Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Szukam pomocy w kupnie LAPTOPA!! |
Witam wszystkich kto udziela się na FORUM!!! Mam do Was właśnie wielką prośbę!! Czy ma ktoś może laptopa bądź kto się zna na takim sprzęcie i mógłby doradzić...? Była bym bardzo wdzięczna za Waszą pomoc :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Szukam pomocy w kupnie LAPTOPA!! |
lenovo solidna firma! w miare nie drogo i nie mozna narzekac pozdraiwam
|
|
dokładnie, tez niedawno kupiłem lapsa lenovo, podbno sie ceni ale nie moge narzekac, juz pol roku chodzi i smiga bez zastrzezen, tyle ze musialem za niego zaplacic troche wiecej niz za inne badziewie, ale co tam jak chce sie cos miec porzadnego to i trzeba za to zapłacic. Wybor nalezy do Ciebie
|
|
Ja kupiłem Samsunga i smiga zdrowo :) polecam
|
|
MSI dobry sprzęcik śmigam już na nim ponad rok bez zastrzeżeń, bez problemów - koszt ok. 2 tysiaki, polecam.
|
|
Każdy będzie radził kupić Ci laptopa, którego sam posiada. Zależy do czego potrzebujesz tego komputera, do gier, do obsługi "ciężkich" programów czy do oglądania filmów..
|
|
kup taki ktory ci sie podoba z wygladu:) cudów niema wszystkie maja podzespoly tych samych firm (intel,amd, nvidia, radeon itd... )ja kupujac patrzylem aby mi sie podobal z wygladu, adekwantnie cena do jakosci:)
|
|
i co to za polecanie firm;p wazne co jest we wnatrz
|
|
a w australii powodz
|
|
lenovo G550 super komp za rozsadne pieniadze.
|
|
|
|
idź do vobisu w stokrotce, facet się zna onaion
|
|
Miałem HP, miałem Toshibę, ale Samsung jest najlepszy z tych ci miałem polecam Smasung R525 (kupilem go za lekko ponad 2 tys w MediaExpert) Paweł Dąbrowski http://pdabrowski.art.pl
|
|
Przegladalem ostatnio dosyc mocno rynek i jak chcesz miec cos wydajnego i w miare przystepnej cenie polecam Lenovo serii Y560 z karta ATI 5730 naprawde jak na lapka, ktory kosztuje lekko ponad 3000 nie znajdziesz nic o tych parametrach.
|
|
Jako, że pracuję w tej branży, dorzucę kilka słów od siebie. 1. Lenovo - firma dobrze znana, w chwili obecnej stosunkowo niedrogie sprzęty, bardzo udany model G550 i G555, w dobrej cenie, jeśli oczywiście nie szukamy nic nadzwyczajnego 2. HP - model ProBook 4520, stanowczo polecam, cena w granicach 2300zł, fajny sprzęcik, Intel Core I3, karta graficzna ATI Radeon HD 512MB, dysk 320GB, 2.0MP kamera, wifi, pamięć 3GB DDR3, rewelacyjny design w porównaniu do innych lapków, naprawdę dobry laptop 3. Nie polecam ASUS i EMACHINES, dlaczego? Bo częściej służą w serwisie niż w domu, nie mówię, że wszystkie, ale ogólnie dość awaryjny sprzęt w porównaniu do konkurencji, cenowo na pewno tańszy, ale coś za coś ... 4. Dell - wyszła półka, nie pamiętam dokładnie modelu, ale jest taki jeden w granicach 3200-3300zł, ale sprzęt jest konkretny, Intel Core I5 lub I7 z turbo boostem, 4GB/8GB DDR3, karta grafiki GeForce 9750 HD, dysk 500GB, wyświetlacz na ledach, bardzo stabilny, szybki, cichy. Polecam. Dzisiaj generalnie podstawa w lapku to: - procek Intel Core I3 lub wyżej (I5/I7), nie polecam AMD, bo są zdecydowanie słabsze od Intela - dysk min. 320GB, standardem powoli staje się 500GB i więcej - karta grafiki: albo ATI Radeon albo GeForce, pamięci własnej najlepiej 1GB - pamięć 3-4GB DDR3 ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
"karteluszeczka" przejdz sie do sklepu komputerowego EXPERT jest on za CTO, ja tam brałem kompa a znajomy lapka i jest zadowolony. pzd
|
|
Najlepiej poczytać które modele są najmniej awaryjne... Wujek google i do dzieła.. Osobiście mam Toshibe śmiga już 2 lata i nie ma z nim problemów ale Lenovo to też bardzo dobry sprzęt... Może i we wszystkich lapkach podzespoły są tych samych firm ale jak firma produkująca lapka zawali sposób chłodzenia tak jak w HP którego miałem to będzie można używać go do podgrzewania zupek chińskich:p W co warto jeszcze zainwestować kupując laptopa: 1. przedłużenie gwarancji 2. podkładka chłodząca - fajna sprawa i na pewno przedłuży żywotność lapka
|
|
Zależny do jakiej ceny i w jakich celach będzie użytkowany Ja osobiście polecam Asusa K52J i5-540M ( bez awaryjny wylało mi się pól szklanki browara na całego kompa i dziala :P ) a tak poza tym bardzo fajny sprzęt żadnych uwag do niego nie mam
|
|
Cudow nie ma :) Jak się trafi na egzemplarz to posłuży :) Generalnie jesli nie grasz w żadne gry - nie warto pakować się w drogi sprzęt, który po gwarancji i tak zazwyczaj się psuje :) Ja z kolei nic zlego nie powiem o asusie ktorych w domu mam dwa. Ale na Toshibie ( tania nie byla), MSI czy Fujitsu Siemens nie zostawiam suchej nitki. Bywa. A teraz zapewne skusze się na Samsunga...bo ma fajną tę matrycę LED. Pozdrawiam i udanego wyboru zyczę.
|
|
enya jeśli masz 2 asusy w domu to generalnie czemu nie 3 he Asus K52J tez ma matryce LED fajna sprawa pzdr...
|
|
SAMSUNG R525 rządzi!
|
|
SAMSUNG R525 rządzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
http://www.gangsters.pl/index.php?polec=123861
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |