niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
X FESTIWAL MUZYCZNE DNI

Wspaniała impreza. Muzyka, śpiew - w tym roku także opera.

Wczoraj byłem na koncercie z piosenkami Edith Piaf, przyszło dużo ludzi i niestety nie wszyscy zmieścili się w patio Centrum Katolickiego przy Zawadzkiej. Można było zauważyć jak wielka jest w Łomży potrzeba "sztuki" na wyższym poziomie.
I ci którzy siedzieli na krzesłach, i ci siedzący 1,5 godz. na ławkach bez oparć, a także Ci stojący z tyłu - częstą zasłnieni i nie widzący sceny, ale słyszący te piękne aranżacje zostali do samego końca.

Widziałem też kilka łez wzruszenia.

Dziękuję wszystkim którzy co roku przyczyniają się do organizacji tego festiwalu!

---
PGG

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: X FESTIWAL MUZYCZNE DNI

Ja też tam byłem zaciągnięty przez swą kobietę. Nie żałuję. Widać i mi potrzebna jest sztuka przez duże S.

Mi takze ten koncert sie podobal. Wprawdzie nie moglam byc osobiscie, ale sluchalam w radiu...Niesamowite. Potrafie sobie wyobrazic emocje panujace na dziedzincu podczas koncertu.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Właśnie przyszedłem do domu po koncercie muzyki cerkiewnej i "ludowej" po rosyjsku (tak mi się przynajmniej wydawało).

Fortepian, czerech młodzieńców :) i zafascynowana publiczność.

Pieśni o Wołdze, Bajkale i miłości.... (że nie wspomnę o tej robotniczej)

Trzy czy nawet cztery bisy.

Do zobaczenia w kolejne festiwalowe dni.

Jak miło widzieć, że coś się w Łomży dzieje!
Jak miło widzieć pozytywny odbiór... wręcz "euforyczny"!

---
PGG

... i masz rację

cz

Opisy wydarzen sa tak euforyczne, ze po raz pierwszy od pewnego czasu zaluje ze nie mieszkam w tym miescie. Swietna inicjatywa!

pozdrawiam

MCH

MCH ale mozesz sluchac przez internet tych koncertow

www.radionadzieja.pl i tam po prawej stronie jest link winamp radio

oni to transmituja na zywo

a dzisiaj o 19 kolejny koncert

dzieki:) ach ta technologia

Dałem się skusić tym razem mamie na koncert Muzyka Wschodu. Po raz pierwszy w życiu słuchałem pieśni cerkiewnych i rosyjskich! Podobało mi się! Ludzie, co się ze mną dzieje? Jak jeszcze pójdę na jakiś inny koncert to chyba nareszcie spoważnieje! Tak przynajmniej mówi moja mama.

:)) pieknie
ja czekam na czwartek - ''NABUCCO''
....mialam okazje 3 lata temu byc statystka w operze Tosca podczas Expo2000 w Hannoverze. To byla niesamowita przygoda.
Mam nadzieje ze zobacze cos rownie pieknego w lomzynskiej Katedrze. Nie sadze ze rezyseria pana Jacka Szymanskiego bedzie gorsza;))!!!!

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Takiej imprezy jaka jest tegoroczny festiwal Muzyczne dni Drozdowo - Łomza jeszcze w regionie nie bylo i pewnie predko nie bedzie znajac organizacje lomzynska w takich sprawach

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org