Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Elektryczna szyba-problem |
Witam. Koledzy mam taki problem. Dziś, gdy zamykałem szybę od pasażera, zacieła się. Wtedy chciałem ją spowrotem opuścić, i gdy to poczyniłem, opadła do końca, tzn schowała się całkowicie. Jak by spadła z prowadnic. Siłownik kręci normalnie ale nie podnosi. Czy wystarczy odkręcić boczki i ją nałożyć, czy może być inny problem? Auto to golf 4 _________________
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Elektryczna szyba-problem |
powiem tak: jak nie zdejmiesz boczka drzwi to się nie dowiesz....
|
|
Moim zdaniem szyba spadła Tobie z uchwytów. Odkręć boczek i sprawdz czy nie poluzowały się "łapki" co trzymają szybę.
|
|
sam tego nie rob, juz nie jeden do tego sie bral a potem szkodowal
|
|
Misiek i M@ster-dzięki za podpowiedź, tak więc zrobię.
|
|
Najprawdopodobniej pękły ślizgi podnośnika. To takie plastykowe elementy co trzymają szybę. Na allegro komplet kosztuje ok 60 zł z przesyłką. Miałem to samo ale w passacie.
|
|
To zależy co Ci poszło...ale wydaje mi się, że możliwe i sam zrobisz, musisz najpierw sprawdzić czy wszystko całe czy jest coś pęknięte albo zerwane? Możliwe ze sama linka spadła Ci z takiego kółka i trzeba będzie jedynie ją nałożyć i napiąć na prowadnicy. Czy podczas zacięcia i później opuszczania słyszałeś jakieś trzaski albo stuki? tu masz pomocną stronkę http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=180982 przede wszystkim sprawdź co jest nie tak, jaka część zawiodła i zobacz czy warto naprawić czy kupić i wymienić. Jeśli ocenisz, że sam nie dasz rady to się za to nie zabieraj.
|
|
sprawdziełem- tak jak mówił annex- to te plastikowe łapki.
|
|
na Mickiewicza kupisz plastyki jak pękł któryś,miałem ten sam proglem z vw4,koszt coś 80 zł
|
|
Za 80 zl to drzwi kupisz razem z osprzętem :)
|
|
szczebiotka :)))) a moze jak jestes taka mundra :)) to zajrzyj na dzial POLITYKA -dalam tobie tyle odpowiedzi a ty milczysz:))))))))))))
|
|
na PRUSA <<8>> Kupisz Tanio czesci
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |