czwartek, 12 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
PROVIDENT -prawda o tej firmie

Proszę o szczere wypowiedzi : co sądzicie o działalności tej firmy , czy warto u nich brać pożyczkę i jak ona postępuje z kimś , komu przypadkiem przyjdzie popaść w przejściowe trudności finansowe ? Czy ta firma jest godna zaufania ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: PROVIDENT -prawda o tej firmie

jak popadniesz w kłopoty finansowe to przytulą cię, pogłaszczą po głowie, powiedzą wszystko będzie dobrze a następnie zlicytują wszystko co masz, jak każdy bank, lichwiarz czy innej maści pożyczkodawca, wszystko wedle umowy.

Takie działania jak prowadzi ta firma powinny być zabronione przez prawo, wysokie oprocentowania, wiele kruczków prawnych a w podsumowaniu nic dobrego nie wychodzi

Jeśli masz jakieś inne wyjście to korzystaj z niego tylko nie bierz pożyczki w Porovidencie!!!!!!U nich odsetki wynoszą 90%!!!wiem bo moja znajoma tak już się wkopała.Wzieła 2000 odda prawie 4000.U nich musisz co tydzień spłacać dług i nie ma żadnych taryf ulgowych. Tak więc lepiej nie pchaj się w to jeśli nie musisz.

lotos

Szczerze to CI radze,omijac tą firmę szerokim łukiem,kosmiczne odsetki sobie naliczają,a slyszalem też, ze potrafia interweniowac silą ,jak ktoś ma klopoty i nie jest w stanie splacac na czas,nagonge robi paru osilkow i zastraszaja cala rodzinę

Odsetki ponad 88% zależy jeszcze od kwoty jaką pożyczasz. Jak pożyczysz to będziesz miał gości z Providenta co tydzień w domu, po ratę niby nie dużą ale odczuwalną z tygodnie na tydzień coraz bardziej. Zdecydowanie odradzam.

Lepiej pożycz od rodziny, spisz umowę wyjdziesz an tym lepiej. A już jeśli to jedynie kredyt konsumencki w prawdziwym banku, a nie jakieś Providenty i inne takie. To są firmy które działają po to aby dać pieniądze naiwnym na ich pragnienia i by potem odebrać z ogromną nawiązką.

Omijaj tego providenta z dala,szkoda nerwów,najlepiej to nie mieć żadnych długów a jak jest nagła potrzeba to pożyczyć z rodziny lub od jakiegoś dobrego przyjaciela,kolegi,kolezanki z wieloletniej znajomości.

Z tego co wiem to oprocentowanie jest 70% razem z opłatami wszystkimi w stosunku rocznym. Każdy podpisując umowę wie na co się godzi i jakie podpisuje zobowiązanie akurat do podpisania umowy nikt nikogo nie zmusza, lecz o faktach windykacji takowych nie słyszałem, lecz możliwe że czegoś takiego można doświadczyć również podobnie jest w innych bankach, tylko mniejsze koszty i oprocentowanie, więc jeśli decydujesz się na wzięcie pożyczki i niespłacanie jej to podejrzewam, że w bankach odsetki i koszty wyjdą większe jak w Providencie, a w Providencie zarówno wzięcie pożyczki jest łatwe jak i koszty są wiadome, lecz nie są małe. Sam bym odradzał Providenta, lecz wybór należy do ciebie, bo jak podpiszesz to masz prawo do zwrotu bez żadnych kosztów w Banku chyba do 7 dni, w Providencie bojaże do 10. Przed podjęciem decyzji proponuję rozwagę i przemyślenie decyzji. Pozdrawiam.

jak masz za duzo kasy to mozesz sie do nich zglosic: ]

bedziesz mial mniej:)

Wiele osób bierze pożyczki w providencie, godząc się na znacznie wyższe koszty zwrotu, bo w banku w swojej sytuacji materialnej nie mieli by szans na kredyt, a tu jest łatwiej pod tym względem...

Jeżeli decydujesz się na pożyczkę z zamiarem nie spłacania,to jest to zwykłe wyłudzenie.I nie ważne w jakim banku to robisz.W providencie może i nie jest tanio,ale jak się chce spłacać,to zawsze można się dogadać.Mając pożyczkę u nich,nie doznałem przyjemności spotkania się z jakimiś osiłkami.Jedynie co był jakiś kierownik i miałem telefon z jakiegoś tam działu.Ale wszystko odbyło się spokojnie i spłacam tak jak ustaliłem.A jak ktoś ma stałą pracę i dochód lub bogatą rodzinkę,to niech pożycza od niej,a nie mądrzy się,jaki to jest zły ten provident.Teraz zacząłem znowu pracę i spłacę tę pożyczkę jak najszybciej i może nie będę musiał już brać kiedykolwiek żadnych kredytów.Jednak ogólnie nie jest źle w providenci.

Nie radzę brać w tej firmie żadnej pożyczki,przy trudnościach ze spłatą będą wyzwiska,szantaż i zastraszanie.

lichwiarskie odsetki zanim weżmiesz co tydzień spłata i chyba jak sie nie myle odrazu pobieraja jakoś sume trudno mi powiedzieć jak jest w skoku czy potrzebne członkostwo

Lichwa jest prawnie zabroniona, ale że prawo było pisane przez kolesi to mogą działać takie firmy jak provident. Jak to nie jest kwestia życia czy śmierci to bym nie pożyczał w providencie.

Odradzam

odradzam, pozycz najmniej ile musisz

http://www.gangsters.pl/index.php?polec=123861

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org