wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
kamień w szybę

witam, jakdą na powiatowej drodze , mijałam sie ze "śmieciarką" i z tylniego kola odskoczył kamien ktory najpierw uszkodził mi maske auta po czym odbił sie i uszkodził przenią szybe...u kogo mam sie domagać pokrycia kosztó za szybe i naprawe maski?

...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: kamień w szybę

u taty .

trzeba było wykupić ubezpieczenie AUTOSZYBA to by ci na nową wymienili :)
A tak to musisz sama sobie wymienić :(

Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)

Wzywałeś niebieskich?? Bo tylko na podstawie ich notatki, że takie zdarzenie miało miejsce możesz dochodzić swoich praw. (chociaż kumpel buja się już z podobnym problemem kilka miesięcy)

jak nie masz ubezpieczenia na szybe, to niestety naprawa na własny koszt, mialam podobna sytuacje z pod tira pierdzielnął kamien bezposrednio w szybe i niestety szybka do wymiany koszt 500zł :(

nie no taaaaaaa

a jak ptak nasra na szybę to gdzie się można pożalić.

Fanka dobre

Nawet nie łudź się tym że ktoś ci zwróci koszta, tak Cie zakręco ze szkoda na to czasu. Pozostaje Ci wymiana szyby, bo i tak daleko na niej nie zajedziesz, dowodzik stracisz :) Ja mialem podobna sytuacje. Przedemna jechala jakas wywrotka co nie dokonca byla plandeka przykryta, zwir chyba wiozła i jakis syf wylecial, walnął w szybe no i kilka stowek poszlo sie je,,,ac

Nie dziwne jak jestes nie kumaty... i jedziesz za **** wywrotki to Ci spadl bambulec ;DD troche wyobrazni....

niekumaty, akurat w takim wypadku, gdzie pojazd przewozacy np kamienie, jest niezabezpieczony dostalbys odszkodowanie spokojnie, wystarczy dopilnowac. Co do kamieni spod kole, niestety, ale to studnia bez dna i nie ma co liczyc na odszkodowanie niestety

Współczuję, kilka razy sam to przerabiałem. Jeżeli kamień wyskoczył spod koła, to teoretycznie powinna być to wina zarządcy drogi. Ale sprawa raczej trudna do wygrania...

mi w drodze , na zakrecie spadly kamienie z jadace j z naprzeciwka "wywrotki " na maske, na szybe - sa odpryski. trzeba bylo zawrocic i jechac szybko za ciezarowka - ja zamiast tego sie zatrzymalem i ogladalem straty. i tyle ze szybe wymienilem - ok 550 zł, a maska jest w paskudne kropki. pozdrawiam i wspolczuje, wiem, jaka to wscieklosc i bezsilnosc

Owszem bezsilność i nauczka na przyszłość, zachować odstęp.

http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org