Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Twoja krew ratuje życie!!! |
Witam. Apeluje do wszystkich którzy mogą oddawać krew do tego aby w najbliższym czasie to właśnie zrobili. Wszyscy wiemy, że w okresie wakacji jest na nią największe zapotrzebowanie a dawców jest znacznie mniej niż normalnie. Krew jest lekiem którego jak wiemy nie można otrzymać syntetycznie a co za tym idzie tylko My możemy tego leku dostarczyć potrzebującym. To nic Was nie kosztuje, a korzyści są ogromne (np. darmowe kompleksowe, także wirusologiczne badania krwi no i czekolada :)). A tak pozatym pomyślcie że nie innym a sobie ratujecie życie przecież Wy też kiedyś możrcie krwi potrzebować.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Twoja krew ratuje życie!!! |
A BATONIKI TO CO? BATONIKI TEŻ SIĘ DOSTAJE:) JEŚLI KREW POTRZEBNA TO W PRZYSZŁYM TYGODNIU LECĘ KREW ODDAĆ, TYLKO CIEKAWE CZY BĘDĄ CHCIELI WZIĄĆ:) BO JAK BĘDZIE TAK JAK OSTATNIM RAZEM TO.......:( LUDZIE NIE BÓJCIE SIĘ ODDAWAĆ KRWI:) TYLKO PAMIĘTAJCIE, ŻE TRZEBA MIEĆ TAKŻE ODPOWIEDNIĄ WAGĘ TJ. POWYŻEJ 50 KG:) POZDRAWIAM SERDECZNIE WSZYSTKICH KRWIODAWCÓW:) TYCH PRZYSZŁYCH TAKŻE:)
|
|
Nie batoniki Małgosiu, jeno wafelki :) Ale krew oddawać i bez tego warto. Pozdro.
|
|
NIECH BĘDZIE, ŻE WAFELKI:) ALE I JEDNO I DRUGIE ZJADLIWE:) A TAK W SEKRECIE ADAMUSIE SKĄD WIESZ, ŻE JESTEM GOSIA?? (W MOIM WYPADKU UŻYCIE IMIENIA MAŁGORZATA LUB COŚ POKREWNIE BRZMIĄCEGO GROZI ŚMIERCIĄ, WIĘC NIE RYZYKUJ:)) POZDRAWIAM:)
|
|
Ja to bym na motocyklach popodpinał takie baniaczki ,co by zasysały z delikwenta powyzej 150 km/h ,to przynajmniej by sie krew nie marnowała.
|
|
Jak słyszę "dawca" to też przed oczyma widzę motocyklistę w pierwszej kolejności...
|
|
zapraszam wszystkie Anki ( i nie tylko anki ) do oddawania krwi w dniu 26 lipca czyli w czasie Zlotu Anek w Łomzy krew bedzie pobierac w Szpitalu Wojewodzkim szefowa Stacji Krwiodawstwa Anna Ogrodnik ;-) anna
|
|
Szefowa osobiście ? To ja "chcem" :)
|
|
ode mnie i tak nie beda chcieli ;)
|
|
Kolank0 > skąd wiesz, że nie będą chcieli? wredna i pyskata > nie krzycz -- "Religia jest bardzo pożyteczna społecznie, bo dzięki niej kobiety tak się nie puszczają, a i służba mniej kradnie..." (Winston Churchill)
|
|
Widocznie Knee0 wie i już!
|
|
Ja tez by mardzo chciala oddać krew ale niestety nie moge ;/ bo chyba mam nie odpowiednia wage...a czekoladke tez bym sobie chetnie zjadla hihih <spoko>
|
|
Ciekawe jak się człowiek czuje jak mu utoczą te...pare litrów...:) Taki jakiś lżejszy chyba jest, i na duszy i na ciele...
|
|
Kiedys sam sie zglosiłem do Krwiodastwa. Zabrali porcję, dali czekolade i zaczely sie problemy. Okazało się, że mam za dużo jakiegoś alatu (to jakis enzym - wskazujacy na problemy z watroba) czy cos takiego. Porobilem przy okazji wszelkie badania - noo - prawie wszystkie ;)) i nic u mnie nie wykryto. a watrobę mam podobno zdrową. i tyle. Widocznie za tłusto jadłem. - to tez mogla byc przyczyna. W kazdym bądz razie przy trzeciej kontroli krwi powiedzieli mi bym dał sobie spokoj bo za duzo kosztuje ich sprawdzanie za kazdym razem mojej krwi. ot i tyle. Jestem krwiodawczym odpadem ;) :DDD, zostały mi jeszcze narzady wewnetrzne i zewnetrzne hahahahaha ;):D , ale z tym to zaczekam jeszcze pareeeee lat. Mogą sie jeszcze mi przydac pozdrawiam
|
|
Jak się czuje??? Faaaaaaajnie:P. I nie zabierahją Ci paru litrów, tylko 450 ml , no i troche do badania:) czyli niecałe 500ml:) a jaka satysfakcja, że Twoja krew może uratować komuś życie:)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |