Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PROVIDENT -prawda o tej firmie |
Proszę o szczere wypowiedzi : co sądzicie o działalności tej firmy , czy warto u nich brać pożyczkę i jak ona postępuje z kimś , komu przypadkiem przyjdzie popaść w przejściowe trudności finansowe ? Czy ta firma jest godna zaufania ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PROVIDENT -prawda o tej firmie |
jak popadniesz w kłopoty finansowe to przytulą cię, pogłaszczą po głowie, powiedzą wszystko będzie dobrze a następnie zlicytują wszystko co masz, jak każdy bank, lichwiarz czy innej maści pożyczkodawca, wszystko wedle umowy.
|
|
Takie działania jak prowadzi ta firma powinny być zabronione przez prawo, wysokie oprocentowania, wiele kruczków prawnych a w podsumowaniu nic dobrego nie wychodzi
|
|
Jeśli masz jakieś inne wyjście to korzystaj z niego tylko nie bierz pożyczki w Porovidencie!!!!!!U nich odsetki wynoszą 90%!!!wiem bo moja znajoma tak już się wkopała.Wzieła 2000 odda prawie 4000.U nich musisz co tydzień spłacać dług i nie ma żadnych taryf ulgowych. Tak więc lepiej nie pchaj się w to jeśli nie musisz. lotos
|
|
Szczerze to CI radze,omijac tą firmę szerokim łukiem,kosmiczne odsetki sobie naliczają,a slyszalem też, ze potrafia interweniowac silą ,jak ktoś ma klopoty i nie jest w stanie splacac na czas,nagonge robi paru osilkow i zastraszaja cala rodzinę
|
|
|
Lepiej pożycz od rodziny, spisz umowę wyjdziesz an tym lepiej. A już jeśli to jedynie kredyt konsumencki w prawdziwym banku, a nie jakieś Providenty i inne takie. To są firmy które działają po to aby dać pieniądze naiwnym na ich pragnienia i by potem odebrać z ogromną nawiązką.
|
|
Omijaj tego providenta z dala,szkoda nerwów,najlepiej to nie mieć żadnych długów a jak jest nagła potrzeba to pożyczyć z rodziny lub od jakiegoś dobrego przyjaciela,kolegi,kolezanki z wieloletniej znajomości.
|
|
Z tego co wiem to oprocentowanie jest 70% razem z opłatami wszystkimi w stosunku rocznym. Każdy podpisując umowę wie na co się godzi i jakie podpisuje zobowiązanie akurat do podpisania umowy nikt nikogo nie zmusza, lecz o faktach windykacji takowych nie słyszałem, lecz możliwe że czegoś takiego można doświadczyć również podobnie jest w innych bankach, tylko mniejsze koszty i oprocentowanie, więc jeśli decydujesz się na wzięcie pożyczki i niespłacanie jej to podejrzewam, że w bankach odsetki i koszty wyjdą większe jak w Providencie, a w Providencie zarówno wzięcie pożyczki jest łatwe jak i koszty są wiadome, lecz nie są małe. Sam bym odradzał Providenta, lecz wybór należy do ciebie, bo jak podpiszesz to masz prawo do zwrotu bez żadnych kosztów w Banku chyba do 7 dni, w Providencie bojaże do 10. Przed podjęciem decyzji proponuję rozwagę i przemyślenie decyzji. Pozdrawiam.
|
|
jak masz za duzo kasy to mozesz sie do nich zglosic: ] bedziesz mial mniej:)
|
|
Wiele osób bierze pożyczki w providencie, godząc się na znacznie wyższe koszty zwrotu, bo w banku w swojej sytuacji materialnej nie mieli by szans na kredyt, a tu jest łatwiej pod tym względem...
|
|
Jeżeli decydujesz się na pożyczkę z zamiarem nie spłacania,to jest to zwykłe wyłudzenie.I nie ważne w jakim banku to robisz.W providencie może i nie jest tanio,ale jak się chce spłacać,to zawsze można się dogadać.Mając pożyczkę u nich,nie doznałem przyjemności spotkania się z jakimiś osiłkami.Jedynie co był jakiś kierownik i miałem telefon z jakiegoś tam działu.Ale wszystko odbyło się spokojnie i spłacam tak jak ustaliłem.A jak ktoś ma stałą pracę i dochód lub bogatą rodzinkę,to niech pożycza od niej,a nie mądrzy się,jaki to jest zły ten provident.Teraz zacząłem znowu pracę i spłacę tę pożyczkę jak najszybciej i może nie będę musiał już brać kiedykolwiek żadnych kredytów.Jednak ogólnie nie jest źle w providenci.
|
|
Nie radzę brać w tej firmie żadnej pożyczki,przy trudnościach ze spłatą będą wyzwiska,szantaż i zastraszanie.
|
|
lichwiarskie odsetki zanim weżmiesz co tydzień spłata i chyba jak sie nie myle odrazu pobieraja jakoś sume trudno mi powiedzieć jak jest w skoku czy potrzebne członkostwo
|
|
Lichwa jest prawnie zabroniona, ale że prawo było pisane przez kolesi to mogą działać takie firmy jak provident. Jak to nie jest kwestia życia czy śmierci to bym nie pożyczał w providencie.
|
|
Odradzam
|
|
odradzam, pozycz najmniej ile musisz
|