poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pisa-Narew ?

Wzdłuż rzek Pisy i Narwi powstanie nowy szlak turystyczny. Pomysłodawcy projektu podpiszą dziś porozumienie w tej sprawie. Na trasie znajdą się stanice wodne, hotele, pensjonaty, pola namiotowe i parkingi. Wszystko ma spełniać europejskie standardy obsługi turystycznej. Inicjatywa PISA-NAREW ma charakter ponadregionalny. Plan budowy trasy turystycznej zaakceptowali przedstawiciele miast i gmin trzech województw: mazowieckiego, podlaskiego i warmińsko-mazurskiego.

Porozumienie w tej sprawie podpiszą dziś w Piszu prezydenci, burmistrzowie i wójtowie z Kolna, Nowogrodu, Ostrołęki, Pisza, Turośli i Zbójnej. Samorządowcy zobowiązują się do wspólnej realizacji projektu „PISA -NAREW”, którego celem jest opracowanie i budowa trasy turystycznej wzdłuż rzek Pisy i Narwi na odcinku Pisz – Ostrołęka. Centrum administracyjne nowego szlaku znajdzie siedzibę w Piszu.

Szlak będzie czynny cały rok: od maja do września będzie można pływać kajakami a od wczesnej wiosny do późnej jesieni - jeździć na rowerach. Nie zabraknie też ścieżek przyrodniczych. Dla młodzieży zaplanowano lekcje w "zielonych szkołach" a starszych turystów mają zachęcić grzybobranie, polowania i turnusy wędkarskie.

W przyszłości szlak PISA-NAREW ma swym zasięgiem objąć nowe tereny. Z jednej strony; w kierunku Pułtuska i Warszawy aż do Wisły, a z drugiej Narwią w kierunku Kanału Augustowskiego do Niemna i na północ przez Wielkie Jeziora Mazurskie.
Samorządowcy pieniądze na realizację zamierzeń chcą znaleźć w funduszach Unii Europejskiej.

Co wy nato ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pisa-Narew ?

a ja na to , jak na lato ;)

Łomży tam mi brakuje. Same bulwary nie wystarczą jak nie będą częścia czegoś wiecej, spróbować warto, a szczegółów nie znam.

Trasy rowerowe - to jest to!! JUHUU!!!!

Ryskago

ryskago a ty mieszkasz w Łomży ??

Duszą czy ciałem??

Ryskago

Duszą Ciałem i wszystkim :) no bo ja np. mieszkam w Łomży ale urodziłem się w Grajewie to nie wiem czy jestem Łomżyniakiem czystej krwi :)

... czystej krwi arabskiej to zapewne nie... :DDD

Qrde, Adall to miał zdaje się rację...!!!

Pozdrawiam i postaram się już nie oddzywać, przynajmniej w dniu dzisiejszym... :)

Ryskago

TAK POWSTANIE ZA 5 LAT.

Zauważyłaś ryskago? Wypowiedzi polaka bywają często "perełką" !! I jak się zapomni, to nawet błędów nie robi .......... ?!?!

ADALL

ADALL toć proste trzeba robić postępy w szkole na podwórku i na forum oczywista :D:D:D:D

polak: i tak trzymać, hihihi. Za szybko nie daj się zdenuncjować ! :)) Ja tam wogóle, centralnie w pewnych sprawach Cię popieram !!

ADALL

Myślę że Polaka ktoś podmienił, bo zmienił się o 360 stopni.

Pozdrawiam.

zgadza się, masz rację maciek ....

ADALL

Ja tam przeciwko polakowi i jego metamorfozom nic nie mam, ale na moje czujne oko to ten post polegał na kopiuj - wklej
http://4lomza.pl/index.php?wiad=3361
i dopisaniu "Co wy nato?"
Ale od czegoś trzeba zacząć...
I naprawdę się nie czepiam :)

No bo musiałem wkleić ten kawałek wiadomości o na ten temat bo by niektórzy nie wiedzieli o co mi chodzi ale chyba wszyscy się zapoznali z tym artykułem : ) a co do tego z zmiano to może i się zmieniłem : P ale chyba pasuje wam że pisze teraz bez dużych błędów :P no może niektóre posty są tak niezłożoną napisane . Za wszelkie błędy i nie pisanie nie na temat Gorąco przepraszam i się przyznaje do winny : (

To ile kilometrów bedzie mial ten szlak ?

Śledczy,

Jeśli tylko nie będziesz już wspominał o tych panienkach w supermarkecie, czy raczej o swoich tam poczynaniach, to zaplusujesz niemożebnie!!

Pozdrowionka

RYskago

ryskago ooo wtedy było coś jak stało i się po tyłeczku obmacało :D:D

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org