Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
znieczulenie zewnątrzoponowe |
Witam! Mam pytanie do kobiet które rodziły w Łomży! Czy mogłyście prosić o znieczulenie zewnątrzoponowe do naturalnego porodu? Ile za to płaciłyscie?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: znieczulenie zewnątrzoponowe |
Nie ma takiej mozliwości. W ogóle.
|
|
lekarza prowadzącego najlepiej się zapytać ja bez tego znieczulenia rodziłam siłami natury dzieci mam zdrowe a i sama szybko do formy doszłam słyszałam że tego typu znieczulenia są czasami nie bezpieczne
|
|
Do beauty lashes Ja rodzilam w Lomzy silami natury bez znieczulenia i powiem szczerze, ze chyba nadal to u Nas nie funkcjonuje. Wiem natomiast, ze w PSK w B-stoku jest mozliwosc porodu z zzo za darmo. beauty lashes szczerze to porod silami natury bez zzo nie byl taki tragiczny... O wiele bardziej bolalo mnie samo zszywanie po porodzie niz sam porod ;-) Niestety ja popekalam i zaluje, ze nie bylam nacinana, bo po zszyciu nie byloby tak widac blizny. W przypadku naciecia blizna pozniej jest praktycznie nie widoczna, a po peknieciu jest tragedia z blizna (to takie latanie rany)... Ps. glowa do gory jesli chodzi o porod z zzo to wybralabym PSK w Bialymstoku. magia_2
|
|
Ja myslalam o Białymstoku ale to jest moje pierwsze dziecko i nie wiadomo jak bedzie przebiegał porod moze trac kilka godzin a czasem jest to dosc szybkie wiec nie wiadomo czy zdarze dojechac do Białego a zreszta z tego co wiem to znieczulenie trzeba dac w odpowiednim momencie bo potem jest juz za pozno W Łomzy jest problem z anestezjologami (chyba jest 3 na caly szpital ;/)
|
|
ZZO nie niesie żadnych komplikacji, ani dla dziecka, ani dla matki. Skoro bedziesz miala szansę z tego dobrodziejstwa skorzystać, nie wahaj się. Super sprawa. Ele
|
|
Do beauty lashes: Nie martw się, zdążysz dojechać. Ja też balam się o to, a nie potrzebnie. Nie urodzisz tak szybko; jechałam do Bialego godzinę (w trakcie remontu drogi!) i dojechalam na czas, a skurcze miałam co 5 minut. Ele
|
|
Ale chodzilas do lekarza w Łomzy czy w Białym?
|
|
w Lomży chodzilam cały czas, a dodatkowo 5 wizyt przed porodem - w Bialym. Rodziłam w klinice, a nie w PSK. Ele
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |