Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dzień próbny? |
Ja z zapytaniem o wasze opinie - skladam cv w pewnej drukarni po tygodniu odzywaja sie by przyjsc do pracy - pracodawcy nie ma ale za to jego wspolpracownicy mowia ze jestem przyjety wiec wzieli mnie do pracy i kazali mi pracowac a jak pytalem co z umowa - to slysze - "jak szef przyjdzie to wtedy ja bedziesz mial jak nie to najwyzej jutro" wiec ok , pracowalem , po pracy ide do szefa go nie ma i slyszę od współpracowników tekst- ze zadzwonią do mnie dzisiaj wieczorem albo jutro z rana i powiedzą na którą mam przyjść do pracy . Jak sie okazało mija juz tydzień a nie zadzwonili . Najwidoczniej dałem sie wystawić i oszukać , wie ktoś gdzie można tą sprawe zgłosići jak można domagać się przepracowanych godzin - o czywiście mam na to dowody i nagrałem na telefon całą rozmowę . Proszę o komentarze .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dzień próbny? |
ale beka. ))) Dzwoń do łotra i powiedz krótko. Misiu, kasa i to biegiem. ;-) ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Poproś grzecznie szefa a w razie odmowy wal prosto do inspekcji pracy.
|
|
Problem w tym ze on nie oddzwania ani nie mozna sie do niego dodzwonic kilkokrotnie bylem u niego w firmie twierdzą ze go nie ma .
|
|
wal do inspekcji pracy
|
|
drukarnia znana
|
|
w kazdej pracy tak jest,najpierw musza cie sprawdzic czy cokolwiek potrafisz,moim zdaniem tak powinno byc.Najlepiej przyjsc do pracy dostac umowe na stale w cagu 1 dnia i od razu na L4 i l lezec.
|
|
... Jda ???
|
|
Nie sadze by ktoryś z pracodawców brał by sie sprawdzić bo dla innych to tylko tania sila robocza gdyby tak bylo nikomu pracodawca nie dawalby umowy o prace i tylko bral codziennie kogos innego nowego i mowil do widzenie nawet za to nie placil . Ciekawe gdzie tu pisze by dzien próbny tzn (sprawdzic sie) byl w kodeksie pracy bo go nawet nie widzę
|
|
Okres próbny też ma swoją umowę chyba co? Idz do IP.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |