Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
X FESTIWAL MUZYCZNE DNI |
Wspaniała impreza. Muzyka, śpiew - w tym roku także opera. Wczoraj byłem na koncercie z piosenkami Edith Piaf, przyszło dużo ludzi i niestety nie wszyscy zmieścili się w patio Centrum Katolickiego przy Zawadzkiej. Można było zauważyć jak wielka jest w Łomży potrzeba "sztuki" na wyższym poziomie. I ci którzy siedzieli na krzesłach, i ci siedzący 1,5 godz. na ławkach bez oparć, a także Ci stojący z tyłu - częstą zasłnieni i nie widzący sceny, ale słyszący te piękne aranżacje zostali do samego końca. Widziałem też kilka łez wzruszenia. Dziękuję wszystkim którzy co roku przyczyniają się do organizacji tego festiwalu! --- PGG
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: X FESTIWAL MUZYCZNE DNI |
Ja też tam byłem zaciągnięty przez swą kobietę. Nie żałuję. Widać i mi potrzebna jest sztuka przez duże S.
|
|
Mi takze ten koncert sie podobal. Wprawdzie nie moglam byc osobiscie, ale sluchalam w radiu...Niesamowite. Potrafie sobie wyobrazic emocje panujace na dziedzincu podczas koncertu. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Właśnie przyszedłem do domu po koncercie muzyki cerkiewnej i "ludowej" po rosyjsku (tak mi się przynajmniej wydawało). Fortepian, czerech młodzieńców :) i zafascynowana publiczność. Pieśni o Wołdze, Bajkale i miłości.... (że nie wspomnę o tej robotniczej) Trzy czy nawet cztery bisy. Do zobaczenia w kolejne festiwalowe dni. ___________________________________ Jak miło widzieć, że coś się w Łomży dzieje! Jak miło widzieć pozytywny odbiór... wręcz "euforyczny"! ___________________________________ --- PGG
|
|
... i masz rację cz
|
|
Opisy wydarzen sa tak euforyczne, ze po raz pierwszy od pewnego czasu zaluje ze nie mieszkam w tym miescie. Swietna inicjatywa! pozdrawiam MCH
|
|
MCH ale mozesz sluchac przez internet tych koncertow www.radionadzieja.pl i tam po prawej stronie jest link winamp radio oni to transmituja na zywo a dzisiaj o 19 kolejny koncert
|
|
dzieki:) ach ta technologia
|
|
Dałem się skusić tym razem mamie na koncert Muzyka Wschodu. Po raz pierwszy w życiu słuchałem pieśni cerkiewnych i rosyjskich! Podobało mi się! Ludzie, co się ze mną dzieje? Jak jeszcze pójdę na jakiś inny koncert to chyba nareszcie spoważnieje! Tak przynajmniej mówi moja mama.
|
|
:)) pieknie ja czekam na czwartek - ''NABUCCO'' ....mialam okazje 3 lata temu byc statystka w operze Tosca podczas Expo2000 w Hannoverze. To byla niesamowita przygoda. Mam nadzieje ze zobacze cos rownie pieknego w lomzynskiej Katedrze. Nie sadze ze rezyseria pana Jacka Szymanskiego bedzie gorsza;))!!!! °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Takiej imprezy jaka jest tegoroczny festiwal Muzyczne dni Drozdowo - Łomza jeszcze w regionie nie bylo i pewnie predko nie bedzie znajac organizacje lomzynska w takich sprawach
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |