niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Elektryczna szyba-problem

Witam. Koledzy mam taki problem. Dziś, gdy zamykałem szybę od pasażera, zacieła się. Wtedy chciałem ją spowrotem opuścić, i gdy to poczyniłem, opadła do końca, tzn schowała się całkowicie. Jak by spadła z prowadnic. Siłownik kręci normalnie ale nie podnosi. Czy wystarczy odkręcić boczki i ją nałożyć, czy może być inny problem? Auto to golf 4

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Elektryczna szyba-problem

powiem tak: jak nie zdejmiesz boczka drzwi to się nie dowiesz....

Moim zdaniem szyba spadła Tobie z uchwytów. Odkręć boczek i sprawdz czy nie poluzowały się "łapki" co trzymają szybę.

sam tego nie rob, juz nie jeden do tego sie bral a potem szkodowal

Misiek i M@ster-dzięki za podpowiedź, tak więc zrobię.

Najprawdopodobniej pękły ślizgi podnośnika. To takie plastykowe elementy co trzymają szybę. Na allegro komplet kosztuje ok 60 zł z przesyłką. Miałem to samo ale w passacie.

To zależy co Ci poszło...ale wydaje mi się, że możliwe i sam zrobisz, musisz najpierw sprawdzić czy wszystko całe czy jest coś pęknięte albo zerwane? Możliwe ze sama linka spadła Ci z takiego kółka i trzeba będzie jedynie ją nałożyć i napiąć na prowadnicy. Czy podczas zacięcia i później opuszczania słyszałeś jakieś trzaski albo stuki? tu masz pomocną stronkę

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=180982

przede wszystkim sprawdź co jest nie tak, jaka część zawiodła i zobacz czy warto naprawić czy kupić i wymienić. Jeśli ocenisz, że sam nie dasz rady to się za to nie zabieraj.

sprawdziełem- tak jak mówił annex- to te plastikowe łapki.

na Mickiewicza kupisz plastyki jak pękł któryś,miałem ten sam proglem z vw4,koszt coś 80 zł

Za 80 zl to drzwi kupisz razem z osprzętem :)

szczebiotka :)))) a moze jak jestes taka mundra :)) to zajrzyj na dzial POLITYKA -dalam tobie tyle odpowiedzi a ty milczysz:))))))))))))

na PRUSA <<8>> Kupisz Tanio czesci

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org