poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
pomocy

witam mam problem po sformatowaniu kompa nie mam dzwięku w menadzeze urządzen pokazują sie ! przy ratrerkuoraz ?i!przy spc210nc pokazuje sie kod 10 i kod 28 nie znajduje wcale urządzen karte mam zintegrowano ratujcie prosze

MŁODA

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: pomocy

system mam win xp a

MŁODA

w windowsie blad zainstaluj windowsa drugiego tylko dobrego

mariusz

juz tak robiłam wkólko to samo juz 3 razy instalowałam win nigdy tak nie było

MŁODA

Poszukaj u producenta sterowników a najlepiej aplikacji która sama zainstaluje odpowiednie. Ostatnio miałem podobny problem ze starym tunerem DVB-S, dopiero instalacja programu pomogła wykryć kartę.

pyska pisz polsku bo wcale cie nie rozumiem

nie mam dzwięku w menadzeze urządzen pokazują sie ! przy ratrerkuoraz ?i!przy spc210nc pokazuje sie kod

o co sie ci rozchodzi dziewczyno ?

prubowałam rózne sterowniki i nic to samo

MŁODA

jak bym nie miała głosników a są podłonczone
teraz pokacuje sie kod 28

MŁODA

to kup kartę dziwekowa USB, podlacz ja i zastapi Ci karte dzwiekowa, na allegro ok 10 zł z przesyłka

Najprościej będzie jeśli poszukasz sterowników od płyty głównej i tam powinny one być, skoro karta jest zintegrowana. W innym przypadku na płycie głównej w okolicy karty dźwiękowej masz nazwę karty, więc szukasz w internecie producenta i ściągasz najnowsze sterowniki karty, po czym je instalujesz. Ewentualnie możesz wejść w menadżer urządzeń (Menu start > Panel sterowania > Narzędzia administracyjne > Zarządzanie komputerem > Menadżer urządzeń) przy karcie dźwiękowej będziesz miała żółty znaczek, co znaczy że nie wykrywa urządzenia. Wchodzisz tam i jeśli komputer jest podłączony do Internetu wciskasz "Aktualizuj sterownik". Jak to nie wypali, podaj pełną nazwę i typ karty, a ściągnę i wyślę sterownik do tego urządzenia. To powodzenia Ewelinko.

Sciągnij program super sterownik. Wyszuka i zainstalue wszystkie sterowniki

http://download.chip.eu/pl/Realtek-AC_97_1002939.html

pobierz - zainstaluj. Powinno pomóc.

No pain, no gain.

http://www.gangsters.pl/index.php?polec=123861

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org