Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pisa-Narew ? |
Wzdłuż rzek Pisy i Narwi powstanie nowy szlak turystyczny. Pomysłodawcy projektu podpiszą dziś porozumienie w tej sprawie. Na trasie znajdą się stanice wodne, hotele, pensjonaty, pola namiotowe i parkingi. Wszystko ma spełniać europejskie standardy obsługi turystycznej. Inicjatywa PISA-NAREW ma charakter ponadregionalny. Plan budowy trasy turystycznej zaakceptowali przedstawiciele miast i gmin trzech województw: mazowieckiego, podlaskiego i warmińsko-mazurskiego. Porozumienie w tej sprawie podpiszą dziś w Piszu prezydenci, burmistrzowie i wójtowie z Kolna, Nowogrodu, Ostrołęki, Pisza, Turośli i Zbójnej. Samorządowcy zobowiązują się do wspólnej realizacji projektu „PISA -NAREW”, którego celem jest opracowanie i budowa trasy turystycznej wzdłuż rzek Pisy i Narwi na odcinku Pisz – Ostrołęka. Centrum administracyjne nowego szlaku znajdzie siedzibę w Piszu. Szlak będzie czynny cały rok: od maja do września będzie można pływać kajakami a od wczesnej wiosny do późnej jesieni - jeździć na rowerach. Nie zabraknie też ścieżek przyrodniczych. Dla młodzieży zaplanowano lekcje w "zielonych szkołach" a starszych turystów mają zachęcić grzybobranie, polowania i turnusy wędkarskie. W przyszłości szlak PISA-NAREW ma swym zasięgiem objąć nowe tereny. Z jednej strony; w kierunku Pułtuska i Warszawy aż do Wisły, a z drugiej Narwią w kierunku Kanału Augustowskiego do Niemna i na północ przez Wielkie Jeziora Mazurskie. Samorządowcy pieniądze na realizację zamierzeń chcą znaleźć w funduszach Unii Europejskiej. Co wy nato ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pisa-Narew ? |
a ja na to , jak na lato ;)
|
|
Łomży tam mi brakuje. Same bulwary nie wystarczą jak nie będą częścia czegoś wiecej, spróbować warto, a szczegółów nie znam.
|
|
Trasy rowerowe - to jest to!! JUHUU!!!! Ryskago
|
|
ryskago a ty mieszkasz w Łomży ??
|
|
Duszą czy ciałem?? Ryskago
|
|
Duszą Ciałem i wszystkim :) no bo ja np. mieszkam w Łomży ale urodziłem się w Grajewie to nie wiem czy jestem Łomżyniakiem czystej krwi :)
|
|
... czystej krwi arabskiej to zapewne nie... :DDD Qrde, Adall to miał zdaje się rację...!!! Pozdrawiam i postaram się już nie oddzywać, przynajmniej w dniu dzisiejszym... :) Ryskago
|
|
TAK POWSTANIE ZA 5 LAT.
|
|
Zauważyłaś ryskago? Wypowiedzi polaka bywają często "perełką" !! I jak się zapomni, to nawet błędów nie robi .......... ?!?! ADALL
|
|
ADALL toć proste trzeba robić postępy w szkole na podwórku i na forum oczywista :D:D:D:D
|
|
polak: i tak trzymać, hihihi. Za szybko nie daj się zdenuncjować ! :)) Ja tam wogóle, centralnie w pewnych sprawach Cię popieram !! ADALL
|
|
Myślę że Polaka ktoś podmienił, bo zmienił się o 360 stopni. Pozdrawiam.
|
|
zgadza się, masz rację maciek .... ADALL
|
|
Ja tam przeciwko polakowi i jego metamorfozom nic nie mam, ale na moje czujne oko to ten post polegał na kopiuj - wklej http://4lomza.pl/index.php?wiad=3361 i dopisaniu "Co wy nato?" Ale od czegoś trzeba zacząć... I naprawdę się nie czepiam :)
|
|
No bo musiałem wkleić ten kawałek wiadomości o na ten temat bo by niektórzy nie wiedzieli o co mi chodzi ale chyba wszyscy się zapoznali z tym artykułem : ) a co do tego z zmiano to może i się zmieniłem : P ale chyba pasuje wam że pisze teraz bez dużych błędów :P no może niektóre posty są tak niezłożoną napisane . Za wszelkie błędy i nie pisanie nie na temat Gorąco przepraszam i się przyznaje do winny : (
|
|
To ile kilometrów bedzie mial ten szlak ?
|
|
Śledczy, Jeśli tylko nie będziesz już wspominał o tych panienkach w supermarkecie, czy raczej o swoich tam poczynaniach, to zaplusujesz niemożebnie!! Pozdrowionka RYskago
|
|
ryskago ooo wtedy było coś jak stało i się po tyłeczku obmacało :D:D
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |