sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
TAK CZY NIE ?

Czy ktoś wie komu się należ dom z ziemia jeżeli babcia umarła ale nie zdążyła tego przepisac na mojego ojca a ojciec też zmarł my jeszcze jak żył w tym czasie się z mamą wymeldowaliśmy (ojciec miał rodzeństwo).

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: TAK CZY NIE ?

Fascynująca składnia zdania :)

Składnia, faktycznie - dość monotonna :-)) ale mnie zadziwia bardziej wybór miejsca na darmowe porady prawne :-))

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

forumprawne.org tam znajdziesz dużo takich tematów

Rozumiem ze Twoi rodzice rozwiedli sie?Jesli tak to caly majatek po Twojej babci(jesli byla wdowa ,lub rozwiedzona)dziedzicza jej dzieci.W przypadku jesli jedno z dzieci nie zyje jego czesc majatku dzielona jest na jego dzieci w rownych czesciach.To znaczy jesli Twoja babcia miala 3 dzieci to majatek dzieli sie na 3.Przypadla czesc po Twoim ojcu dzieli sie na ilosc jego dzieci.Pozdrawiam

z tego co kojarze to jesli maz twojej babci czyli dziadek tez zmarl to caly spadek w rownych czesciach dzieli sie miedzy rodzenstwo w przypadku gdy twoj tata zmarl jego czesc bodajze 50% jego czesci dostaje twoja mama a reszta jego czesci czyli kolejne 50 % jest dzielona miedzy jego dziecmi nie powiem ze na 100% jest to tak lepiej dopytaj sie u prawnika

we wtorki od godz.16 w TV Łomża dyzuruje prawnik który za darmo udziela rad i odpowiada na pytania wystarczy zadzwonic lub sie przejsc

szpenio - człenio!!!!

caly majatek (ziemia i budynki itp....)babci dzieli sie na jej dzieci, jesli ktores z dzieci nie zyje a ma rodzine(żona, dzieci) to jego czesc dzieli sie na jego rodzine-każdy ma taką sama cześć jesli nie zostalo to wczesniej przepisane i okreslona granica podzialu to najpierw bedzie musiala sie odbyc sprawa podzialowa z wyznaczeniem granicy przez geodete a jesli to był tylko dom to sad zasadzi odpowiednia czesc podzialu dla kazdego -dluga i monotonna sprawa.......

dorota dobrze mowi,

jesli babcia miala trojke, czy czworke dzieci i maz jej juz nie zyje, to majatek jest dzielony na rowne czesci, czyli na 3 czy 4 czesci(zalezy ile dzieci miala) (o ile nie wydziedziczyla jakiegos dziecka- jesli tak sie stalo to dziecko wydziedziczone nie dostanie majatku/bez wzgledu na to czy byl testament, czy nie) jesli twoj ojciec nie zyje, a rodzice byli rozwiedzeni to czesc majatku, ktory przypadal na twojego ojca po babci, przypada tobie i ewentualnemu rodzenstwu twojemu, nie wiem jak to jest z osobami niepelnoletnimi, bo moze byc tak, ze gdy osoba nie ma skonczonych 18 lat podlega opiece opiekuna prawnego w tym wypadku u ciebie chodzi o mame, czy spadek bedzie w jakis sposob przetrzymywany do czasu skonczenia 18 lat.

dodam jeszcze, ze jesli jedna z osob uprawnionych do spadku nie bedzie chciala sprzedac tego obiektu, to bedzie musiala splacic reszte osob uprawnionych do spadku, wartosc budynku bedzie wyceniona i odpowiednia kwote ma przekazac pozostalym osobom, za porozumieniem stron.

jeszcze jedno, jesli ktoreś ze stron zrzekło sie spadku , co musi byc potwierdzone notarialnie nie bedzie uprawnione do spadku.

Ludzie !!

Rany boskie ! Rukwa Ćma ! Wypowiadacie się na tematy prawne, jakbyście mieli o tym bladozielone pojęcie :-)) Poradźcie piszącej, żeby ZAPŁACIŁA za poradę, która jej przecież przyniesie korzyść ....... Jeśli ona chce mieć coś za darmo, to trzeba jej to jak najszybciej uświadomić :-)))

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

Pierre_Dolain o co Ci chodzi jesli ktos zna sie na tym i moze komus podpowiedziec co moze zrobic to nie powinno Cie to bolec wkoncu sprawa nie dotyczy ciebie
A tak naprawde to o co Ci chodzi zeby ludzi sprowokowac swoimi tekstami by zaraz rozwinela sie jakas ........ dyskusja nie na temat -glupie

Pierre_Dolain - ale apel...
Jak słowo ZAPŁACIŁA podkreślił..
..ja pierdziele, ile jest wrednych ludzi..

ania01 - zapisz się na wizytę do Biura Porad Obywatelskich na szosie zambrowskiej i tam BEZPŁATNIE udzielą Ci wszystkich niezbędnych porad.
(086) 216 48 79 - tu jest nr, zadzwoń i się umów.

Dziękuje wszystkim, którzy byli uprzejmi mi udzielic informacji :)

To chyba jest uczciwa propozycja, aby ktoś kto chce coś mieć w spadku postarał sie to załatwić jak należy,wyraziłem swój pogląd tylko :-)) Uważam, że darmowe porady forumowiczów, nie mających bladego pojęcia o prawie spadkowym mogą Ci przynieść więcej szkody niż pożytku .... i tyle.
Myślę, że szukanie odpowiedzi na forach ogólnych, a nie tematycznych lub u opłaconych prawników zaprowadzą Cię raczej na manowce prawa, niż do finału sprawy.
Pozdrawiam :-))

w takim razie majątek należy do twojego psa bądź jeżeli go nie masz kota lub szczura zamieszkującego w twoim lokum ciężka sprawa ale do wygrania bo oni nie oddadzą tego łatwo :)

,,Pierre Dolain,, jak nie masz nic do powiedzenia to wsadz mordę w kubeł i nie czepiaj się pierdół a forum jest po to by sobie na wzajem pomagać. Naukowe formowanie zdań możesz sobie wsadzić głęboko Wielki - Pierre Delan ............... jesteś i będziesz zawszę dobrze ułożoną nieszczęśliwą ziemską istotą. .....Pozdrowienia dla ,,ani01,,.....Jest tak jak napisał Ci ,,Wtorek,,

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem).................Przykładem tego jest - Pierre Delajn .... i to jego motto.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org