czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
dzielni drogowcy

Wczorajsza podróż do Bstoku, dostarczyła mi szeregu niezapomnianych wzruszeń i wspomnień. Dopiero kiedy TIR wpadł do rowu, zablokował szosę, zrobił potężny korek, nie wiem jakim sposobem okazało się, że jezdnia może być czarna, mokra i bez lodu. Wniosek ? Chociaż 2 TIRy codziennie w rowach ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: dzielni drogowcy

Tak nie może być, żeby drogowcy zimę zaskoczyli, bo byłby wtedy koniec świata. Tak jest rokrocznie i w tym roku nie może być odstępstwa od normy. W środku zimy, a w zasadzie pod jej koniec zima znów zaskoczyła drogowców.

Pozdrowienia.

Ciekawi mnie mianowicie, ze podczas gdy odsniezarki "solidnie "pracuja jezdzac po ulicach miasta maja podniesione plugi do gory. Dlaczego? Bo wedlug mnie kazdy przejazd takiej odsniezarki glownymi ulicami powinien skutkowac od razu odsniezaniem czegokolwiek to chyba racjonalne, zwlaszcza ze na jezdni grubawarstwa sniegu, no i zeby nie tracic czasu. A tymczasem nie ja jeden juz zauwazylem, ze im wiecej odsniezarek tym wiecej podniesionych plugow do gory a jezdnia jaka byla taka i jest. Probowalem to tlumaczyc sypaniem soli w tym czasie, ale wg mnie im mniejsza pokrywa sniegu na jezdni tym szybciej sie ta sol na cos przyda.

Nieuważają jak jeźdzą !

Ja jechałem w niedziele wieczorkiem do Białego - zajeło mi to prawie 2 h. Po drodze żadnego pługu, tlyko kilka samochodów w rowach.
Pozdr. dla zaskoczonych zimą drogowców.

Tak bo niemają pieniedzy i nikt za marny grosz nieodśnieży tobie ulicy.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org