Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Przeboje z Passatem :) |
Z cyklu - znalezione w internecie: Witam, WYKOPOWICZE PROSZĘ POMÓŻCIE! CZAS SKOŃCZYĆ Z NIEUCZCIWOŚCIĄ I AROGANCJĄ WIELKICH KONCERNÓW! MOJA HISTORIA W 2007 r. postanowiłem swoje ciężko zarobione pieniądze przeznaczyć na zakup samochodu. Wybór padł na samochód VOLKSWAGEN PASSAT 2.0 TDI 140 KM. Nie wiedziałem wtedy, że będzie to najgroszy zakup w moim życiu. Auto wyprodukowane było w 2005 r. i posiadało przebieg 65 tys km. Dziś po 3 latach użytkowania i stanie licznika na poziomie 135 tys. km w aucie wysiadło praktycznie wszystko to co najważniejsze. 1. Turbosprężarka - urwany wirnik, koszt wymiany 2500 zł (regenerowana oczywiście). Opis problemu : podczas wyprzedzania pojazdu mogło się zdarzyć, że komputer automatycznie przełączył auto w tryb awaryjny gdzie diametralnie traciło moc, żeby nie uszkodzić podzespołów ( o życiu podróżujących jakoś nie pomyślano ) 2. Pompowtryskiwacze - koszt jednego to 2500 zł w serwisie. Na aukcjach można trafić używki w cenie 500-1000 zł. Właśnie dzisiaj wysiadł mi drugi. 3. Immobilizer - auto ma czasami cholerne problemy z odpalenie, kierownica się blokuje, brak napięcia w stacyjce. Problem jest ze sterownikiem. Koszt wymiany ok. 4000 zł w seriwsie. 4. Pompa olejowa - wycieranie się napędu pompy olejowej to też jedno z wad fabrycznych tego pojazdu. Mechanik poinforował mnie podczas naprawy turbo, że u mnie ten problem już jest i że trzeba będzie to naprawić. Koszt rzędu kilku tysięcy złotych. Po co to piszę ? 1. Ponieważ takich osób jak ja jest tysiące w Polsce i na świecie. 2. Firma Volkswagen chowa głowę w piach i nie robi nic aby naprawić to co już spartoliła. _________________________________________________________
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Przeboje z Passatem :) |
trzeba było kupic poloneza za 500zł i byś jezdził:) bossss
|
|
kolego większość użytkowników -v w-doskonale wie że silniki 2.o.do 2008r były nieudane .a ty o tym nie wiedziałeś i to był twój błond
|
|
To po co takie gówno kupiłeś. Trzeba było wziąść nubirę i są dużo tansze, ewentualnie lanosy są też modne.
|
|
ludzie człowiek was ostrzega o tym żeby nie popełnić tego błędu co on a wy tylko jaja umiecie robić na tym forum ludzie czas się w końcu obudzić albo wyłączyć Cartoon network pajace
|
|
za 14 tysi kup Pulloneza 8 lat gwarancji http://www.youtube.com/watch?v=2QRKUUC8brk
|
|
VW to raczej gówno nie jest. Moim zdaniem porównując do innych marek jest to jedna z najlepszych marek.Faktem jest, że silniki wyprodukowane w latach 04-06 o pojemności 2,0 l o mocy 140KM mialy problemy z p.wtryskiwaczami -potem usterka zostala usunięta, bo jeśli chodzi o turbosprężarkę to tutaj nie ma reguły marka, w każdej marce ulegają awarii (tutaj ma znaczenie użytkowanie) , a jesli chodzi o układ kierowniczy to sądzę że to wyjątek, choć sądząc po fotkach masz model b5 po FL i rzeczywiscie kiedy mialem b5 mialem podobny problem ale nie spotkalem sie z innymi przypadkami z tym problemem(zacina się kierownica, szczególnie zapewne po odpaleniu - nie koniecznie to musi byc problem imobilajzera). Mimo wszystko po zmianie pojazdu na inne marki sądzę że wroce do vw bo bywa o wiele gorzej....... jan111155
|
|
ok masz rację,tylko jaką masz pedność ,że ten Passat miał 65 tyś przebiegu ,a nie 265? Swego czasu wymieniłem w komiśie swój samochód za dopłatą na inny.Auto moje miało198000km przebiebu.Po kilku dniach odwiedziłem ten komis.Mój samochód jeszcze stał.Spojrzałem na licznik ,a tam 96500.Czyli ponnad ztówa mniej.
|
|
Firma VW jest dobrą firmą a fakt jest faktem, iż silnik o poj. 2.0 Tdi nie jest najlepszym wyborem. Mój znajomy ma passata 98r' poj. silnika 1,9 Tdi i nie ma z nim żadnych problemów.
|
|
Po 1 nie jest to samochód założyciela tematu!!!! http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
|
Niestety tak się kończą historie z kupnem auta bez diagnostyki, po atrakcyjnej cenie z małym przebiegiem. Kupie dizla, to bedzie yanio w eksploatacji.... Do tego niebawem dojdzie Ci dwumas i pęknięta głowca. Powodzenia i bezawaryjności. Następnym razem dokładniej rozważ i przemysl zakup auta.
|
|
Uroki nowoczesności, kupisz taką brykę a tu wielkie rozczarowanie-to po prostu złom jakich wiele. Sądząc po usterkach to pewnie nie miał on tak do końca tych 65tys km, Takie samochody wytrzymują ogromne ilości kilometrów a że lakier ładnie wygląda i silniczek suchy to cofają do minimum aby tylko zarobić i nikogo póżniej nie obchodzi co się dzieje z tym samochodem.
|
|
Autor: rambo777 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 23-01-11 11:06 Po 1 nie jest to samochód założyciela tematu!!!! Dokładnie, tekst znaleziony w internecie. :) Wrzuciłem, żeby pokazać w jakie kłopoty ludzie się czasami pakują... _________________________________________________________
|
|
Nie ma to jak fiaty, najtanszy serwis diesle lepsze o niebo....kupujcie volksvageny..
|
|
bo nieumiesz jezdzic samochodami ,przesiadz sie na rower hehehe
|
|
Ja mam rower UKRAINA i tez skubany ciagle sie psuje...... stanowczo nie polecam jego kupna :)
|
|
Po 2: diesel jest wytrzymałym silnikiem i to fakt, ale jak zacznie się psuć to..... . Jedynym silnikiem grupy VW jakim bym wybrał to 1,9 Tdi lub Sdi. Jezdziłem takimi i wiem, że do normalnej jazdy są ok. Ja osobiście mam jednego benzyniaka, drugiego w gazie. Miałem okazje kupić 'dizelka', ale przeszkadza mi bardzo woń spalin. Po prostu nienawidzę tego. Benzyniak sprawuje się bdb, a gaz dobrze. Zależy jak się dba o pojazd i od kogo się kupuje. Pozdrawiam. http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
|
Nie wiem czemu się dziwicie, dzisiejsze samochody się psują częściej niż te sprzed 20'stu lat, mimo zajebistemu postępowi techniki. Po prostu producenci auta wychodzą z tego założenia, że jak się samochód nie będzie psuł, to nie będzie zbytu na części. Oni też chcą zarobić na naprawach.
|
|
Głównymi przypadłościami tego silnika o którym mówisz tzn. 2,0TDI 140KM są pękające głowice (początek produkcji) i padajace pompowtryskiwacze. Pompowtryskiwacze potrafią padać przy przebiegu 60tys. km (także przebieg twojej B6 może być wiarygodny) . Najlepiej wymontować i wysłać wszystkie do regeneracji (najprawdopodobniej masz simensa) -koszt duzo niższy. Te o których mówisz po 2500zł/szt. w serwisie też są regenerowane(stare zabierają). Koszt nowego wynosi ponad 3 tys. zł. Przyczyną problemów z uruchomieniem jest elektroniczna blokada kierownicy. Najlepiej wymontować i wysłać do naprawy do Rybnika, koszt ok. 600zł i problem znika. To prawda , że 1,9TDI jest mniej awaryjny, ale kultura pracy 2,0TDI jest dużo wyższa - spalanie porównywalne.
|
|
O wlasnie to jest typowy przyklad u nas wv bmw sie liczy a okazuje sie ze to zlom gorszy od deaewo ludzie u ulegajcie jakims debilnym opiniom ja mialem BMW Audi te jeszcze choc silnik i blachy pierwsza klasa a zrobilem ponad 600 tys km ale cala reszta lacznie z elektryka kondom Teraz mam mondeo i to tea kilkunastoletnie 2l bezyna zupelnie inna klasa auta wogole nie mozna porownywac , dauny mowia Ford gowno wort nie maja pojecia i kolejny tez bedzie Ford u mnie jedyna wada ze duzo pali i kazda drobna czesc to serwis ale czesto sie nie trafia jezdzic do Ostroleki
|
|
Każdy chwali to co mu najlepiej pasuje. Ja miałem już.....hmmmm 4 marki, opla 2002, mitsubishi 2003, seata 2003, i audi od 2005. Seat jeszcze w miarę dobry wózek. Ale audi jest i zostanie. Ta marka nie zawodzi, jezdzi, jezdzi, jezdzi, zima, lato, mróz, dziury itp. Spalanie nie duże, części stosunkowo tanie, blachy twarde. Przez ponad 5 lat eksploatacji nie zawiodło nigdy!!! Co najważniejsze, żadnego blacharza i lakiernika. Japońce mają delikatną elektronikę!!! Liczy się też to, czy regularnie serwisuje się samochód. http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
|
Autor: rambo777 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 23-01-11 15:02 Każdy chwali to co mu najlepiej pasuje. Ja miałem już.....hmmmm 4 marki, opla 2002, mitsubishi 2003, seata 2003, i audi od 2005. Seat jeszcze w miarę dobry wózek. Ale audi jest i zostanie. Ta marka nie zawodzi, jezdzi, jezdzi, jezdzi, zima, lato, mróz, dziury itp. Spalanie nie duże, części stosunkowo tanie, blachy twarde. Przez ponad 5 lat eksploatacji nie zawiodło nigdy!!! Co najważniejsze, żadnego blacharza i lakiernika. Japońce mają delikatną elektronikę!!! Liczy się też to, czy regularnie serwisuje się samochód. Dokladnie jak mowisz, kazdy powie ze jego najlepsze :D A co do japonskiej elektroniki to tez nie do konca prawda, porawdopodobnie powtarzesz to co uslyszles od kogos. Dwoch kolegow z pracy ma Hondy, ja osobiscie jezdze Toyota, oprocz tego jest jeszcze kilka japoncow w firmie i wszyscy chwala.
|
|
pewnie to jest tak jak sie kupi dzaga to z kazdym beda problemy teraz mozna po powodziach kupic to dopiero bedzie cyrk a co do seat to juz gorszego nie ma auta chodzi mi o Ibize rozsypaly mi sie zciski hamulcowe jak kiedys sluzbowym jechalem i to 2letnim dobrze ze 40km/h jechale a jak by wiecej moze by mnie tu nie bylo
|
|
jak material peka w tak waznej czesci ja juz wiecej nie wsiadam do tego zlomu nawet zwolnilem sie wtedy sam bo auta nie zmieniono
|
|
to trzeba było benzyniaka kupić !!!!!
|
|
podstawa to historia auta wg mnie, servis, ilosc wlascicieli - kazde moze sie popsuc a juz takie malo dbane to z pewnoscia duzo szybciej niestety czesto jest niemozliwa do sprawdzenia
|
|
mam passata 1.9TDI 130km 2003r. nie narzekam
|
|
w mojej m-shi padł komp, w brata hondzie civic to samo. http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
|
Autor: AFMF (---.elomza.pl) Data: 23-01-11 12:41 Nie wiem czemu się dziwicie, dzisiejsze samochody się psują częściej niż te sprzed 20'stu lat, mimo zajebistemu postępowi techniki. Po prostu producenci auta wychodzą z tego założenia, że jak się samochód nie będzie psuł, to nie będzie zbytu na części. Oni też chcą zarobić na naprawach. Masz rację. Warto także wspomnieć o wybiegu stosowanym przez kilka znanych marek na świecie - montowanie drogich podzespołów elektrycznych i elektronicznych w tak newralgicznych i narażonych na uderzenia podczas stłuczek miejscach jak zderzaki czy błotniki. Kilka lat temu było głośno w internecie o kolesiu, który kupił nowego, prawdopodobnie też właśnie Passata i zabrakło mu dwa razy hamulców podczas jazdy po mieście ! Potem człowiek ten miał jeszcze przeboje z dealerem VW u którego nabył to auto... _________________________________________________________
|
|
bo co Diesel 1,9 to 1,9, zly byl, nie mozna bylo poszukac z takim silnikiem? najlepsza, bardzo popularna i sprawdzona od jakis 20 lat technologia delikatnie modyfikowana w ciagu tych kilku lat do nowych wynalazkow ( 2,0TDI) trzeba podchodzic z dystansem a nie rzucac sie jak z geba na pączki, niestety teraz widac jaka opinie ma ten silnik i najlepiej omojac go szerokim lukiem, ta zmiana VW niestety sie nie udala
|
|
o wlasnie choc ja osobiscie mam alergie na diesela ale fakt ten silnik jest juz sprawdzony
|
|
Tak, tak ludziska. Kupujcie nowoczesne dizele! Są tanie w eksploatacji, dopóki się nie zepsują...
|
|
ja mam seata 2000r. 1,9tdi 110koników . mam go ok 4lat i nienażekam ani na silnik ani na skrzynie i blaszki się nie sypią:) I niby ten sam producent Żyj Dla Siebie, Nie Dla Niego :))
|
|
I jeszcze jedna ciekawa opinia: Powiem tylko tyle. Mój najlepszy kumpel uparł sie na Passata w TDI. 130 koni. Autko miało 160 tysiecy jak kupił sprawdziliśmy w ASO i co z tego. Po paru miesiach urwała sie linka od przedniej szyby, pózniej mechanizm odbijania sprzegła niby pierdoła le nie szło wbić biegu. Kolejno przeguby aż teraz robił skrzynie bo padło jakieś łożysko i wyła(skrzynia 6biegów) plus sprzegło i dwumasa(standard w paskach). Do wymiany mu została juz tylko turbina bo cieknie niemiłosiernie. Wiec jak tu wierzyć że te kochane dzisiejsze cudenka nie beda sie sypać za pare lat. _________________________________________________________
|
|
Znam kolesia, który kupił Audi a6 za ponad 40tysi i już za kilka dni pojechał z nim do mechanika. Auto zostało tam na dłużej i nie była to jedyna wizyta. Później ciągał je do mechanika o 5 rano bo wstydził się sąsiadów heh. Podjął po prostu pochopnie decyzję, napalił się na autko a ktoś się cieszy, że znalazł kretyna.
|
|
haahahhahahah zenit robisz sobie jaja
|
|
nie zapomnij zadzwonic do garazu na RDV
|
|
mam passata 1.9 TDI 131km. z 2001r. przez 1 rok zrobiłem ponad 50.000km i wymieniłem tylko 3 razy olej i łączniki stabilizatora POZATYM NIC!!!!! to auto nie do zdarcia i nie powiem złego słowa na to auto i polecam je każdemu!!! maniek
|
|
tam pier.....isz, zobaczymy jakie to auto nie do zdarcia za 10 lat albo i więcej jak już będzie się sypać zwłaszcza po takiej dużej ilości kilometrów.
|
|
ogolnie passaty sa mocno przereklamowane i cena nie jest wspolmierna do jakosci osobiscie nawet wole tansza vectre nie mowiac o peugocie volvo czy fordzie ktore technicznie sa duzo lepsze
|
|
nawet typowy przyklad wv sharan i ford galxy jak ktos jezdzil tym i tym to wie o jakich roznicach mowie wykonanie komfort jazdy czy wykonczenia sa fordzie duzo lepsze tylko silnki te same a vw jest drozszy a powinno byc odwrotnie
|
|
wiele osób myśli że nowe silniki TDI są tak samo wytrzymałe i praktycznie bezobsługowe jak silniki diesla w starych meśkach 123, czereśniaki za dopłaty z unii pokupują passaty i a4 od turków z komisów i myślą, że będą latali za darmo i bezproblemowo a jak coś się posypie to jaki ten samochód bleee
|
|
Czemu auta produkowane "kiedyś" były nie do zdarcia i służyły kierowcom przez wiele lat... Odp. jest prosta... Ponieważ ich producenci nie wiedzieli, że więcej niż na sprzedaży aut można zarobić na częściach zamiennych... hehe
|
|
Auto wyprodukowane było w 2005 r. i posiadało przebieg 65 tys km... A prawda jest taka, że kupując używane auto nigdy nie wiesz na co trafisz bo do silnika nie zajrzysz niestety... A może to był Passat z Rosji tak jak Audi A3 na poniższym linku... http://www.joemonster.org/link/pokaz/7863/Drobny_remoncik_Audi_A3 hehe
|
|
niestety tak tylko te auta maja
|
|
Hanes masz w 100 procentach racje
|
|
Hanes ten temat był już wałkowany. Jak cię żal za dupę ciśnie to załóż gospodarstwo bierz 'darmową" kasę i nie licz cudzych pieniędzy.życzę powodzenia!!!
|
|
wez przestan kolego z jakiej to racji darmozjady moga dostawac kase z unii ti jest chore bo znam takich zupelnie nic nie robia w miescie trzeba ciezko na wszystko zapracowac ,zus tez nie placa ciekawe czy wiesniaki byli by tacy madrzy jak by musieli na rownych zasadach pracowac
|
|
ja lepszy bo w 1 rok 95tyś. a stan gurnego 298tyś i nic nie padło jeszcze. przyjmijmy że był cofany bo kupiłem od chandlaża Żyj Dla Siebie, Nie Dla Niego :))
|
|
ach Ci CHandlarze.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |