Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Praca w Polsce! |
Wstaje rano, wlaczam moje japonskie radio, zakladam amerykanskie spodnie, wietnamski podkoszulek i chinskie tenisowki, po czym z holenderskiej lodowki wyciagam niemieckie piwo. Siadam przed koreanskim komputerem i w amerykanskim banku zlecam internetowe zakupy w Anglii, po czym wsiadam do czeskiego samochodu i jade do francuskiego hipermarketu na zakupy. Po uzupelnieniu zarcia o hiszpanskie owoce, belgijski ser i greckie wino wracam do domu, siadam na wloskiej kanapie i szukam pracy w polskiej gazecie. Znowu nic... Zastanawiam sie, dlaczego do cholery w Polsce nie ma pracy...? --- PGG
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Praca w Polsce! |
...spoko........... czy dobrze oddałeś swoj głos ? andrzejek.
|
|
|
Praca jest, trzeba oczy mieć otwarte a nie czekać na zbawienie z UE.
|
|
P.S. Ja jeszcze lubię meksykańską wódę pić.
|
|
Ja również sądzę, że dla chcącego nie ma nic trudnego. Kwestia tylko dobrej woli i ambicji. Ludzie z góry zakładają, że pracy nie ma i nic nie robią w celu jej znalezienia tudzież przekwalifikowania swoich umiejętności, wiedzy. Rekordową z kolei wiedzę posiadają co niektórzy nasi obywatele w możliwościach wyciągnięcia pieniędzy od państwa - tak aby je dostać i nic nie robić. Mówię tu o różnego rodzaju zasiłkach, dodatkach, dopłatach etc. Czy Urząd Miasta nie powinien szczegółowo analizować przydzielanych dodatków mieszkaniowych? Bo z tego co wiem bardzo często dodatki takowe przydzielane są osobom majętnym. Ileż pieniędzy marnuje się na takowych ludzi, którzy po dodatek przyjeżdżają wysokiej klasy samochodami... nie odczuwając przy tym najmniejszego (choćby) zażenowania ? Krzysztof
|
|
Pracy w Polsce jest faktycznie mnóstwo, tylko że najchetniej potrzebują kogoś około 25 roku życia, zaraz po studiach i 5 lat doświadczenia. Tutaj jest delikatna paranoja, ale idzie to wszystko obejść i można znaleźć pracę jaką się chce, ale to wymaga dużo poświęcenia a nie wszystkim jak widać się chce Pozdrawiam Marcin DYZIAK Jasiński
|
|
Ja tam na wakacje coś znalazłem. Buduję kapitaliście dom. To znaczy mieszam wapno i podaję cegły. Ale siłę mam i żadnej roboty sie nie boję.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |