Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Brak anonimowości w bankach? |
Witam wszystkich Ostatnio usłyszałem, że w Naszej Łomży nie ukryje się kto ile zarabia bowiem pracownik banku wie wszystko o Panu, Pani jakie ma zarobki i jakie lokaty. A co za tym idzie to owy pracownik jak przekaże to dalej a tak jest to info o Nas idzie jak echo po lesie przez całą Naszą Łomżę. Czy ktoś się z tym już spotkał lub spotyka, że drugi zazdrości mu ekstra premii lub innej większej wypłaty albo wysokiej lokaty????
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Brak anonimowości w bankach? |
to prawda.. wścibstwo pracowników i plotkarstwo a przecież w takim miejscu pracy nie powinno być to dopuszczalne......
|
|
Jest klauzla wiec taka sytuacja nie powinna miec miejsca. A tylko tak slyszales, czy wiesz ze jest naprawde?? Jak masz dowody mozesz zlozyc skarge do Dyrektora placowki.
|
|
Moi sąsiedzi też wiedzą ,że mam debet78zł.
|
|
ale jak pracownik banku ma pracowac nie zagladajac w cudze konta? Skoro przychodzi do niego jakis gosc i wplaca kase czy ja wyplaca to przy takich standardowych operacjach nie jest mozliwe nie zobaczenie zawartosci konta. To samo jak stoi za lada zwykla ekspedientka i oblsuguje kase fiskalna to widzi jakie sa urargi. Taki pracownik baku powinien byc objety tajemnica zawodowa i takie info powinien miec tylko dla siebie, jezeli cos komus wypapla na temat czyichs zarobkow to znaczy sie ze zlamal tajemnice zawodowa...i wtedy juz mozna cos z tym zrobic, a ze widzi co kto i ile ma na koncie to jest normalna rzecz w zyciu
|
|
Tylko wiesz to jest tak jak masz jakieś info i podczas spotkania prywatnego z kumplem to np. lekarza, który wie, że np. jakiś lokalny "bonzo" ma raka i zostało mu raptem kilka miesięcy życia ale oczywiście "bonzo" nikomu o tym nie mówi no i spotyka się ten lekarz z kumplami i gadka a oni rzucają hasło a ty Wiesz Zdzisiu jak temu "bonzowi" się super powodzi a ten lekarz odzywa się, że nie chciałbyś mieć tych jego pieniędzy i tych problemów. No ale Zdzisiu nie daje za wygraną i pyta dalej no powiedz nam jakie ma problemy, lekarz mówi no nie mogę bo mam tajemnicę Hipokryta. No lekarz co ty kumplom nie powiesz no i lekarz mówi no dobra ale Wam mówię w zaufaniu Wiecie no bo jemu to kasa już nic nie pomoże bowiem zostało mu kilka miesięcy życia ale wiecie nikomu ni słowa. I tak po kilku dniach spotyka się owy Zdzisiu w innym towarzystwie i gadka spada na owego "bonza" bo np. Olek u niego pracuje i opowiada jak to jego szefowi się super powodzi a nagle odzywa się Zdzisiu i mówi nie chciałbyś tej jego kasy i tych jego problemów. I tu historia się powtarza i tak dalej ciągnie się info po Łomży, po Polsce, po świecie.
|
|
Samuraj dlatego ja pracy nie mieszam w zycie prywatne i trzeba umiec to rozgraniczyc. Ale niestety my Polacy mamy taka, a nie inna mentalnosc, bo wiem, ze w niektorych krajach sa specjalne strony wpisujesz dane i wydzisz ile osoba zarobila w danym roku ile ma zaoszczedzonych pieniedzy za dany rok, jaki kredyt, a wpisujac nr tablic rejestracyjnych widzisz czy samochod za gotowke, czy na kredyt i dla nich to standart :) Ale my niestety jestesmy cofnietym spoleczenstwem :/
|
|
cKlock napisał(a): > Lokalizacja Białystok - Łomża > > > czyżby reklama?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |