gdzie wyładował bo ja już w tych postach się pogibiłem. Riposta
|
|
Hej to w piątek już od 8 na uczelni? ;)
|
|
juz na stronie dostępny plik, tam wsio opisane. w piątek rozdanie indeksów itp.
|
|
no już w piątek;p echhh, no i się zacznie.
|
|
http://www.pwsip.edu.pl/uczelnia/images/pliki/informacja_kandydaci_spotkania_organizacyjne_2011.pdf zerknijcie:):) Kocham Cię Duszyczko:*:* - Biedroneczka:)
|
|
A jak kogos w piatek nie bedzie? Wywala mnie z uczelni? Nie mam 14 lat
|
|
hmm, wiem, że niby trzeba mieć wpisy z tych zajęć, ale czy Cię wyrzucą, nie mam pojęcia. kto w pierwszej a kto w drugiej grupie na zajęciach bibliotecznych?;p ja druga;)
|
|
A może wiecie co ze studentami na studiach niestacjonarnych? OD której i gdzie zajęcia? [...] ty nie jesteś kobietą: ty jesteś wyzwaniem.
|
|
ja też druga ;)
|
|
nie trzeba być na tych zajęciach puźniej koniecznie, uwierz zaczarowana, wiem z własnego doświadczenia :D puźniej tylko do tych ludzi od tego sie idzie i dają wpis do indeksu :P
|
|
ważne żeby w piątek odebrać indeks i legitymację resztę da się załatwić potem :)) snieżka185
|
|
A ja nie wiem w której mam być grupie, bo mam nazwisko na "L"
|
|
ja w pierwszej..
|
|
Ja też jestem w pierwszej;) wodatruskawkowa Ty też jesteś w pierwszej skoro masz nazwisko na L ;)
|
|
Balujemy gdzieś w piątek żeby się lepiej poznać?
|
|
Dołaczam się do pytania "Yomandy" Wiadomo coś co immatrykulacją dla studentów na studiach zaocznych ?
|
|
Wydaje mi się, że zaoczni nie mają czegoś takiego, po prostu idą na pierwszy zjazd i mają zajęcia.
|
|
Ruth w pt. godzina 14.00 jak dobrze pamiętam sala 315 [...] ty nie jesteś kobietą: ty jesteś wyzwaniem.
|
|
Tylko że L jest przed Ł, ale po K:)
|
|
wg alfabetu wychodzi że to pierwsza grupa;) bo tam jest od A do Ł;) A "L" jest przed Ł;)
|
|
tak, ale druga grupa jest od K do Z i L jest o K
|
|
rzeczywiście nie spojrzałam tam;) ale myślę że tam jest blad i powinno być od Ł do Z druga grupa;)
|
|
Też mi się wydaje że tam jest bląd;)
|
|
to bedziesz ze mna w grupie moze;p
|
|
Mnie nurtuje tylko jedno pytanie. Dlaczego uczelnia ta nie organizuje NORMALNYCH studiów podyplomowych. Te co są, to jakieś z ograniczeniami;/
|
|
wolałabym do drugiej
|
|
czemu?;) w sumie to chyba żadna róznica;)
|
|
;) no tak...
|
|
Szkoda , że jeszcze nie ma planu zajęć ;P
|
|
Miśka a jaki kierunek? ja już mam plan zajęć [...] ty nie jesteś kobietą: ty jesteś wyzwaniem.
|
|
pielęgniarstwo ;)
|
|
hej :) Mam pytanie, czy Wam też teraz nie działa strona PWSIiP?
|
|
mi również nie działa, ajajaj
|
|
może plan zajęć zapodaja temu nie działa..
|
|
Już działa. Tak wstawiali plan zajęć dla studentów niestacjonarnych
|
|
plan na pwsiip wstawiaja dzien przed rozpoczeciem nauki...
|
|
ech, to lipa, ze dzien przed. dobra, jakos to bedzie;)
|
|
A gdzie są pokoje 315 ,111 ?
|
|
Ja tez z chęcią się dowiem:P Czyli trzeba przyjść na 8 ? czy na 10?
|
|
pewnie na 1 i na 3 piętrze ;p
|
|
cześć Wam, ej mam pytanie, czy jest możliwość błędu w planie? mam taką sytuacje, iż byłam w grupie seminaryjnej 2, cw.3, i ppl tez 3, no i zamienialam sie z taką dziewczyna, zeby byc w grupie cw 2 i ppl 2, i wyszlo na to, ze ktoregos ieknego dnia bede miala dwa zajecia jednoczesnie.... i co ja mam teraz zrobic. Mysle, ze to jest blad, poniewaz ta dziewczyna gdyby sie ze mna nie zamienila, mialaby taka sytauacje jak ja teraz... Mam to zglosic??
|
|
A wiecie gdzie można sprawdzić w jakich grupach się znajduję ? :D Co do postu zaczarowanej to pewnie w dziekanacie.
|
|
ale czy oni coś z tym teraz mogą zrobić?? ech, na stronie pewnie nie ma, a byłas/es wczoraj? wczoraj listy wisiały.
|
|
Byłem wczoraj, ale nie słyszałem o nich. :P Faktycznie są już, na pocieszenie powiem Ci, że mnie także nie umieścili z osobą którą chciałem. Mówili wczoraj, że można zmieniać grupy tylko wtedy gdy masz się z kimś zamienić, np. ty przechodzić z 1 grupy do 3, a ktoś z 3 na twoje miejsce.
|
|
no wlasnie ja sie tak zemianiłam, no ale to i tak niczego nie zmienia, ze w planie jest maly blad;p jeszcze do konca go nie przejrzalam, całkiem mozliwe, ze jeszcez keidys mi sie cos powtorzy;)
|
|
To pewnie tak jest jak ta pani w dziekanacie mówiła, że mogą się zajęcia pokryć po zmianie grupy. Bo oni sami ustalili dobrze, że się nic nie pokrywało, a po zamianie jest źle. Znowu musisz tam iść i albo zamienić grupę tak jak było, albo jeśli jest możliwość zamienić zajęcia.
|
|
no ale właśnie o to chodzi, że jakbym się z tą dziewczyną nie zamieniała to ona by miała taką sytuację, bo ona była tak w skrocie 2, 2, 2, a ja 2, 3, 3. W seminaryjnych bylysmy razem wiec tamtego zamienic nie moglysmy... No i teraz ja mam 2,2,2; a ona 2,3,3. Wiec tam musiał byc blad.
|
|
A we wtorek na 8 idzie tylko pp1 a pp2 ma na 15.30? Dobrze rozumiem plan?:P
|
|
Tak ;) Sargo a która grupa jestes?
|
|
W poniedziałek się dowiem:) A ty miśka19? W tym tygodniu na szczęście będzie jeszcze mało zajęc:):D Z tego co widzę chyba będzie środa wolna.
|
|
ja w 1 grupie ;) nom w tym tak i sroda wolna ale juz za tydzien bd zajecia ;)
|
|
Witam ;) mam zamiar studiować kosmetologię na pwsiip na dziennych,ale początek wychodzi mi fatalnie...nie mieszkam w Łomży, jestem z daleka...z tej racji,że nie mogłam być na tym spotkaniu adaptacyjnym w piątek to nie mam ani indeksu ani żadnych informacji na temat pierwszych zajęć....;( nie mogę też zalogować się do osos i zobaczyć jakie są moje zajęcia i o której, w jakiej jestem klasie...teraz nie wiem totalnie gdzie,co, jak i kiedy (???) proszę pomóżcie ;) :P
|
|
http://www.pwsip.edu.pl/plany/ Tu sa plany zajęć;) usos jeszcze nie działa bedzie aktywny dopiero po niedzieli;) nie wiem jak jest z podzialem na grupy na kosmetologii ale na 3 piętrze na tablicy jest przydział do grup;) z tego co wiem sa chyba tylko 2 grupy;) indeks i legitymacje mozna pewnie odebrac w dziekanacie;)Myśle że trochę Ci pomoglam ;P
|
|
Słuchajcie wiecie jak jest z planem dokładnie? Jeżeli ktoś jest w PP3, PP2 to we wtorek ma tylko jedne ćwiczenia? Bo te grupy są jako jedne PĆW2...i nie wiem jak to czytać:P
|
|
czy ktoś z was ma jakiś pomysł na to w jaki sposób mamy wyrobić książeczkę dla celów sanitarno-epidemiologicznych nie opuszczając wykładów i ćwiczeń? bo ja nie mam żadnego i nie wiem co z tym fantem zrobić.
|
|
PWSliP JEST OK :D
|
|
Generalnie mamy to zrobić do 10.10... Nie mam pojęcia jak.Mogli dać wcześniej informację o tym. Może jutro na tym spotkaniu się czegoś dowiemy.
|
|
tzn, ja na poczcie widzialam informacje, ze to do 10.11,2011 r jest wiec troche czasu jest, ale to i tak nic nie znaczy, bo ciezko jest sie z zajec wyrwac... ech
|
|
prosze o glosy;) dzieki;) http://apps.facebook.com/odpicujbryke/Bryka.aspx?id=1358
|
|
A wiadomo coś o imprezie?
|
|
a wiece, że od początku semestru staram się rokminić kto jest kto i nadal nie wiem, chodzi mi oczywiscie o osoby udzielajace sie tu;p
|
|
wybaczcie ale nie trzeba byc zbyt bystrym żeby skończyć pielęgniarstwo więc skąd ten lament w początkowych postach?
|
|
Rozumiem,że piszesz to z doświadczenia?
|
|
Witam, jest ktoś może, kto dostał się na pielęgniarstwo stacjonarne 1 st. 2012/2013?? Wiecie coś na temat progu punktowego na ten kierunek?
|
|
Istnieje temat dotyczący tego roku, polecam tam się wypowiedzieć.
|
|
jakubw miałeś w czwartek do Warki wpaść. Co się z Tobą działo?
|
|
Polecam Lema do poczytania. Jeżeli nie to chociaż jego cytaty... Byłem, ale ktoś pomylił "przed" z "w" budynku w konsekwencji czego spotkałem tylko Maję. Mówiąc łopatologicznie: byliśmy od siebie parę metrów i nie wiedzieliśmy o swojej obecności. Na przyszłość polecam stosować się do ustaleń wstępnych.
|
|
Witam dostałe się na pierwszy rok informatyki i pisze w 2 sprawach. Pierwsza to jakaś większa integracja bo czytałem że próbowaliście się już poznać trochę. Druga to to że poszukuje współlokatorów do mieszkania. Jeśli ktoś jest zainteresowany niech pisze na maila: piotrek888631@gmail.com lub na forum.
|
|
Niech to...
|
|
jakubw ale wy byliście po piwo zdaje się w Warce i z dziewczynami uznałyśmy Was za parę. He he, tak wyszło. Napisałam na topiku, żeby ci, co będą pierwsi zaczekali przed warką na kogoś, a reszta niech się odnajdzie. Nam się zrobiło zimno to się schowałyśmy. Po co szukać winnych?
|
|
Nie szukam winnych, głupio że tak wyszło ale na integrację będzie jeszcze nie jedna okazja :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |