Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
TAK CZY NIE ? |
Czy ktoś wie komu się należ dom z ziemia jeżeli babcia umarła ale nie zdążyła tego przepisac na mojego ojca a ojciec też zmarł my jeszcze jak żył w tym czasie się z mamą wymeldowaliśmy (ojciec miał rodzeństwo).
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: TAK CZY NIE ? |
Fascynująca składnia zdania :)
|
|
Składnia, faktycznie - dość monotonna :-)) ale mnie zadziwia bardziej wybór miejsca na darmowe porady prawne :-)) Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
forumprawne.org tam znajdziesz dużo takich tematów
|
|
Rozumiem ze Twoi rodzice rozwiedli sie?Jesli tak to caly majatek po Twojej babci(jesli byla wdowa ,lub rozwiedzona)dziedzicza jej dzieci.W przypadku jesli jedno z dzieci nie zyje jego czesc majatku dzielona jest na jego dzieci w rownych czesciach.To znaczy jesli Twoja babcia miala 3 dzieci to majatek dzieli sie na 3.Przypadla czesc po Twoim ojcu dzieli sie na ilosc jego dzieci.Pozdrawiam
|
|
z tego co kojarze to jesli maz twojej babci czyli dziadek tez zmarl to caly spadek w rownych czesciach dzieli sie miedzy rodzenstwo w przypadku gdy twoj tata zmarl jego czesc bodajze 50% jego czesci dostaje twoja mama a reszta jego czesci czyli kolejne 50 % jest dzielona miedzy jego dziecmi nie powiem ze na 100% jest to tak lepiej dopytaj sie u prawnika
|
|
we wtorki od godz.16 w TV Łomża dyzuruje prawnik który za darmo udziela rad i odpowiada na pytania wystarczy zadzwonic lub sie przejsc szpenio - człenio!!!!
|
|
caly majatek (ziemia i budynki itp....)babci dzieli sie na jej dzieci, jesli ktores z dzieci nie zyje a ma rodzine(żona, dzieci) to jego czesc dzieli sie na jego rodzine-każdy ma taką sama cześć jesli nie zostalo to wczesniej przepisane i okreslona granica podzialu to najpierw bedzie musiala sie odbyc sprawa podzialowa z wyznaczeniem granicy przez geodete a jesli to był tylko dom to sad zasadzi odpowiednia czesc podzialu dla kazdego -dluga i monotonna sprawa.......
|
|
dorota dobrze mowi, jesli babcia miala trojke, czy czworke dzieci i maz jej juz nie zyje, to majatek jest dzielony na rowne czesci, czyli na 3 czy 4 czesci(zalezy ile dzieci miala) (o ile nie wydziedziczyla jakiegos dziecka- jesli tak sie stalo to dziecko wydziedziczone nie dostanie majatku/bez wzgledu na to czy byl testament, czy nie) jesli twoj ojciec nie zyje, a rodzice byli rozwiedzeni to czesc majatku, ktory przypadal na twojego ojca po babci, przypada tobie i ewentualnemu rodzenstwu twojemu, nie wiem jak to jest z osobami niepelnoletnimi, bo moze byc tak, ze gdy osoba nie ma skonczonych 18 lat podlega opiece opiekuna prawnego w tym wypadku u ciebie chodzi o mame, czy spadek bedzie w jakis sposob przetrzymywany do czasu skonczenia 18 lat.
|
|
dodam jeszcze, ze jesli jedna z osob uprawnionych do spadku nie bedzie chciala sprzedac tego obiektu, to bedzie musiala splacic reszte osob uprawnionych do spadku, wartosc budynku bedzie wyceniona i odpowiednia kwote ma przekazac pozostalym osobom, za porozumieniem stron.
|
|
jeszcze jedno, jesli ktoreś ze stron zrzekło sie spadku , co musi byc potwierdzone notarialnie nie bedzie uprawnione do spadku.
|
|
Ludzie !! Rany boskie ! Rukwa Ćma ! Wypowiadacie się na tematy prawne, jakbyście mieli o tym bladozielone pojęcie :-)) Poradźcie piszącej, żeby ZAPŁACIŁA za poradę, która jej przecież przyniesie korzyść ....... Jeśli ona chce mieć coś za darmo, to trzeba jej to jak najszybciej uświadomić :-))) Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
Pierre_Dolain o co Ci chodzi jesli ktos zna sie na tym i moze komus podpowiedziec co moze zrobic to nie powinno Cie to bolec wkoncu sprawa nie dotyczy ciebie A tak naprawde to o co Ci chodzi zeby ludzi sprowokowac swoimi tekstami by zaraz rozwinela sie jakas ........ dyskusja nie na temat -glupie
|
|
Pierre_Dolain - ale apel... Jak słowo ZAPŁACIŁA podkreślił.. ..ja pierdziele, ile jest wrednych ludzi.. ania01 - zapisz się na wizytę do Biura Porad Obywatelskich na szosie zambrowskiej i tam BEZPŁATNIE udzielą Ci wszystkich niezbędnych porad. (086) 216 48 79 - tu jest nr, zadzwoń i się umów.
|
|
Dziękuje wszystkim, którzy byli uprzejmi mi udzielic informacji :)
|
|
To chyba jest uczciwa propozycja, aby ktoś kto chce coś mieć w spadku postarał sie to załatwić jak należy,wyraziłem swój pogląd tylko :-)) Uważam, że darmowe porady forumowiczów, nie mających bladego pojęcia o prawie spadkowym mogą Ci przynieść więcej szkody niż pożytku .... i tyle. Myślę, że szukanie odpowiedzi na forach ogólnych, a nie tematycznych lub u opłaconych prawników zaprowadzą Cię raczej na manowce prawa, niż do finału sprawy. Pozdrawiam :-)) Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)
|
|
w takim razie majątek należy do twojego psa bądź jeżeli go nie masz kota lub szczura zamieszkującego w twoim lokum ciężka sprawa ale do wygrania bo oni nie oddadzą tego łatwo :)
|
|
,,Pierre Dolain,, jak nie masz nic do powiedzenia to wsadz mordę w kubeł i nie czepiaj się pierdół a forum jest po to by sobie na wzajem pomagać. Naukowe formowanie zdań możesz sobie wsadzić głęboko Wielki - Pierre Delan ............... jesteś i będziesz zawszę dobrze ułożoną nieszczęśliwą ziemską istotą. .....Pozdrowienia dla ,,ani01,,.....Jest tak jak napisał Ci ,,Wtorek,,
|
|
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem).................Przykładem tego jest - Pierre Delajn .... i to jego motto.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |