Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pomoc dla powodzian !!!!!!!! |
http://e-prawnik.pl/wiadomosci/kroniki-sadowe/falszywi-wolontariusze-zbieraja-na-powodzian.html Adamoxx ciekawe dlaczego to nie byli akurat Czeczeńcy??? Bo nie są szujami tylko ludźmi.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pomoc dla powodzian !!!!!!!! |
Bo oni mają takie zasiłki ze nie muszą kombinować jak przeżyc następny dzionek.Oczywiscie nie pochwalam takich zachowań,pozdro!
|
|
RZĄD zapomniał o Polakach,którzy niejednokrotnie żyją gorzej niż te zwierzę!Właśnie KIM JESTEŚCIE że Polacy nawet CI pracujący mają nizszy dochód na członka rodziny niż uchodzcy ,że emeryci ,renciści,ludzie którzy zostali również nie z własnej winy poszkodowani żyja często na krawędzi ubóstwa,WASZA poj.....a POlityczna POprawność tak WAM mózgownice wyprała że niedostrzegacie nędzy i wtztsku,wsród swoich rodaków,zapewnie wielu z WAS nie doświadczyło jeszcze "uroków pracy"wielu z WAs żyje na "garnuszku u rodziców"Poczekajcie parę latek,pójdzicie do pracy ,jeba,,ć za groszę,może dozyjecie głodowych emerytur ,wtedy moze Wasze zryte mózgi "dojrzeją"ale wtedy będzie za pózno ,będziecie liczyć każdy grosik żeby starczyło na lekarstwa,opłaty i jedzonko! Dalej słuchajcie tych Popapraków ,oni mają z tego korzyść,kasę nie robią tego bezinteresownie a WY o TACY NAIWNI! Niech sobie żyja i mieszkają w naszym pięknym kraju tylko tyle ze ROCZNA TARYFA ULGOWA wystarczy ,nie kłamcie tutaj że Polakom ktos tak pomagał za granicą bo to nieprawda!Podstawa to nauka języka i praca,skoro Polacy mogą jeba,,ć na"czarno za 5 zloty i muszą wyżywic rodziny to chyba nasi goscie też moga!tylko im się to nie kalkuluje bo po co?jak rząd da im więcej!Piepszenie głupot że ich do pracy nie chcą ,chcą ! Tylko sprawiedliwość ,TYLKO TYLE!!!
|
|
mając na myśli zwierzę odnoszę sie do innego tematu tu cyt:":"Człowiek, to nie zwierzę i nikt, kto go przyjął w tragicznych dla niego chwilach, nie ma prawa go wyganiać. Kim będziemy?"
|
|
Weź ty sie baranie z kampanią wyborczą wyprowadź na Plac Czerwony a nie zaśmiecasz forum . WYNOCHA OSZOŁOMIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Apropos pomocy dla powodzian... Po wiosennych porządkach zostało mi kilka toreb fajnych ubrań. Niektóre były noszone raz! Inne w ogóle. Jakościowo są naprawdę ok. Pomyślałam, że po co mają pokrywać się kurzem, podaruję je potrzebującym. Jak pomyślałam, tak uczyniłam. Z sercem na dłoni pomaszerowałam na Halę Targową i pytam "uprzejmej" Pani czy mogę te ubranka oddać powodzianom? Oto mniej więcej przebieg naszej rozmowy: - A nowe? - Nie są nowe, ale ich stan jest bardzo dobry. Niektóre nie były w ogóle noszone. - Znaczy bez metek? - Tak... - Używanych ubrań nie przyjmujemy. - ...ale część z nich nie była nawet noszona, więc można uznać jej jako nowe. - A jakby Pani cały dom zalało, to chciałaby Pani chodzić w używanych ubraniach?! - ?!?! (oczywiście, że nie! wolałabym popierdzielać z gołym tyłkiem!)
|
|
Trzeba bylo oddac te ubrania nie na hali tylko na gielczynskiej tez tam byla albo jeszcze i jest zbiorka - zawsze ktos tam jest, zawiozlem tam pol auta czystych, pozadnych, malo uzywanych popakowanych ubran, koce itp. rzeczy i nikt nie wybrzydzal i sie nie pytal o metki, co oni z tym zrobia, czy to trafi do powodzian czy kogos innego czy wezma to i spala/wyrzuca nie wiem i nie interesuje mnie to, ja mam czyste sumienie i ciesze sie ze moglem pomoc chociaz w ten sposob bo pewnie gdyby nie ta tragiczna sytuacja sam bym to wywiozl na smietnik a tak moze ktos skorzysta i mysle ze ludzie ktorzy potracili wszystko w wyniku powodzi nie beda wybrzydzac i kazda jedna rzecz im sie przyda do poki nie stana na nogi
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |