Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pomnik gigant |
Dziś w tak szczególnym dniu byłem na starym cmentarzu na Kopernika. Przechodząc alejkami zobaczyłem gigantyczny w pomnik niejakiego Pana Tadeusza- znanego chyba jako Człowiek orkiestra. Jak było widać żona tego pana już nie żyje (świeć Panie nad jej Duszą) , a ów pan cieszy się się ... i tu pojawia się wątpliwość czy na pewno Dobrym zdrowiem. Nagrobek jest monstrualnych rozmiarów,tak samo jak portrety,a w środku zdjęcie pana w pełnej krasie. Bardzo zdziwił mnie i jak widziałem nie tylko mnie napis pod tym ogromnym zdjęciem "magister inżynier".(jest się czym chwalić) Szczerze mówiąc nie znam tego pana ,ale martwię się o jego stan psychiczny,może stąd ten pomnik za życia. Zastanawia mnie jednak jak konserwator zabytków zgodził się na takie coś. Odwiedzajcie ten cmentarz widok jest niesamowity.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pomnik gigant |
A co najlepsze Pan Tadeusz stał ze 3 metry od swojego grobu i wpatrywał się jak ludzie zatrzymywali się i patrzyli. Patrzyli mało powiedziane, ŚMIALI SIĘ.
|
|
http://www.czlowiekorkiestra.pl/galeria.html a najlepszy ten fotomontaż z Drzyzgą i bielicką, już chociaż inną fotkę można by podłożyć. angella
|
|
chachacha!!! dobre, czyli jeszcze jednego na tym nagrobku brakuje, napisu www.czlowiekorkiestra.pl ale i tak sobie reklamę niezłą zrobił.
|
|
WU TANG CLAN lol
|
|
Też widziałam TO CUDO. Cóż, kwestia gustu, mi się wybitnie nie podobało jako przejaw kiczu, złego smaku i pokazania swojego bogactwa. Ale oczywiście człowiek po trzech udarach mózgu, w sile wieku, po utracie żony może inaczej postrzegać życie, a o gustach się podobno nie dyskutuje. Jeżeli Panu Walewaczowi odpowiada taki pomnik i jest z niego dumny to gratuluję i życzę dobrego zdrowia... Pozdrawiam
|
|
Ale powinien go sfotografować i dorzucić do galerii.Dobrze by było żeby na nim usiadł do fotografii z zaproszonymi gośćmi. angella
|
|
jezeli nie masz pieniedzy n'a taki sam,to zamknij morde
|
|
ja osobiście widziałem jak ten pan robił zdjęcia swoim znajomym przy własnym grobie. ! ŻAL!
|
|
Moje grube ryby to nic w porównaniu z człowiekiem grobem he swoją drogą można by stworzyć listę absurdów naszego miasta
|
|
Widziałam dziś to cudo i mało się ze śmiechu nie posikałam... Trzeba mieć coś nie bardzo z głową, żeby taki kicz sobie odstawić i to jeszcze za życia... Oddzielną sprawą jest czy ktoś zatwierdza wzory stawianych na zabytkowym cmentarzu pomników, bo ludzie dają datki na odnowienie cmentarza, a tymczasem tuż obok stawiają takie paskudztwa...
|
|
A ja dzisiaj zapaliłam świeczkę temu panu a co tam niech się pocieszy. angella
|
|
ale jaja allegro.pl
|
|
tak, to dobry pomysł z tą listą, listę absurdów zacznijmy od: zawiści
|
|
ale reagowac na fotomontarze zdjec wypadaloby. No sory, ale sa jakies granice przyzwoitosci :P. Jeszczy gdyby politycy sie tak promowali to bym zrozumial :)
|
|
Moze ktos zrobil zdjecie telefonem :D pokarzcie tutaj bo ja naprzyklad nie widzialem a jestem ciekaw tego monumentu :D
|
|
nowa achitektoniczna marmurowa moda? ale to normalne ze sie robi za zywota takie rzeczy,
|
|
|
kliknij na: ,, to toto,, i zobaczysz. angella
|
|
ale bunkier!
|
|
HM Coś tu niegra! ten koleszka jest taki sam !
|
|
|
Wielkie dzieki angellica :D ale wyobrazalem to sobie zupelnie inaczej... ze duzy jest do gory a nie na boki hehe
|
|
Panie Tadeuszu, sprzedawalem ZAWSZE u pana walute (ale juz nie bede)... Obnoszenie sie z czyms takim w tak ciezkich dla ludzi czasach jest co najmniej nie smaczne a dodajac do tego fotomontaze zdjec z Hanka Bielicka i Ewa Drzyzga mozna by sie zastanowic nad Pana stanem zdrowia psychicznego ... Mam nadzieje ze magister inzynier czlowiek orkiestra przeczytal moje slowa na tym forum i troche przemysli conieco.
|
|
Nie no przecież pisze że przeszedł trzy udary mózgu itd,itp to nie ma się co dziwić http://www.czlowiekorkiestra.pl/historia.html angella
|
|
Zresztą biznes je biznes, wyraznie widać że jest pięć miejscówek, dwie zajęte to trzy pójdą chyba pod wynajm, teraz się przyznać kto chciałby być za lokatora? angella
|
|
|
wg mnie ten czlowiek po prostu chcial sie dowartosciowac, ale troche przesadzil. nie ma umiaru wogole. na swoim nagrobku w przyszlosci karze napisac: mgr ds. zarzadzania i marketingu, zacny maz dla miasta Lomza. kt
|
|
Co by nie mówić to atrakcja dnia 1.11. Tyle wycieczek i na każdej twarzy skrywany pod dłonią uśmiech. Ciekawe co na to spoglądająca z góry ś.p. Pani Jadwiga?:)
|
|
,
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |