niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pomnik gigant

Dziś w tak szczególnym dniu byłem na starym cmentarzu na Kopernika. Przechodząc alejkami zobaczyłem gigantyczny w pomnik niejakiego Pana Tadeusza- znanego chyba jako Człowiek orkiestra. Jak było widać żona tego pana już nie żyje (świeć Panie nad jej Duszą) , a ów pan cieszy się się ... i tu pojawia się wątpliwość czy na pewno Dobrym zdrowiem.

Nagrobek jest monstrualnych rozmiarów,tak samo jak portrety,a w środku zdjęcie pana w pełnej krasie. Bardzo zdziwił mnie i jak widziałem nie tylko mnie napis pod tym ogromnym zdjęciem "magister inżynier".(jest się czym chwalić)
Szczerze mówiąc nie znam tego pana ,ale martwię się o jego stan psychiczny,może stąd ten pomnik za życia.
Zastanawia mnie jednak jak konserwator zabytków zgodził się na takie coś.
Odwiedzajcie ten cmentarz widok jest niesamowity.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pomnik gigant

A co najlepsze Pan Tadeusz stał ze 3 metry od swojego grobu i wpatrywał się jak ludzie zatrzymywali się i patrzyli. Patrzyli mało powiedziane, ŚMIALI SIĘ.

http://www.czlowiekorkiestra.pl/galeria.html a najlepszy ten fotomontaż z Drzyzgą i bielicką, już chociaż inną fotkę można by podłożyć.

angella

chachacha!!! dobre, czyli jeszcze jednego na tym nagrobku brakuje, napisu www.czlowiekorkiestra.pl ale i tak sobie reklamę niezłą zrobił.

WU TANG CLAN lol

Też widziałam TO CUDO.

Cóż, kwestia gustu, mi się wybitnie nie podobało jako przejaw kiczu, złego smaku i pokazania swojego bogactwa.

Ale oczywiście człowiek po trzech udarach mózgu, w sile wieku, po utracie żony może inaczej postrzegać życie, a o gustach się podobno nie dyskutuje.

Jeżeli Panu Walewaczowi odpowiada taki pomnik i jest z niego dumny to gratuluję i życzę dobrego zdrowia...

Pozdrawiam

Ale powinien go sfotografować i dorzucić do galerii.Dobrze by było żeby na nim usiadł do fotografii z zaproszonymi gośćmi.

angella

jezeli nie masz pieniedzy n'a taki sam,to zamknij morde

ja osobiście widziałem jak ten pan robił zdjęcia swoim znajomym przy własnym grobie. ! ŻAL!

Moje grube ryby to nic w porównaniu z człowiekiem grobem he

swoją drogą można by stworzyć listę absurdów naszego miasta

Widziałam dziś to cudo i mało się ze śmiechu nie posikałam... Trzeba mieć coś nie bardzo z głową, żeby taki kicz sobie odstawić i to jeszcze za życia...

Oddzielną sprawą jest czy ktoś zatwierdza wzory stawianych na zabytkowym cmentarzu pomników, bo ludzie dają datki na odnowienie cmentarza, a tymczasem tuż obok stawiają takie paskudztwa...

A ja dzisiaj zapaliłam świeczkę temu panu a co tam niech się pocieszy.

angella

ale jaja allegro.pl

tak, to dobry pomysł z tą listą, listę absurdów zacznijmy od:

zawiści

ale reagowac na fotomontarze zdjec wypadaloby. No sory, ale sa jakies granice przyzwoitosci :P. Jeszczy gdyby politycy sie tak promowali to bym zrozumial :)

Moze ktos zrobil zdjecie telefonem :D pokarzcie tutaj bo ja naprzyklad nie widzialem a jestem ciekaw tego monumentu :D

nowa achitektoniczna marmurowa moda? ale to normalne ze sie robi za zywota takie rzeczy,

To toto. kloszard, jest coś takiego w necie.

angella

kliknij na: ,, to toto,, i zobaczysz.

angella

ale bunkier!

HM Coś tu niegra! ten koleszka jest taki sam !

cienko wklejone nawet cienie niedobrane

http://www.youtube.com/watch?v=awYVlAv6Cek

Wielkie dzieki angellica :D ale wyobrazalem to sobie zupelnie inaczej... ze duzy jest do gory a nie na boki hehe

Panie Tadeuszu, sprzedawalem ZAWSZE u pana walute (ale juz nie bede)... Obnoszenie sie z czyms takim w tak ciezkich dla ludzi czasach jest co najmniej nie smaczne a dodajac do tego fotomontaze zdjec z Hanka Bielicka i Ewa Drzyzga mozna by sie zastanowic nad Pana stanem zdrowia psychicznego ... Mam nadzieje ze magister inzynier czlowiek orkiestra przeczytal moje slowa na tym forum i troche przemysli conieco.

Nie no przecież pisze że przeszedł trzy udary mózgu itd,itp to nie ma się co dziwić http://www.czlowiekorkiestra.pl/historia.html

angella

Zresztą biznes je biznes, wyraznie widać że jest pięć miejscówek, dwie zajęte to trzy pójdą chyba pod wynajm, teraz się przyznać kto chciałby być za lokatora?

angella

O jeszcze coś wynalazłam co by się do galerii z tymi montażami nadawało: Zdjęcia

angella

wg mnie ten czlowiek po prostu chcial sie dowartosciowac, ale troche przesadzil. nie ma umiaru wogole. na swoim nagrobku w przyszlosci karze napisac: mgr ds. zarzadzania i marketingu, zacny maz dla miasta Lomza.

kt

Co by nie mówić to atrakcja dnia 1.11. Tyle wycieczek i na każdej twarzy skrywany pod dłonią uśmiech. Ciekawe co na to spoglądająca z góry ś.p. Pani Jadwiga?:)

,

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org