środa, 27 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

 Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Przyślij przepis

Czy ktoś z Was zbiera przepisy "Przyślij przepis"?Mam pytanie do gazety ze stycznia.Prosze o poważne odpowiedzi.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

tak?pytaj smialo

John Rambo

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

Mam pytanie czy w gazecie ze stycznia byl przepis na Schab faszerowany pieczarkami.Wiem ze w którejś to bylo ale nie pamiętam w której, a teraz nie moge znależć numeru ze stycznia.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

no ja tez nie wiem

John Rambo

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

Szkoda.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

moze wpisz to w wyszukiwarke?

John Rambo

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

Juz wpisywalam, ale nic nie ma.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

wiec idz do emiku i sprawdz

John Rambo

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

Nikt wiecej nie pisze wiec nie mam wyjscia.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

No nikt nie moze mi pomoc?

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

podaj @ wyśle tobie

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

Monique już masz odpowiedź tutaj

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

tak byl tu masz ten przepis:
1. Od schabu odkroić kość (jak znalazł na zupę) i polędwicę.
2. Polędwicę rozbić tłuczkiem (ale tak, żeby nie zrobić w niej dziur) na płaski placek.
3. Czosnek przecisnąć przez praskę.
4. Schab porządnie natrzeć solą, pieprzem, papryką, majerankiem (nie żałować!) i czosnkiem. Taki natarty włożyć do garka, przykryć pokrywką i wstawić do lodówki na 12 godzin.
5. Na rozplackowanej polędwicy ułożyć kiełbasę i zrolować, ciasno zwijając. Wałek z polędwicy i kiełbasy owinąć w folię aluminiową i wrzucić do zamrażalnika na 12 godzin.
6. Wyjąć schab i pośrodku zrobić długim nożem płaskie nacięcie (jednym słowem wsadzić nóż w schab - wzdłuż). W to nacięcie trzeba wsadzić pałkę z kiełbasy i polędwicy (mocno wepchnąć, a wystające nadwyżki obciąć ostrym nożem. Pałkę wcześniej obrać z folii!).
7. Całość obsmażyć krótko na oleju, następnie szczelnie zapakować w folię, wsadzić do jakiejś ciasnej foremki i wrzucić do piekarnika na ok. 2,5 godz. (temp. 180 stopni, ale trzeba regulować). Na pół godziny przed końcem folię z wierzchu rozsunąć.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

Martaaa dzieki ale to chyba nie dokonca ten przepis, ale dzieki za fatyge:)
Marcingo1 moj mail to monique1984-84@o2.pl

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

niestety w styczniowym numerze niema takiego przepisu ani w żadnym z innych więc nie pomogę.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

W jakims jest tylko nie oge sobie przypomniec w ktorym.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

oto przepis
1. Od schabu odkroić kość piła motorową
2. Polędwicę rozbić na kowadle na płaski placek.
3. Czosnek przecisnąć przez durślak
4. Schab porządnie natrzeć ropą smołą, piachem, (nie żałować!) i . Taki natarty włożyć do pieca hutniczego przykryć papą i eternitem
5. Na rozplackowanej polędwicy ułożyć śruby gwoździe i zrolować, ciasno zwijając. owinąć siatka ogrodzeniową i wrzucić do przerębla na 12 godzin
6 .Guten appetit

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

MR.Y jestem przy punkcie 4. i mam pytanie czy piach musi być przesiany czy może być żwir, bo tylko taki mam.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

Heheh MR.Y najlepiej by bylo jak by nam pokazal jak to robisz, bo my raczej nie potrafimy:)))

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

z miła chęcią bym zaprezentował swoje zdolności kulinarne ale piła mi się zatarła i nie mogę zamieścić dymarki w kuchni , z eternitem tez ciężko :):)

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

MR.Y i chetnie zobaczymy jak spożywasz swój schabik.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

hmmmmm właśnie przed chwilka zdecydowałem ze przejdę na wegetarianizm
a z miła chcenia podzielę sie przepisami z szanownymi forumowiczami :)

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

Na wegetarianizm?I rezygnujesz z takich pysznosci?:))))))

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

Nie badz głupi. Myślę ze ten twój schabik zrobii furorę. otwórz bar w łomży zobaczysz ile klientów bedziesz miał

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

Nazwij knajpę lokal jako Oryginalny Kebab Turecki i będziesz zgarniał kasiorę, a jak wiadomo w Łomży amatorów kebaba nie brakuje.

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

Moim schabikiem żywi się mój trzygłowy pies Cerber , zawsze merda ogonkiem :)

Odpowiedz na tę wiadomość
 
Re: Przyślij przepis

jak mu smakuje to i inni polubią:) Moze i ja sie skuszę:)

Odpowiedz na tę wiadomość
 Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 


 Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:
   
Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.


Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne


Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org