Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
W jakim mieście w woj. podlaskim chciałbyś mieszkać? |
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: W jakim mieście w woj. podlaskim chciałbyś mieszkać? |
W Łomży, ale nie w podlaskim województwie! Zbych
|
|
Choć w Łomży jest dziwna mentalność ludzi , to nie zmienia tego ze by chciał tu mieszkać .Pozdrawiam
|
|
Dlaczego zaraz w mieście?
|
|
markm :D .....dokładnie!!! (ale nie mam mocy żeby zapuścić ankietę, np: <poll title="Gdzie chciałbyś mieszkać?"> <item>W mieście <item>We wsi <item>poza terenem zabudownym w odległości 100m do sąsiada <item>Bez sąsiadów w zasięgu wzroku - nad rzeką <item>Bez sąsiadów w zasięgu wzroku - pod lasem <item>Bez sąsiadów w zasięgu wzroku - w lesie <item>Codziennie gdzie indziej </poll>) --- PGG
|
|
Pozwolisz, abyśmy wykorzystali twój post do naszej ankiety? MM
|
|
|
...tylko pojawia sie problem...... bo ja bym chciał mieszkać pod lasem (na południowym, południowo-zachodnim jego skraju) i nad rzeczką, strumieniem jednocześnie..... ankieta wg mojego wzorca, nie daje mi szansy na wykazanie się... :D (nie mówiąc już o tym, że znaczną część roku z chęcią człowiek spędziłby w trasie, na podróżach) --- PGG
|
|
Dziwność Łomżan: -mówią o nas "mieszkańcy podlasia", a mnie to denerwuje bo: Łomża - to półn/wschodnie Mazowsze z tradycjami kurpiowskimi (skansen) i na styku z Mazurami, ALE ŻADNE PODLASIE! Owszem, można mówić, że łomża leży w woj. podlaskim, ale nie na Podlasiu! Białystok to też nie Podlasie (raczej Siedlce) więc lepiej byłoby nazwać to woj. Białostockim. To niby nic, a jakie skutki! Mamy żywy obraz kolejnego spieprzenia administracyjnego kraju przez Kuleszę-Buzka i całą zgraję kolesiów. A my mamy mentalność jednak mazowszan i stąd te niezawinione przez nas "dziwności". Zbych
|
|
Masz rację Zbychu. Nawet nazwy miejscowości wskazują na złe położenie: Wysokie Mazowieckie leży w podlaskim Biała Podlaska leży w lubelskim Niby nic, ale zawsze głupio brzmi :)
|
|
Ja pozostaje przy Lomzy, ktora ma tyle dla mnie wspolnego z podlasiem, co nic. :))
|
|
ja taz pozostaje przy Łomży, piękne miasto tylko brak mu jak zawsze dobrego gospodarza Zeus
|
|
Co do nazw: Wysokie nie zawsze było Mazowieckie i leży już na Podlasiu. Biała Podlaska nie zawsze była Podlaska i leży raczej na Polesiu. Prawie całe Podlasie jest w Mazowieckim (trochę w Podlaskim i w Lubelskim).
|
|
A może: Białystok - do Warmińsko- Mazurskiego (wszystkie wschodnie mniejszości w jednym), Łomżyńskie - do Mazowieckiego, Siedlce - do Lublina? .... Widzieliście łkanie sledzi? Zbych
|
|
jeszcze jest sokolow podlaski, chyba w mazowieckim. ale to nic. my nie pasujemy do tego wojewodztwa. w bialymstoku trabia na kierowcow z lomzy, ze niby nie umieja jezdzic. ale jakos w warszawie lomzyniacy sobie niezle radza. chodzi o to, ze w lomzy jak skrecasz w prawo to z tego pasa mozesz jechac jeszcze prosto. tak jest w kazdym cywilizowanym miescie, tylko nie w bialymstoku.
|
|
sebek - chyba przesadzasz..... nie na każdym skrzyżowaniu tak jest w Łomży - to co? - te skrzyżowania są mniej cywilizowane...? a w białymstoku z tego co pamietam na większości skrzyżowań w centrum (i na dużych skrzyżowaniach poza nim) też tak jest...... to ma być miarą rozwoju cywilizacyjnego miasta......? ...coś czuję, że miałeś pecha na któryms z tych "niecywilizowanych skrzyżowań" w Białymstoku..... :D --- PGG
|
|
No dobra, nie mam zamiaru jątrzyć więc proponuję podsumowanie: Czy znajdziecie jakakąlwiek, choćby najdrobniejszą korzyść dla Łomży po "zespoleniu" z Białymstokiem? Ucieszę się gdy taka się znajdzie - bo ja mam ciągle wrażenie, że dokonał się kolejny, rabunkowy najazd (NIE BEZ WINY ZRESZTĄ I SAMYCH "ŁOMŻYNIAKÓW"). Zbych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |