środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Szukam pomocy w kupnie LAPTOPA!!

Witam wszystkich kto udziela się na FORUM!!!
Mam do Was właśnie wielką prośbę!!
Czy ma ktoś może laptopa bądź kto się zna na takim sprzęcie i mógłby doradzić...? Była bym bardzo wdzięczna za Waszą pomoc :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Szukam pomocy w kupnie LAPTOPA!!

lenovo solidna firma! w miare nie drogo i nie mozna narzekac pozdraiwam

dokładnie, tez niedawno kupiłem lapsa lenovo, podbno sie ceni ale nie moge narzekac, juz pol roku chodzi i smiga bez zastrzezen, tyle ze musialem za niego zaplacic troche wiecej niz za inne badziewie, ale co tam jak chce sie cos miec porzadnego to i trzeba za to zapłacic. Wybor nalezy do Ciebie

Ja kupiłem Samsunga i smiga zdrowo :) polecam

MSI dobry sprzęcik śmigam już na nim ponad rok bez zastrzeżeń, bez problemów - koszt ok. 2 tysiaki, polecam.

Każdy będzie radził kupić Ci laptopa, którego sam posiada. Zależy do czego potrzebujesz tego komputera, do gier, do obsługi "ciężkich" programów czy do oglądania filmów..

kup taki ktory ci sie podoba z wygladu:) cudów niema wszystkie maja podzespoly tych samych firm (intel,amd, nvidia, radeon itd... )ja kupujac patrzylem aby mi sie podobal z wygladu, adekwantnie cena do jakosci:)

i co to za polecanie firm;p wazne co jest we wnatrz

a w australii powodz

lenovo G550 super komp za rozsadne pieniadze.

http://www.jakkupowac.pl/artykul/134/jak-kupowac-laptop.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=komputery&utm_content=laptop&utm_term=laptopy%20opinie

http://www.kupujemy-laptopa.pl

idź do vobisu w stokrotce, facet się zna

onaion

Miałem HP, miałem Toshibę,
ale Samsung jest najlepszy z tych ci miałem
polecam Smasung R525 (kupilem go za lekko ponad 2 tys w MediaExpert)

Paweł Dąbrowski
http://pdabrowski.art.pl

Przegladalem ostatnio dosyc mocno rynek i jak chcesz miec cos wydajnego i w miare przystepnej cenie polecam Lenovo serii Y560 z karta ATI 5730 naprawde jak na lapka, ktory kosztuje lekko ponad 3000 nie znajdziesz nic o tych parametrach.

Jako, że pracuję w tej branży, dorzucę kilka słów od siebie.

1. Lenovo - firma dobrze znana, w chwili obecnej stosunkowo niedrogie sprzęty, bardzo udany model G550 i G555, w dobrej cenie, jeśli oczywiście nie szukamy nic nadzwyczajnego

2. HP - model ProBook 4520, stanowczo polecam, cena w granicach 2300zł, fajny sprzęcik, Intel Core I3, karta graficzna ATI Radeon HD 512MB, dysk 320GB, 2.0MP kamera, wifi, pamięć 3GB DDR3, rewelacyjny design w porównaniu do innych lapków, naprawdę dobry laptop

3. Nie polecam ASUS i EMACHINES, dlaczego? Bo częściej służą w serwisie niż w domu, nie mówię, że wszystkie, ale ogólnie dość awaryjny sprzęt w porównaniu do konkurencji, cenowo na pewno tańszy, ale coś za coś ...

4. Dell - wyszła półka, nie pamiętam dokładnie modelu, ale jest taki jeden w granicach 3200-3300zł, ale sprzęt jest konkretny, Intel Core I5 lub I7 z turbo boostem, 4GB/8GB DDR3, karta grafiki GeForce 9750 HD, dysk 500GB, wyświetlacz na ledach, bardzo stabilny, szybki, cichy. Polecam.

Dzisiaj generalnie podstawa w lapku to:

- procek Intel Core I3 lub wyżej (I5/I7), nie polecam AMD, bo są zdecydowanie słabsze od Intela

- dysk min. 320GB, standardem powoli staje się 500GB i więcej

- karta grafiki: albo ATI Radeon albo GeForce, pamięci własnej najlepiej 1GB

- pamięć 3-4GB DDR3

"karteluszeczka" przejdz sie do sklepu komputerowego EXPERT jest on za CTO, ja tam brałem kompa a znajomy lapka i jest zadowolony. pzd

Najlepiej poczytać które modele są najmniej awaryjne... Wujek google i do dzieła.. Osobiście mam Toshibe śmiga już 2 lata i nie ma z nim problemów ale Lenovo to też bardzo dobry sprzęt... Może i we wszystkich lapkach podzespoły są tych samych firm ale jak firma produkująca lapka zawali sposób chłodzenia tak jak w HP którego miałem to będzie można używać go do podgrzewania zupek chińskich:p

W co warto jeszcze zainwestować kupując laptopa:
1. przedłużenie gwarancji
2. podkładka chłodząca - fajna sprawa i na pewno przedłuży żywotność lapka

Zależny do jakiej ceny i w jakich celach będzie użytkowany Ja osobiście polecam Asusa K52J i5-540M ( bez awaryjny wylało mi się pól szklanki browara na całego kompa i dziala :P ) a tak poza tym bardzo fajny sprzęt żadnych uwag do niego nie mam

Cudow nie ma :)
Jak się trafi na egzemplarz to posłuży :)
Generalnie jesli nie grasz w żadne gry - nie warto pakować się w drogi sprzęt, który po gwarancji i tak zazwyczaj się psuje :)
Ja z kolei nic zlego nie powiem o asusie ktorych w domu mam dwa.
Ale na Toshibie ( tania nie byla), MSI czy Fujitsu Siemens nie zostawiam suchej nitki. Bywa.
A teraz zapewne skusze się na Samsunga...bo ma fajną tę matrycę LED.

Pozdrawiam i udanego wyboru zyczę.

enya jeśli masz 2 asusy w domu to generalnie czemu nie 3 he Asus K52J tez ma matryce LED fajna sprawa pzdr...

SAMSUNG R525 rządzi!

SAMSUNG R525 rządzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.gangsters.pl/index.php?polec=123861

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org