Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Automaty Biletów mpk |
Witam Czy jesteście za wprowadzeniem do MPK automatów na bilety w autobusach? To by było zapewne wygodą dla paserów i kierowców Klub MPK Łomża
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Automaty Biletów mpk |
Ja tak. Widziałem takie coś w Belgii parę lat temu. Fajna rzecz.
|
|
Jestem za
|
|
super pomysł
|
|
a obok musi być automat z kawą i herbatą , drugi z prezerwatywami i jeszcze skrzynka pocztowa na listy oraz telefon
|
|
kolego automat z kawą to sobie możesz w domu zamontowac Fani MPK Łomża i ZTM Warszawa
|
|
Jesteście za Automatami do biletów ? Klub MPK Łomża
|
|
Ja jestem za zwolnieniem łomżyńskich kanarów, wiecznie wali od nich wóda, az mi sie wymiotować chce! Zero kultury, ani be ani me, tylko BILET, ani dziękuje, ani pocałuj mnie w dupę. h0jowe forum
|
|
To już nie wina klubu . Może kiedyś to klub będzie sprawdzał bilety w obecności ochrony tak jak jest w Warszawie Fani MPK Łomża i ZTM Warszawa
|
|
Tak oczywiście jestem za automatem z biletami. Kierowca powinien patrzeć to do czego został powołany. Wtedy będzie przyjemniej bardziej o czasie a przede wszystkim bezpieczniej. Co do kontroli to jest jej brak po południu a od lat w soboty i w niedziele. Nie zauważyłem ani nie wyczułem żeby któryś z kontrolerów był kiedykolwiek po alkoholu podczas kontroli biletów. Po prostu wystarczy mieć tylko ważny bilet i co mi tam to tylko ich praca.
|
|
A ja nie jestem za takimi automatami, moim zdaniem to zbędne. ...........................................
|
|
Klub Zaprasza osoby kolekcjonujące bilety i interesujące się komunikacją miejską więcej inf. pod adresem mailowym ztm@onet.pl Klub MPK Łomża
|
|
Ja też jestem za automatami :)
|
|
automaty do lodów koniecznie muszą być zainstalowane
|
|
Jestem za nie będzie trzeba do kiosku zapier***** ale i tak znajać życie to tylko będą pewnie w 10 autobusach na 100;p A znając nasza młodzież to w pierwszym tyg juz będą popsute
|
|
Słyszałem o ciekawszym rozwiązaniu niż automaty... a konkretniej o biletach sms-owych. Jeszcze na przystanku wysyła się sms (koszt równy cenie biletu) a w razie kontroli biletów przedstawia się raport, który po wysłaniu sms-a przychodzi na mój telefon. Bezgotówkowo i prościej niż w przypadku automatów :) Pozdrowienia
|
|
taaa tylko co jak nie masz hajsu na koncie? nie jedziesz? heh ... automaty z biletami? dobra sprawa ale w w wiekszym miescie... lomza do takowych nie bardzo sie wlicza bo jest raptem kilka mpk'ow... to co tylko w 8 i 10 mają byc automaty? bo tylko te glownie sa "oblegane" ...kioskow jest jak psow w schronisku wiec nie jest grzechem kupno biletu w kiosku... Automaty sa spoko ale jak juz beda to beda problemy a to ze poniszczone, a to nie mialam/lem drobnych na bilet... łomża jest tylko łomża i kazdy sie do czegos przyczepi ...
|
|
Widziałaś na Szosie zambrowskiej kiosk w którym można kupić bilet ? lub na fadomie ? NIE taki automat był by dobry wrzucasz zeta i masz bilet :) a kierowca to nie kasjer który ma kase przeliczać i bilety wydawać tylko zapierniczać swoją limuzyną xD
|
|
@zziiuuttaa Chyba rzadko jeździsz mpkami skoro twierdzisz, że 8 czy 10 to jedyne oblegane autobusy w Łomży :) Proponuję dostać się do środka autobusu nr 2, 4, czasami nawet 1 przed godziną 8 rano ;) Myślę, że takie automaty najpewniej pojawiłyby się w autobusach niskopodłogowych, tj tych nowszych a tam są kamery więc o niszczeniu raczej nie byłoby mowy. I pokaż mi gdzie w Łomży masz "kiosków jak psów"? Na palcach obu rąk zliczę czynne kioski, a na palcach jednej te które sprzedają bilety. A skoro nie ma drobnych na bilet w automacie to jak miałby je kupić w kiosku? Automaty to niegłupi pomysł, karty miejskie jeszcze lepszy. To moje zdanie w tym temacie, a przyznam że jeżdżę zwykle 2x dziennie naszymi mpkami i wiele mogłabym powiedzieć na ten temat. _____________________ Ale to tylko moje zdanie :)
|
|
Zapraszam osoby chętne do klubu z pomysłami na zmiane MPK piszcie na maila ztm@onet.pl Pozdrawiam Klub MPK Łomża
|
|
Automaty w autobusach? Łomża jest na to za mała, takie automaty to większe koszta MPK. Co za tym idzie podniesienie ceny biletów, a Łomża na tak małe miasteczko ma i tak niezłe ceny, Nie ma biletów dobowych ani weekendowych, miesięczne też ceny mają o sporo większe niż choćby w białym gdzie miasto jest kilka razy większe. Przydały by się albo podwójne autobusy na 8,10 itd. albo więcej autobusów w h rannych i popołudniowych.
|
|
W Siedlcach już mamy takie automaty na bilety w autobusach i proponuje o wprowadzenie w Łomży takich automatów bo są bardzo wygodne podczas jazdy autobusem MPK.
|
|
Siedlce są takim samy na wielkość miastem jak Łomża. Bywam tam częstą i automaty się sprawdzają rozmawiałem z Dyrektorem Siedleckiego MPK. Fani MPK Łomża i ZTM Warszawa
|
|
Hmmm Łomża jest o 14 tyś mniejsza, a ceny wyższe niż u nas.
|
|
Jestem z Klubu MPK Siedlce http://www.youtube.com/watch?v=VoSzPc1auZU automaty na bilety http://www.mpk.siedlce.pl/ Polecam
|
|
Z tego co prezes MPK Siedlce mówi to dobra rzecz i by się w Łomży taki automat przydał Klub MPK Łomża
|
|
Piszcie Klub MPK Łomża
|
|
skoro twierdzisz ze autopamty i tak pewnie bylyby w niskopodlogowych to po co gadasz o 2, 1 i4 ? skoro te linie to akurat stare autobusy? tak sie sklada ze 2 jezdzilam codziennie i wiekszosc jezdzacych z centrum to glownie uczniowie tzw zedli.. i co uwazasz ze zedle beda na tyle kulturalne zeby kupic bilet nie naruszając automatu? eee nie wydaje mi sie wystarczy spojrzeć na wnetrze autobusów tych linii ... troszeczke rozsadku a ja i tak twierdze ze łomża jest za mała na takie "luksusy"
|
|
Ciekawe ile przyjdzie nam zapłącić za bilet przez takie "udogodnienie", bo to że cena biletu przy okazji niejako wzrośnie raczej jest pewne.
|
|
Rozwieję wątpliwości. Automatów biletowych na razie nie będzie.
|
|
WKOŃCU TRAFIŁ SIĘ KTOŚ MĄDRY I WYMYŚLIŁ COŚ PRAKTYCZNEGO BRAVO POMYSL PIERWSZA KLASA
|
|
lepszym rozwiązaniem były automaty biletowe nie w autobusach, ale przy przystankach autobusowych. Oczywiście nie wszystkich, ale w miejscach najbardziej "newralgicznych", gdzie zawsze jest największy tłok. Tak jest w Warszawie i świetnie ta się sprawdza ten pomysł.
|
|
Kolego Jarku, klub nie ma jak narazie zadnej osobowosci prawnej. I jak pytasz o to, co Łomżyniacy twierdzą o Automacie Biletów, to się dowiedz najpierw czy będą a nie ktos (chyba) spoza klubu pisze ze nie bedzie. Paweł, twórca strony klubu.
|
|
Zaaa.... pojedyncze również mogły by być:)
|
|
Oczywiście, że tak, w punktach największego ruchu biletomaty to wybawienie. W niektórych dużych miastach wprowadza się nawet pewne innowacje dotyczące biletomatów: http://www.mera-systemy.pl/innowacje/automaty-biletowe/ . Jak dla mnie biletomaty stacjonarne i mobilne to wielkie ułatwienia dla pasażerów.
|
|
Pewnie, ze musza byc to druga Japonia
|
|
Jak najbardziej jestem za biletomatami, ale nie mogą to być urządzenia kiepskiego rodzaju. Najlepiej postawić na takie od czołowych (i co za tym idzie - najbardziej zaufanych) producentów. Takich, o których mówi ten artykuł http://kochamczytac.pl/biletomaty-automaty-biletowe-najwieksi-producenci-w-polsce/, który, swoją drogą, warto przeczytać.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |