poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dzień próbny?

Ja z zapytaniem o wasze opinie - skladam cv w pewnej drukarni po tygodniu odzywaja sie by przyjsc do pracy - pracodawcy nie ma ale za to jego wspolpracownicy mowia ze jestem przyjety wiec wzieli mnie do pracy i kazali mi pracowac a jak pytalem co z umowa - to slysze - "jak szef przyjdzie to wtedy ja bedziesz mial jak nie to najwyzej jutro" wiec ok , pracowalem , po pracy ide do szefa go nie ma i slyszę od współpracowników tekst- ze zadzwonią do mnie dzisiaj wieczorem albo jutro z rana i powiedzą na którą mam przyjść do pracy . Jak sie okazało mija juz tydzień a nie zadzwonili . Najwidoczniej dałem sie wystawić i oszukać , wie ktoś gdzie można tą sprawe zgłosići jak można domagać się przepracowanych godzin - o czywiście mam na to dowody i nagrałem na telefon całą rozmowę . Proszę o komentarze
.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dzień próbny?

ale beka. )))
Dzwoń do łotra i powiedz krótko.
Misiu, kasa i to biegiem. ;-)

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Poproś grzecznie szefa a w razie odmowy wal prosto do inspekcji pracy.

Problem w tym ze on nie oddzwania ani nie mozna sie do niego dodzwonic kilkokrotnie bylem u niego w firmie twierdzą ze go nie ma .

wal do inspekcji pracy

drukarnia znana

w kazdej pracy tak jest,najpierw musza cie sprawdzic czy cokolwiek potrafisz,moim zdaniem tak powinno byc.Najlepiej przyjsc do pracy dostac umowe na stale w cagu 1 dnia i od razu na L4 i l lezec.

... Jda ???

Nie sadze by ktoryś z pracodawców brał by sie sprawdzić bo dla innych to tylko tania sila robocza gdyby tak bylo nikomu pracodawca nie dawalby umowy o prace i tylko bral codziennie kogos innego nowego i mowil do widzenie nawet za to nie placil . Ciekawe gdzie tu pisze by dzien próbny tzn (sprawdzic sie) byl w kodeksie pracy bo go nawet nie widzę

Okres próbny też ma swoją umowę chyba co? Idz do IP.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org